41pp Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 Aż dziw ze na wstępie była defilada i jej podkład muzyczny!!!GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 jednak kol 41 pp wierze że jednak wiesz o co chodzi. nie o skazywanie listonoszów. Typowe odkrecenie kota ogonem. moze skaż jeszcze wszystkich co słuzyli w Armii Zwiazku Radzieckiege skoro idziemy twym tokie rozmywania sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 ok racja 41 pp. też wracam do meritum. Szlus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 Dla przypomnienia Kol. którzy nie mieli czasu i sił aby czytać wątek od początku i od razu pisali;http://www.youtube.com/watch?v=JrYwuvmCyK0&feature=relatedGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 no! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 Co o"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 PAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 Pax. Swoją drogą szkoda, że tak mało fragmentów festiwali kolobrzeskich zachowało sie z dawnych lat choćby na you tube. teraz to prawdziwy surrealizm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 Chyba trzeba by pokopać" w archiwach RTVP, jak ktoś ma dojście" to i wygrzebie", ale to troszkę trudne!Jest jakieś specjalistyczne" archiwum .........mechanicznego.......???????Może ktoś z Kol. uzupełni nazwę!?GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 Archimum dDkumentacji Mechanicznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 2 Czerwiec 2009 Share Napisano 2 Czerwiec 2009 O właśnie skleroza nie boli, tylko bolą nogi!GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Tu taka ocenzurowana" wersja /przez PRL/, najstarszej polskiej Pieśni wojskowej.Może ktoś zamieści pełną!!http://odsiebie.com/pokaz/2124103---9af2.htmlGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Tu też ciekawa wersja!Ale coś mi nie pasi"http://www.youtube.com/watch?v=TKUpwxzdksEGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 7 Czerwiec 2009 Share Napisano 7 Czerwiec 2009 A mi sie przypomniała defilada wojska polskiego"...przpraszam, Sił Zbrojnych IV RP która odbyła sie dwa lata temu. Ilez to nowego sprzetu dostalismy jako wiarygodny sojusznik...potęga. F-y, Herkulesy, Leopardy...ksiażki nawet piszą jakbyśby Niemcom kota pogonili z tym arsenałem...w 39tym.Czuje sie siłę w narodzie, duma mnie rozpiera i ta świadomość służby interesom Polski...Możemy spać spokojnie będąc uczciwymi partnerami w NATO.Tylko czekać wyborów w UK i kopna w intymne szczegóły wszystkich sojuszników" z ziemniaczanego raju... USA i bez wyborów potrafi splunąć aliantom na przsłuchaniu przez imigration.Wulf... ja to bym nie chciał być w żadnej z tych armii ani KRL ani USA. Żaden z ustrojów któremu te siły służą nie uwzglednia moich interesów...koniec, kropka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Tylko dlaczego w 1966 1000-lecie panstwa obchodzono? Bo niby w 1066 byl chrzest polski. Ergo jusialo juz to panstwo przedtym istniec. I patrzac na stopien organizacji i rozwoju struktur panstwowych od dosc dawna. To ze wladza Komunistyczna, w swej ideologii przeciez ateistyczna, postawila znak rownania miedzy chrztem a instnieniem panstwowosci jest przynajmniej dziwne :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 966 ;)Moja podstawowka to chyba 3 razy 100 lecie obchodzila :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Masz racje oczywiscie. Nalecialosci historii brytyjskiej :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 W 966 dołączyliśmy do struktur europejskich czyli zachodu... znaczy w Europie jesteśmy od zawsze.Pomyśleć że Mieszko pierwszy miał w sumie wybór mógł się zgłosić do Konstantynopola w sprawie chrztu ... oj historia mogła by się potoczyć zupełnie inaczej...Mam pytanie ... czy obywatel PRL" to też byt medialny wirtualny czy jakiś tam... czy też rzeczywistość?Pozdrawiam kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hen.zing Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Sorki literówka Mieszko I" ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 25 Czerwiec 2009 Share Napisano 25 Czerwiec 2009 Akurat obywatel PRL " to ówczesna rozrywkowa rzeczywistość.Skrótowiec PRL był obowiązujący ( tylko na naklejkach na nasze Fiaciory i Poldki mogliśmy się szczycić czystym PL ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 .....grigorii220483 (1 tydzień temu) Кто к нам с мечём придёт - от меча и погибнет!",,,,GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Tak mi przyszło do głowy że jednak obywatel KRLD ma większą motywację do służby wojskowej niż obywatel USA...PS lekko oftopiczna humoreska. Polak wywozi z USA Hummera owiniętego dwa razy wokół latarni. Oczywiście na wywóz złomu z USA wystarczą trzy papierki. W Polsce na wejściu każą mu udowodnić że to jest samochód a nie przystanek , następnie doprowadzić toto do stanu technicznej sprawności przed rejestracją. Nasz rodak dostaje piany i zostaje wielbicielem UPR. Ciekawe ile papierów musiałby wypełnić wwożąc do USA zeszrotowanego Poldka .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpicador Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Tak mi przyszło do głowy że jednak obywatel KRLD ma większą motywację do służby wojskowej niż obywatel USA..."Z całą pewnością. Choćby taką, że w armii swoją miskę ryżu raz dziennie dostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Dokładnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozets Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Przejrzałem ten temat. Od razu powiem, że brałem udział w tym przedstawieniu. Znam wszystkie szczegóły tej operacji wojskowej. Najbardziej trafne są tutaj oceny pomsee". Mogę dla celów dowodowych przesłać dyplom uczestnika defilady. Defilada ta jako niezwykle i niebezpiecznie skomplikowane ćwiczenie wojskowe była z punktu widzenia wojskowego - doskonale zorganizowana. Inna sprawą jest wymowa i cel polityczny tej defilady. Tu po raz drugi wspomnę pomsee". Ma zupełną rację. Przygotowania do tej defilady ( zwykłych żołnierzy) trwały już od maja 1965 roku. Cały lipiec zgrupowani byliśmy na polach od strony Raszyna przy Okęciu. Trenowaliśmy od wschodu słońca na pasach startowych - aż do pierwszych startów maszyn cywilnych. Później szliśmy spać.Zdarzało się - że żołnierz - który wychylił sie minimalnie z szyku dwunastki - dostawał pięścią w szczękę od oficera prowadzącego trening. jeden z wojaków poskarzył sie generałowi - dowódcy defilady. Ten odparł: morda nie szklanka - a defilada musi wyjść wzorowo".Kawał z czasów defilady 1000-lecia:dlaczego w defiladzie nie szła AK?",odpowiedź: szła kanałami"...Mozets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.