greg66 Napisano 1 Wrzesień 2011 Share Napisano 1 Wrzesień 2011 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 1 Wrzesień 2011 Share Napisano 1 Wrzesień 2011 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 1 Wrzesień 2011 Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Z pozdrowieniami dla Patrona. Szkoda ze nie było Grzegorza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juhcin Napisano 1 Wrzesień 2011 Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Byłem tam dzisiaj. Pierwszy raz widziałem na żywo 7 tp. I zakochałem się w tym czołgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 1 Wrzesień 2011 Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Piękne, szkoda że mnie tam nie było; - z przyczyn niezależnych ode mnie, choć mieszkam niedaleko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 2 Wrzesień 2011 Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Czołg robi ogromne wrażenie. Przy okazji oglądania tych zdjęć nasunęły mi się trzy pytania: Czy w zewnętrznym wyglądzie czołgu brakuje jeszcze jakiś elementów, a jeśli tak to jakich (chodzi mi zwłaszcza o pokrywę wieży)?Czy obecne malowanie jest docelowe?Czy wóz doczeka się sesji zdjęciowej w otoczeniu pozbawionym elementów współczesności? Myślę, że seria zdjęć wozu w plenerze przypominającym 1939 r. cieszyła by się sporym zainteresowaniem. Ja sam chętnie umieścił bym taką fotkę jako tapetę na komputerze. Jeszcze raz gratuluję członkom projektu 7TP osiągnięcia tak imponującego rezultatu swojej wieloletniej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 2 Wrzesień 2011 Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Piękny!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadiuka Napisano 2 Wrzesień 2011 Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Bajeczny 7TP, ale... dziwne wrażenie odnoszę, ze brakuje miejscami śrub lub nitów w pancerzu lub pokrywach łożysk przy kołach napędowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 spokojnie panowie.. lepeij poczekac miesiąc lub dwa niz wkręcic srube czy nit nie pasujacy do niczego.... pamietajcie ze najtrudniejsza jest wykończenówka. pozdrawiam.ps. czy sa gdzies filmy z pokazów w gdańsku? bo nie udało mi sie nagrac z TVP info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 a z tego zdjęcia jestm (nie ukrywam dumny) Axel kierowca 7 tp. myslę że mój dziadek (oficer KOP) i mój wój oficer z 31 PAL w Toruniu. też są dumni z prawnuka.dziekuje Grzeskowi I FWP za zufanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Pytanie: jakie planujecie dać mu oznaczenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Okejos czy nie uważasz że puszczenie lejców" i spacer a słońce" jest efektowny ale mało profesjonalny?Bo dziś widziałem 7 w ruchu i słyszałem że to Ty powozisz?A reszta?No cóż skoro komuś śrub brakuje to jak mniemam nic nie stoi na przeszkodzie aby zwrócił się do Patrona czy bezpośrednio do Ojca Derektora" czyli Panzergrzesia a otrzyma listę brakujących elementów wraz z rysunkami i po wytworzeniu będzie miał możliwość samodzielnego montażu do pojazdu.A dziś? No cóż 7 tak obklejona że ni zdjęcia pstryknąć bo i tak nic nie widać.Ale byłem , dotykałem i ...(chyba 7 lepsza niż sex).Dziękuję wszystkim którzy przyczynili się do tego ze po pierwsze 7 jest a po drugie ze w Gdańsku jeździła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 cos pitolisz kolegen...ani ja nie pozwoże, anie nie mam nic do śrub.. wszystko to jest w gestii panzergrzesia. ja tylko stwierdziłem ze zamontowanie srub orginalnych lub jak orginalnych to kwestia czasu. Pamietajcie grzesiek jest 1 a ma na głowie 4 czołgi i sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 A to przepraszam.Stałem w czasie pokazu koło barierki a obok mnie dwóch kolesi rozmawiało na temat kierowcy który wyszedł się przewietrzyc" i wtedy ten zza barierki powiedział ze to Okejos(tak powiedział).Co do śrub to mi ich brak nie przeszkadza.Z czasem będą.A 7 i bez śrub dobrze się prezentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 a to wychodzenie to taki show for folks :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Czy może ktoś z was procentowo określić w jakim stopniu ten 7TP to oryginał a w jakim replika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 A jakie to ma znaczenie?Cały układ jezdny jest oryginalny, układ przeniesienia napędu włącznie ze skrzyniami redukcyjnymi jest oryginalny. 3/4 blach kadłuba jest oryginalne. jak wyliczyć procent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 No cóż, procent oryginału: +/_ 80. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Udało mi się dotrzeć i zobaczyć, co zobaczyłem to starałem się uwiecznić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 7TP i m4 - kontuzjowany ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Skrzynka w pełnej krasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Jarzmo działa i km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Gąsienica prawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Ostatnie - tył wozu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.