Skocz do zawartości

Google Earth zdjęcia okopów

SMYQ

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 542
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
elcolonello - na twoim zdjęciu widać prawdopodobnie fragment jakiegoś poligonu.
Widoczne są stanowiska dla pojazdów, symulacja okopu (nie wygląda na prawdziwy okop) jako stanowisko obronne załóg pojazdów. Te trzy, czy cztery okręgi, również mogą być symulacją jakichś stanowisk.
Napisano
ja tylko z zapytaniem, z racji tego że zdjęcia z satelin w programie Google Earth są bardzo nie dokładne akurat w tych okolicach które mnie interesują mam pytanie (tj.miasto Biłgoraj i okolice) czy są gdzieś dostępne dokładniejsze zdjęcia tych terenów?? macie może jakie śnurki??
pozdro
Szczurek
Napisano

Znalazłem zdjęcie tego samego obszaru w dużo lepszej rozdzielczości i okop to na pewno nie jest.
Tylko co to może być?
Chyba trzeba będzie zrobić rekonesans w terenie

Napisano
Tylko co to może być?

od niezakopanych dołkó po smieci z okolicznych wiosek , ale i może być zupełnie pusto .
Albo i cos ciekawego.
mam nadzieje że trafisz miejscówke i pokopiesz troszke.
PS.napisz potem jak wyniki .
Napisano

devill_2006 to na twoim terenie może być zwykłym śladem po szalonych motokrosowcach.tak jak u mnie z góry wygląda bardzo ciekawie.A w rzeczywistość lipa nie okop.

Napisano
devill - jak dla mnie to doły potorfowe - na lewo widać wał ziemny - zapewne odkład wierzchniej warstwy - w środku wyspa - może to też być pozostałość po stawach rybnych
Napisano
Byłem na miejscu na rekonesansie to jakiś wyrobisko jest. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło w lesie obok znalazłem stanowiska artyleryjskie
Napisano

Kilka zdjęć przedstawiających fizycznie nie istniejące okopy z okresu IIWŚ.Po wojnie zostały zasypane,lecz przebarwienia podłoża wskazują ich położenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie