kocur Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Mnie to sie osobiście nie mieści w pale. Goście z ochrony - po stawce 5 złotych za godzinę - to jaka płaca taka praca i pracownicy. Pozostaje tylko nadzieja, że Policja znajdzie ten napis. Wydaje mi się, że tutaj zachodzą dwa czynniki sprzyjające. Otóż sam napis nie ma oszałamiającej wartości kolekcjonerskiej jak np dzieła mistrzów malarskich, więc wartość całej akcji nie wymaga wynajęcia profesjonalistów takiej klasy i z takim zapleczem organizacyjnym aby koszta poszukiwań były hamulcemOraz wydaje mi się, że nie będzie problemu także z nawiązaniem współpracy z Policjami z zachodu Natomiast nawet jeśli okaże się najbardziej nieprawdopodobna teoria o złomiarzach, to małopolska Policja powinna sobie poradzić.życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Powinni zablokować granice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Czym?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Kocur-Teraz już właśnie ma.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 pierwsza wypowiedź w PAPie: choć były juz w TVKradzież napisu Arbeit macht frei" znad bramy wejściowej do byłego niemieckiego obozu Auschwitz powinna w katolickiej Polsce budzić szczególne oburzenie - oświadczył w piątek pełnomocnik premiera ds. dialogu międzynarodowego Władysław Bartoszewski. Ja się z tym oczywiście zgodzę, choć w kraju gdzie znika kilka kilometrów torów w ciągu nocy albo ważąca kilka ton płyta pancerna to chyba nie dziwi nic. Ale jak mi ukradli tablice z nagrobka to nie sądziłem że to satanisci albo muzułmanie tylko złodzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Władek jak coś chlapnie... Dobrze że zapomniał dodać brzydkim, na wydaniu i bez posagu...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Mihura - szlabanami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Po co ta ironia bjar?A mihura przez małe M.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Sprawa tej kradzieży jest prosta.- Kolekcjoner?!- prowokacja?!Nie ma co bić dalej piany.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Kolekcjoner? Chyba psychopata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Dokładnie.Dziwi cie to?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Po tym wybryku to już mnie chyba nic nie zdziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Za 200 tyś.Euro zdziwienie szybko znika z twarzy,pojawia się zadowolenie.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Policja jak się wysiliła...5 tys nagrody za pomoc ...:D:D:D żenua. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 A potem z tych 5 tyś wydasz 49.9 na taksówki, na komendę celem wyjaśnienia źródła informacji,pochodzenia informacji:)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 taaa... i żadna kamera monitoringu nie była skierowana na główna bramę. Żenada, granica do Niemiec otwarta, już pewno wisi u jakiegoś nawiedzonego hansa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandolero Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Przyznam, że wasze dywagacje o tajemniczym kolekcjonerze mnie śmieszą. Jestem przekonany, że to robota dresików- wesołków, tak dla zwały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Dla jaj, to można komuś bramę wynieść, albo nabazgrać coś. Dla jaj ktoś przyszedł z narzędziami i zdemontował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Dresy o tej porze śpią:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 jesteśmy tresowaniwiadomo że winni są neofaszysci i odwetowcy z Bon i skrajan prawica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braun Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 sprawę załatwiło by-ponowne podłączenie pod prąd-wartownicy (automaty gotowe do strzału)z psami -oświetlenie reflektoramijak było w czasie wojny bo Polska to fajny naród bo czego nie można zabrać to Polak potrafi w stosunku do innych państw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 no tak... złomiarze lol. Potem z jabolem w łapie dziarsko maszerowali bladym świtem z arbeitem pod pachą ku bramom Złomrexu gdzie oczywiści niczego nieświadomy zawiadowca złomowiska kupił to za kilka groszy od kilograma.W drugą stronę. Załóżmy ze złomiarz chce to pociąć. Chyba sam prąd nie licząc tarczy kosztowałby więcej niż dostaliby za to na złomowisku.Dla zwały? To już teraz szyld leżałby gdzieś pod komendą albo w innym kompromitującym siły porządku publicznego" miejscu.Jak dla mnie to ewidentna kradzież na zamówienie - kolekcjonera - czubka albo jakiejś organizacji neo-nazi. Cokolwiek to było to histeria z jaką mamy do czynienia zwłaszcza z izraelskiej strony jest co najmniej przesadzona. owszem - to czyn zgoła niecodzienny i ohydny ale to nie jest powód do wywracania wiata do góry nogami.Obstawiam ze jeśłi to ktoś zamówił to nigdy już tego fragmentu bramy nie zobaczymy a jeśli to miała być prowokacja, manifestacja czy próba zwrócenia na siebie uwagi to jutro - pojutrze ktoś taki się ujawni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Na zamówienie, ktoś nie mało za to zapłacił, Polak potrafi...<pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 Przekazujemy oświadczenie ministra kultury i dziedzictwa narodowego Bogdana Zdrojewskiego: Dzisiejsze wydarzenia na terenie obozu Auschwitz to haniebny wyraz braku poszanowania pamięci więzionych i zamordowanych tam osób. Jestem tym faktem przybity i zszokowany. Polskie władze zrobią wszystko, by schwytać i osądzić sprawców kradzieży. Ten akt zbezczeszczenia miejsca kaźni i śmierci milionów ludzi musi budzić odrazę. Ktokolwiek się go dopuścił, musi ponieść surową karę. Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego zrobi wszystko, by pomóc w prowadzeniu dochodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 18 Grudzień 2009 Share Napisano 18 Grudzień 2009 A ja tez uwazam, ze to jakies lebki dla jaj" zrobily i teraz po calym zamieszaniu nie wiedza co z tym interesem zrobic. Napis wyladuje gdzies w zaspie kolo obozu...Ale generalnie takim ochroniazom nie dalbym do pilnowania niczego.Co mnie to obchodzi, ze placa im 5 zeta za godzine? Jak malo to niech sie zwolnia i znajda bardziej platna prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.