grba Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Niezły artykuł, aż się zdziwiłem, że ukazał się w takim szmatławcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 kol.korowiow to że masz sowiecki nick na odkrywcy to nie znaczy że możesz ubliżać ,ktoś broni tu praw polaków,nie wszyscy kupują wyborczą i jakiś tam komunistyczny nie,nie ładnie,szmatą nazywać osobę która pisze szczerą prawdę,poszukiwania to mały i drobny epizod cały kraj to wielka pomyłka,począwszy od budowy własnego domu (biurokracja) skończywszy na autostradach wiesz,pomyśl zanim coś tu wkleisz,pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 korowiow ...Jeśli ktoś z twoją inteligencją nazywa tak ten tygodnik to chyba nawet dobrze...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Panie i Panowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 czy ta nasza polska mentalność musi się przejawiać krytykowaniem wszystkiego co leci? Pojawił się artykuł wg mnie korzystny dla poszukiwaczy to jakie to ma znaczenie czy on jest w super expresie czy Pani Domu? Moze skupcie sie na samym artykule bo chyba o to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Yeti nie zczaiłem Twojego przekazu :)Jaka teoria spiskowa?Chodziło mi tylko, że skoro za perzeczytanie tego artykułu w necie trzeba zapłacić, to umieszcanie go na forum może naruszyć prawa autorskie/interesy ekonomiczne Redakcji.I tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 No to prowokacja mi się udała :)Bardzo byłem ciekaw jak zareagują forumowi opluwacze Wyborczej" i się nie zawiodłem.Co do artykułu to przecież napisałem, że jest OK.stg1971 - rosyjski nie jest synonimem sowiecki" a poza tym znajomość literatury by się przydała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 korowiow Lepiej idź siebie i Gazetę wyborczą osmieszac na innym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Uważam Rze" nie jest dla mnie Biblią. Gazeta Wyborcza" nie jest dla mnie Koranem. Za długo żyję, za dużo widziałem...Mam za to mocno ugruntowane przekonanie, że w mediach należy się obywatelowi pluralizm, że mam prawo do lektury prasy o przeróżnych programach politycznych, że w TVP oprócz Lisa winien być Pospieszalski. Śmiechem zbywam ludzi, którzy mają mi za złe czytanie Gazety Wyborczej", śmiecham zbywam także tych, którym nie podoba się, że czytam Uważam Rze". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek7309 Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Hej, sylwekkrawczyk trafiłeś prawie w sedno. Chodzi o poparcie,ale nie środowiska archeologów a grupy polityków. Ktoś być może niedługo przeliczy ile osób poszukuje śladów historii z wykrywaczem i przełoży liczby na głosy wyborcze. Takie artykuły jak w Uważam Rze" tylko pomagają nagłośnić sprawę. Trend w mediach jest więc ok i tylko czekać jak zacznie być nagłaśniana sytuacja prawna poszukiwaczy np w UK a w Polsce. Pozdr.maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Tylko najpierw trzeba by naszych polityków wymienić np. na tych z U.K., bo ci obecni to te nasze głosy mają za przeproszeniem głęboko w ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Dziś na drodze do wolności poszukiwaczy stoją tylko politycy. Niestety nie ma takich, którzy po wyborze poszliby nam na rękę zmieniając ustawę. Może to właśnie jest dobrym postulatem w nadchodzących wyborach. W końcu jest nas jakieś 100 tyś. w całej Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Chcecie wymienić polityków na angielskich a może zacznijcie zmieniać mentalność Polaków na chociaż zbliżoną do mentalności Anglików? Choćby w zakresie poszanowania cudzej własności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 20 Czerwiec 2011 Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Ciężko będzie, nie wymagajmy za dużo. A podobno przykład zawsze idzie z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Na jakiekolwiek w pełni legalne poszukiwania pojedyńczych poszukiwaczy widoków nie ma i nie zanosi się na lepiej. Co do archeologów (pomijając wyjątki) to zrobią wszystko abyśmy nie mogli szukać legalnie,to nasi konkurenci. Tym bardziej na nas wkurzeni bo oni mają wykształcenie w tym kierunku i nic nie znajdują a amatorzy poszukiwakcze o wiele więcej i to ich kłuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony Manero Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 ...Ktoś być może niedługo przeliczy ile osób poszukuje śladów historii z wykrywaczem i przełoży liczby na głosy wyborcze"...Otóż to - a potem przeliczy się na ilość głosów w wyborach np. ilość kłusowników - koniec z monopolem Kół Łowieckich! Flinta i las dla każdego!Sporo jest też w Polsce pedofili - to też istotna grupa wyborców... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Podpisuje sie obydwoma rekami pod stwierdzeniem kolegi GRBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Ja wogóle jestem przeciwny używaniu detektorów w pracach archeologicznych, to osłabia czujność i przez to można przeoczyć ważne eksponaty" - dr Brzeziński , cyt. z artykułu.W kontekście tej wypowiedzi zastanawia, czy na dłuższą metę wogóle jest możliwe porozumienie dwóch środowisk jeżeli w gronie decydentów archeologów figurują takie osoby. Takie słowa moim zdaniem dyskredytują tę osobę jako naukowca, czyli przedstawiciela profesji zakładającej ciągły rozwój i wykorzystywanie w badaniach najnowszych zdobyczy techniki.Ciekawe co ten człowiek sądzi o wykorzystywaniu w badaniach archeologicznych np. metody datowania zabytków izotopem wegla C14 czy nowoczesnych mikroskopów elektronowych itp.Pociesza to, czym kończy się artykuł, że część postępowych archeologów na takie słowa po prostu łapie się za głowę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Ja bym się chciał podpisać pod tym co napisał Grba, lecz jeśli była by zachowana rzetelność dziennikarska i obiektywizm... Jednak po wielu, nawet na tym forum omawianych artykułach, jakoś nie mogę dostrzec tych pozytywnych wartości w GW... Poczekamy zobaczymy jak będzie z Rze"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Martian myślaleś o zalożeniu bloga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Nie kuś...PS Martian- nie przeszkadzam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.