Skocz do zawartości

da sie na tym hobby zarobic????

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
da sie na tym hobby zarobic?? przynajmniej tak z 1tys.zł tak żeby sie wykrywacz rwrócił?? mam chęc kupic fishera f2 i poszukac troszke, lecz boje sie że strace na tym, a tysiąc zł to nie mało.
Napisano
oczywiście że się da ...jak na każdej nielegalnej działalności
przykładowe możłiwości zarabiania:
można zarobić
1/ widłami od chłopa za skopanie pola
2/ 8 lat za nielegalne posiadanie
3/ dożywocie za udział w zorganizowanej grupie przestępczej
4/ kilka stówek za wejście do lasu w czasie zakazu wstępu
5/ po ryju od kolegi za skopanie miejscówki
etc....
etc...
etc...

uważam że warto zainwestować , zwróci się z nawiązką na pewno nie stracisz.

PATRON
Napisano
Troche złe podejście do hobby.....no a jak nie będzie tysiąca na miesiąc to już nieciekawe??liha
Napisano
i wlasnie przez takie osoby jest opinia o poszukiwaczach tzn co sie znajdzie to na handel :/ i nie wazne w jaki sposob czy to stanowisko archeo czy groby... wazne ze bedzie kasa !!

najpierw trzeba sie zastanowic po co sie brac za to hobby bo wiekszosc osob bierze sie z zamilowania historia, a nie spieniężaniem historii....
Napisano
dzieki za pomoc. troche nie o to mi chodziło. jak wedkarz kupuje sprzęt za 100zł to ma to gdzies i nie martwi sie że nie złowi nic lub że nie bedzie miał czasu chodzic bo to tylko stówa, a za ryby i tak przeciez mu sie nie zwróci. ale tysiąc zł to jest miesiac pracy, i nie chciał bym żeby mnie sytuacja spotkała że np wykopie 5 łusek i lipa albo że mi sie wykrywacz popsuje, a nic w zamian niego nie bede miał.
Napisano
kopałem ....kopałem....kopałem....i wykopałem kupon LOTTO z wygraną 6 000 000........ty też na pewno zarobisz
Napisano
Chłopie twój tok rozumowania i podejście do sprawy jest dla mnie zajście zdumiewające.
Zacznij pić,jak oddasz butelki to na pewno ci się zwróci...
Napisano
Hobby (pasja, pot. konik) – czynność wykonywana w czasie wolnym od obowiązków dla relaksu. Może łączyć się ze zdobywaniem wiedzy w danej dziedzinie, doskonaleniem swoich umiejętności w pewnym określonym zakresie, albo też nawet z zarobkiem — głównym celem pozostaje jednak przyjemność płynąca z uprawiania hobby. Swoje hobby można komuś pokazać, wtedy uzyskamy satysfakcję z dobrze wykonanej pracy." Za wikipedią.

Kumasz?
Napisano
Napisze tak gościu bo do twoich kolegów niechciałbym się zaliczać.Daj sobie spokój z tym hobby. Napewno Ci się nie zwróci,a napewno nie w takiej formie jak byś chciał.Wędkarze niemają sprzętu za 100zł.Mam kolege,jego sprzęt wędkarski jest wart kilka tys.złotych a złapane ryby wypuszcza.Bo to jest hobby przyjemność w najczystszej postaci.Przynosi zysk w formie mile spędzonego czasu.A to jest więcej warte od pogoni za wątpliwym pieniądzem.Jeśli mogę coś doradzić swoją kase zainwestuj w piwo lub letni wyjazd.
Napisano
Skoro nie stać Cię na wydanie 1000 zł to po cholere się wogóle za to bierzesz?Kup sobie Jabla za 80zł , złóż go i gwarantuje , że Ci się zwróci - złomu w lesie pełno, a las będzie czystszy :)
Napisano
tak. ja to wiem. ale wy wszyscy zarabiacie chyba po 6tys. i możecie sobie pozwolic na wykrywacz i za 3tysie, a ja zarabiam 1tysiac i przeciesz nie kupie dziadostwa za 200zł. tysiac zł to jest dla mnie bardzo dużo ale jestem w stanie tyle dac na hobby, ale mam obawy że moge ten tysiac stracic (pewnie nikt z was nie miał takich obaw bo pewnie nie macie co z pieniedzmi robic) i nikt nie myslał o tym czy bedzie miesięczna wypłate w plecy, ale ja akurat jestem w takiej sytuacji. czy ktos to rozumie??? czy ktos też był w takiej sytuacji??? i niech ktos wytłumaczy wszystkim że ja to uznaje jako hobby ale nie chce byc wypłate w plecy.
Napisano
jak nie chcesz byc wyplate w plecy to sie nie bierz za to hobby!! bo nikt ci nie da gwarancji ze cos znajdziesz nawet sprzetem za kilka tysiecy trzeba chodzic i miec farta!!
Napisano
Proste nie kupuj wykrywki, to nie będziesz w plecy i masz po rozterkach co tu się dużo zastanawiać..., a swoją drogą chyba nikomu tutaj nie spadła wykrywka z nieba, (mi też nie) co prawda nie musiałem wydawać na nią całej wypłaty ale znaczną jej część. Jeżeli to chcesz robić i wiesz, że to to wtedy kasa nie jest aż tak ważna liczy się podejście (które u ciebie jest fatalne). Zbieraj kilka wypłat, odkładaj jak nazbierasz to wtedy kup, będzie łatwiej.
Napisano
Człowieku kup na raty,odkładaj co miesiąc aż dozbierasz,sposobów jest mnóstwo tylko potrzeba trochę zaradności życiowej a nie 6 ysiów" na wypłatę:D
Zresztą nieraz trzeba stracić coś by zyskać coś innego.
Napisano
Moje zdanie jest takie: To jest pasja. Na pasji się nie zarabia.

Część z forumowiczów prowadzi lekki handelek na portalach aukcyjnych. Sprzedają bądź wymieniają to, czego nie kolekcjonują.
Inni zbierają drobne na plażach.

Chodzi jednak o co innego: co to znaczy, że wykrywacz się zwróci"?! Że stracisz"? Ja na tym zarobiłem 0zł, inwestuję czas, pieniądze, ból pleców i dogryzanie dziewczyny. Ale nie mam poczucia, że tracę - robię to co lubię.

Co do zarobków to co ty myślisz? Że tu sami prezesi siedzą?
Napisano
Zbieraj puszki - nie trzeba wykrywacza i będziesz finansowo do przodu. Nie rozumiesz zupełnie, o co chodzi w tej pasji, chociaż na pewno znajdziesz kilka ratnich dusz" na tym Forum. Twoje podejście ma tyle wspólnego z naszym hobby", co pedofilia z miłością do dzieci...
Napisano
ok.nie mówcie mi że nikt z was niczego nie sprzedał. jak tak to z was sa wielcy odkrywcy ja jak co do czego to niejeden z was (by) obczyscił niemca, ciekawy jestem jaki procent uczestników forum jest naprawde wzorowym odkrywca, wiadomo że nikt z was teraz nie przyzna sie do błedów, ale sami sobie odpowiedzcie jak jest naprawde. chwalicie sie wykopkami, a potem pewnie wszystko idzie na allegro (przecież to i tak jedno zdjecie, tylko strona troche inna)
Napisano
piszac obczyscil niemca" masz na myśli masturbację, czy jakiś inny dziwny sposób urozmaicania sobie zycia, bo nie rozumiem?

skoro wiesz że każdy coś sprzedał - po co pytasz czy na tym hobby da sie zarobic?
owszem, da się - czasem zarobisz od rolnika po głowie jak niektóre mądre" chłopaki, innym razem mozesz dostac z dubeltówki" od archeo, albo lizaka" od iebieskich"

zarabia się w pracy, a jeżeli chcesz pracować za pomocą wykrywacza, to chyba nie w Polsce..
Napisano
Pany- zachowujecie się po części jak obłąkani :-)

Piotrek w sposób dość nieszczęśliwy ( żeby nie napisać bezmyślny ) napisał wątek, a Wy jak nakręceni. Po kiego grzyba aż tak skaczecie chłopakowi do oczu?

Znów jak bumerang wraca temat ( bo nie problem ) handlu wykopkami. Rozumiem, że wpisujący nigdy-nic-nie sprzedali ( powód nie jest ważny, pomijamy zmiany w zbiorach )?

Pozdrawiam.
Napisano
Nie zrozumiemy się. Może po prostu zadaj to pytanie na Cafe Allegro", czy tam Allegro - Społeczność - Militaria. Wal od razu do handlarzy, bo tutaj nie każdy sprzedaje swoje znaleziska, tacy dziwni ludzie się jeszcze trafiają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie