thomasde Napisano 19 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2012 Bez komentarza http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101024/REGION99/989606038 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Dlaczego oni zawsze beznadziejnie określają znalezione kolekcje. Gościu ma kilka łusek i skorup i od razu ARSENAŁ! A tłuszcza się raduje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Wow! Dobrze, że nie wybuchło! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomb750 Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 o kurcze to już nawet łusek nie wolno posiadać? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 A nie oglądałeś Eksperyment ss", gdzie gościowi łuską oko wydłubali!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Brawo dla funkcjonariuszy prawa!Po raz kolejny rozgromili wielki arsenał materiałów niebezpiecznych prawdopodobnie z czasów II wojny światowej.Ciekawe czy miał wykrywacz czy tak po prostu z okolicy złom zbierał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Raczej zbierał złom w okolicznych lasach.Ale arsenał... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Sprzedalby ten zlom w punkcie skupu surowcow wtornych to mialby na piwo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Złodzieja złapali...bez mózgu był.Inny lał" na dworcu a w torbie rakietnica..miał mózg?W 87% to tak się właśnie kończy.Przez własną głupotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 19 Styczeń 2012 Share Napisano 19 Styczeń 2012 Po co wogóle wpuszczał ich do domu? Co do ,,arsenału,,to ta policja to ciemna masa,przecież taki idiota nosi broń służbową i ciekawe czy wie którą stroną wylatuje pocisk? Po stwierdzeniu że facet ma ,,arsenał,, to wątpię.Pismole kolejny raz zrobili popis z rzetelnej informacji-debile.Ci policjanci to z 13-go posterunku chyba się wyrwali,na takich łosiów idą nasze podatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Czy obecnym na Forum policjantom jest wstyd za swoich niedorozwiniętych kolegów?Ciekawe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maufrais Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Po co w ogóle wpuszczał ich do domu?"karabin-> bez urazy ale pojęcie o prawie jakieś masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Oczom nie wierzę!!!Drodzy koledzy, proszę o radę. Mam likwidować swoją kolekcję?Czy to ja jestem idiot, czy autorzy tego zamieszania począwszy od policjantów, a skończywszy na dziennikarzach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maufrais Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Panowie, większość z tych prasowych informacji to są idiotyzmy dziennikarzy dyletantów. Czytajcie z uwagą każde słowo w tego rodzaju ewsach". Retoryka mediów bywa pokrętna.Do Policji bym się tak nie czepiał, bo mieli pełne prawo postąpić w ten sposób i wejść do domu podejrzewanego (nie podejrzanego) o popełnienie przestępstwa. Nie znamy wszystkich okoliczności interwencji.Jeśli facet zwinął" jedno piwko, mógł np. być już na niezłym auszu" i zachowywać się wulgarnie do mundurowych a wtedy wcale im się nie dziwię, bo dokładnie zrobiłbym to samo co oni.Napisano wyraźnie że posiadał podejrzaną" (cokolwiek to znaczy) broń a każde dziecko wie, że bez pozwolenia posiadać jej nie wolno podobnie jak amunicji! Nie udawajmy idiotów! To, że nie napisano jaka to broń nie znaczy, że zatrzymanie było bezpodstawne. I z cała pewnością zarzutów nie usłyszy za łuski...Domilud- jeśli masz kolekcję broni lub amunicji to rozważyłbym jej zakopanie i wyczekanie na nowelizację ustawy, chyba że lubisz... wcześnie wstawać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Maufrais - ja mówiłem o tym co widać na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Maufrais, to uważasz, że zgodnie z prawem (ciekawe którym), jak wysikasz się pod drzewko w parku, to policja ma prawo wejść ci do domu? Bzdury wypisujesz niepojęte. Policja nie ma prawa włazić do domów, nie ma prawa przeszukiwac samochodów i bagażu bez nakazu lub w ściśle określonych przez prawo RP przypadkach. Był pijany, podpieprzył piwo i wpuścił baran niebieskich do chaty. Na brak rozumu lekarstwa nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Jak to czytam to sie zastanawiam jak napisza o mnie jak przy jakiejs kontroli wyjdzie ze mam stojacy w garazu zatankowany wojenny kanister. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Zancus mylisz sie maja prawo wejsc kiedy zachodzi podejrzenie ze cos tam cos tam, na polecenie dyzurnego komisariatu i na nakaz prokuratorski. Z tym ze w 1 i 2 przypadku tez musza pozniej uzyskac nakaz prokuratora i go dostarczyc nie pamietam tylko w jakim terminie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Maufrais,zapodaj mi to prawo na którym weszli do chałupy ,czekam. Co do pytania czy mam jakieś pojęcie o prawie to prawnikiem nie jestem ale każdy wie że nikt do chaty nie ma prawa wejść bez nakazu! Tym bardziej że podejrzany a raczej już złodziej był z nimi a nie ukrywał się w domu.Wiesz że w którymś kościele dzwonią,tylko nie wiesz w którym.Nie pisz bajek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Z wejściem bym się tak do końca nie upierał - ale przeszukanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Koledzy - prawo wyraźnie mówi że bez pozwolenia posiadanie broni i amunicji jest nielegalne . Facet posiadał AMUNICJE - to że nie ma jej na zdjęciach to nie znaczy że nie istniała w jego kolekcji". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 @FAGIL,twój cytat ,, maja prawo wejsckiedy zachodzi podejrzenie ze cos tam,, może mieć zastosowanie gdybyś jechał samochodem węźykiem,wjechał na podwórko i zatrzasnąbyś im drzwi domu przed nosem-wtedy mają prawo wejść. W sytuacji z wątku w żadnym razie bo złodziej był z nimi,co najwyżej mogli na zewnątrz pilnować żeby nie uciekł ale na pewno nie wejść.Osobiście myślę że sam ich pewnie zaprosił:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Ale nie ma co bić piany - złodziej i tyle. Nie kolekcjoner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 @Barson,gdyby takowa ammo była nie powstrzymaliby się aby ją pokazać,przecież arsenał:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Za niewinność gościa nie wsadzą....A poza tym 70% takich wiadomości pochodzi ze szmatławców i tym podobnych źródeł więc trzeba brać je z dystansem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.