grzeb Napisano 7 Maj 2010 Share Napisano 7 Maj 2010 www.nostalgia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeb Napisano 7 Maj 2010 Share Napisano 7 Maj 2010 http://kultura.wp.pl/gid,12220581,title,Jakie-trendy-obowiazywaly-w-komunistycznej-Polsce,galeria.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozets Napisano 3 Czerwiec 2010 Share Napisano 3 Czerwiec 2010 Absurdy - absurdami, a życie - życiem. Ta plansza propagandowa wisi dalej na jednej z bocznych ulic jednego z miast polskich. Zrobiłem to zdjęcie w 2009 roku. Wysłałem je do lokalnej prasy, lokalnej telewizji, portalu WP.pl - zabytki PRL-u . Wpadły jak w studnię. Ani publikacji, ani odpowiedzi, ani reakcji. Mijam ten widoczek prawie co dnia .Mnie on tam nie przeszkadza. Przypomina mi tylko rosyjskie koszary w Polsce (Skwierzyna, lata 60-te) jednostki łączności. Tam brakujące szyby w oknach - zaklejano tekturą, gazetami, lub portretami Lenina.Duch w narodzie - nie ginie. I niestety nie ma końca - póki my żyjemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matthew Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Czarna Wołga. Owiany nimbem legendy zwiastun nadchodzącej wielkimi krokami nieuchronnej apokalipsy, pojazd będący wciąż po kogoś w drodze, straszak na niegrzeczne dzieci i ostateczny argument w sporach resortowych emerytów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Te pojazdy to pamiętam jako demokratki", natomiast UB lubowało się w cytrynach", ale może się mylę???GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Demokratka to Chevrolet Fleetmaster model 1947 Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Demokratka pełną gębą,auto dla towarzyszy wysokiego szczebla.Podobno kilka sztuk w Polsce się zachowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 taką pamiątką po towarzyszach to bym nie pogardził:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Nadwojciech.Masz jeszcze więcej zdjęć demokratki"?Czy UB używało, agminnie" BL; dwu czy cztero drzwiowe.I jeszcze jedno BMW 316, z dzieloną szybką tylną i silniczkiem 6-cylinderków, mam takie dwie na składzie.Czy to też mogło być używane, przez esort"????Fajnie że trafiłem na FACHOWCA.gmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 matthewwalimy z górnej pułki" , jeszcze Adenauara wyciągniemy", mam amiar" na Konopiska.gmvPS Kasy brak!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Witam więcej nie mam ale w sieci jest.Szukałem polskich fotek z epoki ale na razie nic. Citroena to kojarzę tylko 4 drzwiowe ale kto wie? Co do BMW to zanim kupiono Citroeny to nimi też by pewnie towarzysze nie pogardzili tak jak Mercedesami 170. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Chodzi o 170V ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Tak 170V -W136 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Ale nie Cabrio" ???11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Aż tak w głęboko jeszcze w temacie niestety nie siedzę.Merce były ze zdobyczy wojennej tak jak inne niemieckie auta.Brali co było.11 cabrio nie kojarzę.Ale to już były oficjalnie zakupione auta to może ktoś będzie wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Śliczny UBekowóz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Wychodzi na to że, nasi zachodni", wydatnie wspierali esort", /UBP/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Kasa jest kasa,płacili to dostawali.Francja ok ale fury z USA dla komuchów? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 I to też jest absurd PRLu! Jazda dygnitarzy kapitalistycznymi furami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Tak się zastanawiam czy nasze organy" miały na stanie Czajki lub ZIŁY ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Czajka to w latach 60tych i raczej dla ministra lub innej szychy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 To nie absurd, wiedzieli co dobre. Ostatecznie szampan i koniak, to napoje klasy robotniczej, spijane" ustamy, przez ich przedstawicieli.GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Nie poprawiać!!!!! Wszelkie błędy ortograficzne, zamierzone, jak zwykle.GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedy Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 HejPiękny wątek :) dzieciństwo i młodość mi się przypominają...Dodam od siebie coś jeszcze z milicyjnych raportów, moje dwa ulubione (przeraszam, będą brzydkie słowa ale bez nich to nie brzmi dobrze):W czasie patrolu w pobliżu parkingu samochodowego zauważyliśmy grupkę podejrzanych mężczyzn. Gdy się do nich zbliżyliśmy, oni powiedzieli do nas: "spierdalajcie, co też niezwłocznie uczyniliśmy."Podejrzani, będąc w stanie nietrzeźwym, szli ulicą i śpiewali piosenkę: "Padają deszcze i biją grady a za nami chodzą skurwysyny draby. a za nimi szliśmy właśnie my, to jest plutonowy K. i ja." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.