Skocz do zawartości

Wpadł, bo nie miał dokumentów

thomasde

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dlaczego oni zawsze beznadziejnie określają znalezione kolekcje. Gościu ma kilka łusek i skorup i od razu ARSENAŁ! A tłuszcza się raduje...
Napisano
Brawo dla funkcjonariuszy prawa!Po raz kolejny rozgromili wielki arsenał materiałów niebezpiecznych prawdopodobnie z czasów II wojny światowej.
Ciekawe czy miał wykrywacz czy tak po prostu z okolicy złom zbierał?
Napisano
Złodzieja złapali...bez mózgu był.
Inny lał" na dworcu a w torbie rakietnica..miał mózg?
W 87% to tak się właśnie kończy.
Przez własną głupotę.
Napisano
Po co wogóle wpuszczał ich do domu? Co do ,,arsenału,,to ta policja to ciemna masa,przecież taki idiota nosi broń służbową i ciekawe czy wie którą stroną wylatuje pocisk? Po stwierdzeniu że facet ma ,,arsenał,, to wątpię.
Pismole kolejny raz zrobili popis z rzetelnej informacji-debile.
Ci policjanci to z 13-go posterunku chyba się wyrwali,na takich łosiów idą nasze podatki.
Napisano
Oczom nie wierzę!!!

Drodzy koledzy, proszę o radę. Mam likwidować swoją kolekcję?
Czy to ja jestem idiot, czy autorzy tego zamieszania począwszy od policjantów, a skończywszy na dziennikarzach?
Napisano
Panowie, większość z tych prasowych informacji to są idiotyzmy dziennikarzy dyletantów. Czytajcie z uwagą każde słowo w tego rodzaju ewsach". Retoryka mediów bywa pokrętna.

Do Policji bym się tak nie czepiał, bo mieli pełne prawo postąpić w ten sposób i wejść do domu podejrzewanego (nie podejrzanego) o popełnienie przestępstwa. Nie znamy wszystkich okoliczności interwencji.
Jeśli facet zwinął" jedno piwko, mógł np. być już na niezłym auszu" i zachowywać się wulgarnie do mundurowych a wtedy wcale im się nie dziwię, bo dokładnie zrobiłbym to samo co oni.

Napisano wyraźnie że posiadał podejrzaną" (cokolwiek to znaczy) broń a każde dziecko wie, że bez pozwolenia posiadać jej nie wolno podobnie jak amunicji! Nie udawajmy idiotów! To, że nie napisano jaka to broń nie znaczy, że zatrzymanie było bezpodstawne.

I z cała pewnością zarzutów nie usłyszy za łuski...

Domilud- jeśli masz kolekcję broni lub amunicji to rozważyłbym jej zakopanie i wyczekanie na nowelizację ustawy, chyba że lubisz... wcześnie wstawać:)
Napisano
Maufrais, to uważasz, że zgodnie z prawem (ciekawe którym), jak wysikasz się pod drzewko w parku, to policja ma prawo wejść ci do domu? Bzdury wypisujesz niepojęte. Policja nie ma prawa włazić do domów, nie ma prawa przeszukiwac samochodów i bagażu bez nakazu lub w ściśle określonych przez prawo RP przypadkach. Był pijany, podpieprzył piwo i wpuścił baran niebieskich do chaty. Na brak rozumu lekarstwa nie ma.
Napisano
Jak to czytam to sie zastanawiam jak napisza o mnie jak przy jakiejs kontroli wyjdzie ze mam stojacy w garazu zatankowany wojenny kanister.
Napisano
Zancus mylisz sie maja prawo wejsc kiedy zachodzi podejrzenie ze cos tam cos tam, na polecenie dyzurnego komisariatu i na nakaz prokuratorski. Z tym ze w 1 i 2 przypadku tez musza pozniej uzyskac nakaz prokuratora i go dostarczyc nie pamietam tylko w jakim terminie.
Napisano
Maufrais,zapodaj mi to prawo na którym weszli do chałupy ,czekam. Co do pytania czy mam jakieś pojęcie o prawie to prawnikiem nie jestem ale każdy wie że nikt do chaty nie ma prawa wejść bez nakazu! Tym bardziej że podejrzany a raczej już złodziej był z nimi a nie ukrywał się w domu.
Wiesz że w którymś kościele dzwonią,tylko nie wiesz w którym.Nie pisz bajek.
Napisano
Koledzy - prawo wyraźnie mówi że bez pozwolenia posiadanie broni i amunicji jest nielegalne . Facet posiadał AMUNICJE - to że nie ma jej na zdjęciach to nie znaczy że nie istniała w jego kolekcji".
Napisano
@FAGIL,twój cytat ,, maja prawo wejsc
kiedy zachodzi podejrzenie ze cos tam,, może mieć zastosowanie gdybyś jechał samochodem węźykiem,wjechał na podwórko i zatrzasnąbyś im drzwi domu przed nosem-wtedy mają prawo wejść. W sytuacji z wątku w żadnym razie bo złodziej był z nimi,co najwyżej mogli na zewnątrz pilnować żeby nie uciekł ale na pewno nie wejść.Osobiście myślę że sam ich pewnie zaprosił:)
Napisano
Za niewinność gościa nie wsadzą....
A poza tym 70% takich wiadomości pochodzi ze szmatławców i tym podobnych źródeł więc trzeba brać je z dystansem....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie