Skocz do zawartości

Herkules, ale z zadyszką

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 184
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Czy rakiety Patriot, które mają przekazać Polsce Amerykanie, nie będą miały wartości bojowej? Tak twierdzi źródło w Departamencie Stanu USA, które określiło je jako ieoperacyjne". To nie koniec niejasności wokół rakiet. ??

http://www.tvn24.pl/-1,1601620,0,1,patrioty-bez-wartosci-bojowej,wiadomosc.html
Napisano
Takie atrapy do akietoczynów", mogły być wykonane w Gminnej stolarni, ale tu już niech wypowiedzą się Fachooowcy z Forum.
GW
Napisano
kopi a ja poza uwarunkowaniami politycznymi, o których piszesz widzę w tym typową, polską upierdliwość.

Takie atrapy do "rakietoczynów, mogły być wykonane w Gminnej stolarni, ale tu już niech wypowiedzą się Fachooowcy z Forum.
GW"

O Jezus, Maryja chce się powiedzieć!
http://pl.wikipedia.org/wiki/MIM-104_Patriot
Wystarczy trochę poczytać i potem głupot nie wypisywać.
Napisano
Jak podano strona polska nie potwierdza rewelacji jakoby bateria patriot miała by być jedynie szkoleniową.
Jak zwykle to tylko spekulacje prasowe a jak będzie zobaczymy.
Poza tym Panowie: Jak sobie wyobrażacie przekazanie tak zaawansowanego technicznie sprzętu bez szkolenia i to długotrwałego?
Napisano
ale nasi piloci uzytkowali juz jakis sprzet lotniczy a 40 letni herk nie jest olbrzymim" przelomem technologicznym - a pozatym jaki sens mialo szkolenie w USA?
Napisano
Tiaa!!! Ja wolał bym sprzęt" ziemia -samolot, lub ziemia - rakieta, a nie ziemia -powietrze, ale jak zwykle się mylę.
Odpuście mnie staremu!!
GW
PS nie zabijajcie sam umrę!!
Napisano
41pp- nie jestem zwiazany w zaden sposob z polskimi sluzbami zbrojnymi. Zycie na emigracji pozwala mi na pewien obiektywizm w ocenie polskiego piekielka".
Po prostu z oddali widac to ze Polska jest przecietnym i niczym nie wyrozniajacym sie krajem. Bo taka jest niestety prawda. Ludzie na swiecie niewiele wiedza o naszym kraju. Czym mozemy sie pochwalic? Historia? Inne narody maja bogatsza... A pozatym kogo obecnie interesuje historia- garstke naukowcow. Koledzy w pracy pytaja mnie o polskie samochody, polskie samoloty... I co ? Mam im mowic o niezbyt udanym Losiu? O Polonezie?
Przykre to, ale prawdziwe. Zachowujemy sie jak wladcy swiata, ktorzy powinni dostawac w prezencie fabrycznie nowe samoloty bo inaczej bedziemy sie gniewac i tupac nozka.
Mysle, ze przyda nam sie troche pokory i ciezkiej pracy.
A co do poziomu polskich dziennikarzy(mediow niefachowych) to pozostawie go bez komentarza...
Napisano
A ja myślę, że z tym Herkulesem to prawda leży gdzieś tam pośrodku. Bo z nim nie jest ani tak źle jak chcą szukający sensacji dziennikarze, ani tak dobrze jak chce tego ministerstwo. Bo jakby było tak dobrze to jeszcze pewnie w tym roku poleciałby na misje...
Ale problem widzę gdzie indziej - my Polacy nie potrafimy już żyć bez Wielkiego Brata. Najpierw był to Watykan, później Francja, jeszcze później Związek Radziecki, a obecnie Stany Zjednoczone i... Watykan. Tak się nieraz zastanawiam skąd się to w nas bierze? Ano mamy pewnie cholerne [sorry] kompleksy, a zarazem manię wyższości [taka narodowa schizofrenia]. Wystarczy, że się przykleimy" do kogoś silniejszego a już wygrażamy innym piąstką, a najbardziej to Rosji - wiadomo, parowiekowa rywalizacja...
A Amerykanie to bardzo bezwzględnie wykorzystują, o co zresztą trudno mieć do nich pretensje, bo jak się głupiego trafiło to grzechem byłoby go nie robić w bambuko na każdym kroku...
Napisano
Patrząc na to tak to Anglia, Niemcy, i reszta członków NATO też ma USA jako Wielkiego Brata, więc my nie jestesmy jedyni którzy bez Wielkiego Brata życ nie mogą. A reszta Europy zachodniej ma wielkich lub małych braci w swoich rodzimych i napływowych muzułmanach. Dodatkowo jeżeli Watykan jest Wielkim Bratem w Polsce to rząd USA też ma Wielkiego Brata, swój Pas Biblijny (Bible Belt) i niesamowicie silną loże stanu Izrael, a Rosja też ma swoje demony, wiec my Polacy nie jestesmy jednyni którzy są tacy zakomplesieni...
  • 3 weeks later...
Napisano
Skoro sprawa Patriotów została poruszona tutaj to nie warto zaczynać nowego wątku...

Dzisiaj w Brukseli sekretarz obrony USA Robert Gates oznajmił polskiemu ministrowi obrony, że rakiety Patriot zostaną zainstalowane w naszym kraju wyłącznie do celów treningowych i będą nieuzbrojone.
Proszę wybaczyć. Najpierw zdam relację premierowi z tej części naszej rozmowy, a dopiero potem będę to komentował publicznie" - powiedział radiu RMF Bogdan Klich.

Amerykanie nie zgodzili się również na pożyczenie polskiej armii dodatkowych kilkudziesięciu samochodów opancerzonych, które miałyby trafić do Afganistanu.
Amerykanie mają w tej chwili własne, duże potrzeby. Te dodatkowe samochody, które przerzucają do Afganistanu, będą wykorzystywać przede wszystkim na własny użytek." - zaznaczył Klich.
Napisano
Moze dostaniemy jeszcze od naszych wspanialych amerykanskich sojusznikow - B-2 i Tridenta?
Oczywsice wszystko w skali 1:72 - do tego puszki farbek i tubke kleju - oczywiscie w celach szkoleniowych
A w Moskwie sie smieeeja oj jak bardzo...
Napisano
Pamietam jak za komuny w gazecie wesolyje kartinki byl apel do prezia USA o likwidacje arsenalow nuklearnych - gdzies jeszcze w moim archiwum x mam ten egzemplarz...
adres znajdziemy, zrobimy sciepe na ruskie szachy magnetyczne z targowiska, fedex i wio...
Napisano
Oto adres:(wrazie czego pomoge z tłumaczeniem:)

Office of the Secretary of Defense
Dr. Robert Gates
1400 Defense Pentagon
Washington, DC 20301-1400
  • 7 months later...
Napisano
Rozmowa bedzie wygladala mniejwiecej tak:
Macie jakies problemy z Herkami?
Malutkie...
Nie przejmujcie sie - bierzemy jak leci, a rachunek przeslijcie na adres MON-u...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie