Skocz do zawartości

Kampania Wrześniowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Podpinajcie tutaj fanty z K.W. Na początek kilka łusek z naszych mausów oraz lebeli+kilka pocisków.Do tego solidny odłam niemiecki i kupa mniejszych.
Pozdrawiam

Napisano
Odłamy to produkt uboczny:),mauserki zaś piękne kopane palcami tak dla przezorności aby nie uszkodzić i udało się,zero wgnieceń.
Napisano
U mnie leżą bardzo płyciutko tuż pod mchem lub liściami. Saperki już nie używam,chyba że małą łopatką nie daję rady.
Pozdrawíam.
Napisano
ja chodzę po polach ornych i tylko jedna na dziesięć trafia się zgnieciona,ale ja nie zwracam na to za bardz uwagi bo jest tego tak dużo że szok!!
Napisano
kolego karabin na jakiej cewce te mauserki wyszły , 24 czy 37? dobrze je łapie midas? pytam bo dopiero wczoraj sprzęt odebrałem i jeszcze przed testami w terenie jestem.pozdrawiam
Napisano
Jak widać wpis elastyczny,każdy zrozumiał jak chciał.Mi chodziło o dziecko akurat które ma łopatkę,bo ma piaskownicę a ogólnie to wszystko ma,bo jest dzieckiem :D

Koniec kasztanienia,a co do wątku ? kolego karabin wklejaj i niczym się nie przejmuj,ja osobiście lubię pooglądać wszystko co ma wspólnego z wrześniem,zapewne nie jeden podziela moje zdanie.Oczywiście lepiej tutaj to prezentować,bo w wątku podanym przez tyfusa są te ciekawsze" rzeczy ,co nie znaczy że na te nikt okiem z chęcią nie rzuci :)

Pzdr.
Napisano
Dokładnie, Dragon ma rację. Kolego Karabin wrzucaj kolejne fanty, wszystko ma swoją wartość, materialną bądź sentymentalną - zwłaszcza gdy pochodzi z września. Trafiła Ci się może łuska do ura?
Napisano
fotka ze składania broni 39'

Bo ja wiem,Wrześniowe już są,ja bym tam wrzucał wszystko co ma tyczność z Wrześniem,czy to odłamki,czy kawałek łuski
:)
Napisano

Hebda,ni mniej ni więcej:),jak z września to z września,do tego samemu wydłubane a nie prezent,zakup itp. Wczorajsze Polskie łuski z Mausera oraz łódka.
Pozdro.

Napisano

Pocisk granatnika wz.36 kal. 46mm, mój jedyny wrześniowy eksponat. Broń zdobyta przez Niemców w 39r. i użyta w Lubaniu w 45r. Wykopany rok temu z terenu plebanii obok kościoła :) (oczywiście sama skorupa). Lotki odpadły :(
Obok kościoła stała sowiecka bateria ostrzeliwująca miasto, a na wieży kościoła siedział obserwator.

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie