Swiety82 Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Napisano 10 Styczeń 2009 Według prezydenta, obronić nas może tylko sojusz z USA. Świetnie wiem, że tarcza antyrakietowa, która nie ochroni nas przed atakiem Moskwy. Ale wiąże nas ona z USA, i to była podstawowa przesłanka mojego poparcia dla niej - powiedział w wywiadzie dla Gazety Wyborczej" prezydent Lech Kaczyński.Dodaje, że Rosja może zaatakować w każdej chwili, i to z bardzo bliska, jak pokazał niedawny konflikt w Gruzji. Dlatego, według prezydenta, należy ostro hamować imperialne zapędy Moskwy na forum UE. Nie należy się obawiać o to, że zostaniemy oskarżeni o rusofobię, bo i tak zostaniemy o nią oskarżeni. Ale przy olbrzymiej wadze prorosyjskich nastawień, tradycji, interesów, antyamerykanizmu, a czasami może i korupcji, jeśli się nie przeciwstawi temu jakaś grupa państw, to masa krytyczna będzie nie do przełamania - uważa prezydent....jeszcze trochę i znów zacznie grozić palcem.
acer Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Czy każda wypowiedź Lecha K., naprawdę wymaga zakładania osobnych wątków i komentowania ????Szkoda serwera
puchaś Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Świetnie wiem, że tarcza antyrakietowa, która nie ochroni nas przed atakiem Moskwy." to po jaką cholere ona jest? Za tą tarczę powinniśmy rządać dużo nowego sprzętu dla naszej armii i to za darmo, lub za rozsądną sumę, a nie jak gdzieś było napisane że za baterie Patriotow chcieli od nas 900mln dol(lub zł, ale raczej to pierwsze) kiedy Korei Płd. sprzedali po 300mln(dol lub zł) super sojusznik nie ma co. Jak dla mnie tarcza jest niepotrzebna i mogą się obrazić i ją sobie budować na Litwie czy w CzechachPzdr
bandolero Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Niestety, Prezydent ma rację, nawet jeśli wszystkim postępowym wydaje się, że jest inaczej. Polski naród nie wierzy już w żadne słowo Prezydenta, nawet gdy ten stwierdzi, że Niemcy napadły w 1939 roku na Polskę. Zaraz Nadredaktór zacznie szydzić, a które wybrało nam rząd zacznie krzyczeć że mamy prezydenta germanofoba i w ogóle mało postępowego. Ciekawe, że różne głupoty, które wygaduje, nie wywołują komentarzy na tym forum. Na przykład kiedy chwalił system polityczny i gospodarczy Chin i podziwiał osiągnięcia Chin w dziedzinie gospodarki i polityki socjalnej"!!!!!Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 21:27 10-01-2009
Czlowieksniegu Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Bandolero- czy Ty potrafisz sklecić wpis ( już pal licho, czy z sensem merytorycznym ), bez obrażania wszystkiego i wszystkich?Powoli w to wątpię.
bandolero Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Człowiecze Śniegu, to taki z Ciebie postępowiec i demokrata?? Uważasz, że wolno śmiać się z moherów, ale z drechów to już nie? Prezydenta wolno obrażać, ale Broń Boże premiera? To forum pomału zmienia się w internetowe wydanie Tusk Vision Network, a głupotami, które się tu produkuje, można by wyłożyć drogę na Machu Picchu.
Czlowieksniegu Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Nie rozpędzaj się. Pokaż mi MÓJ wpis, w którym śmieję się z moherów". To raz.Dwa- masz jakąś fobię odnośnie Premiera? Trzy- rozumiem, że Twoje wpisy, to takie wołanie na puszczy, że chcesz innym Użytkownikom oczy otworzyć?PS Skoro na forum wypisywane są głupoty ( jak rozumiem w ilościach hurtowych ) to Twoja obecność to masochizm?
puchaś Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 o ile mi wiadomo to premier zachwalał system polityczny i gospodarczy Chin:)Pzdr
Trooper85 Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Z pewnością na kremlu nie myślą o niczym innym jak o ataku na Polskę. Oczywiscie po podpisaniu paktu z Niemcami.Już nawet chyba słyszę nadlatujace bombowce i szczęk czołgowych gąsienic...
Trooper85 Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 kto wie? Może Tupolewy? Zależy, jaką kolejność ustalili tym razem :)
balans Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Może któryś wpadnie do jakiegoś stawu, będzie szansa na kilka nowych gorących" wątków na forum Odkrywcy.pozdro
bandolero Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Szanowny Pomsee, jeśli już zmieniasz czyjś post, to rób to tak, aby pozostał jego sens. Napisałem ciekawe że różne głupoty które wygaduje Słońce Peru..." etc. A później różne Puchasie mają radochę...
bandolero Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Człowiek Śniegu- moją obecność na tym forum odbieraj po prostu jako próbę podwyższenia jego poziomu, skoro już musisz to sobie jakoś wytłumaczyć.
coriolan Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Twoja wypowiedź przypominała antka_emigranta ze śmietnika onet-u.Nie podoba się Odkrywca - to przenieś się tam.
bandolero Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Kolego Trooper, gratuluję Ci dobrego samopoczucia i jewropejskiej" postawy obywatelskiej, wszelako wyrażam żal, że historia niczego Cię nie nauczyła. Rosja i Niemcy ZAWSZE będą stanowiły zagrożenie dla Polski, nawet jeśli Nadredaktór zabrania o tym mówić. W 1939 roku też byli tacy Polacy (?) jak Ty, którzy naśmiewali się z zagrożenia lewactwem (ZSRR i Rzesza) i zapewne oni do tej pory żyją (o ile żyją) w błogostanie. Poniekąd Ci zazdroszczę.
bandolero Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Coriolan, nie polecaj mi lewackich witryn, bo ja w nich nie gustuję. A skoro już jesteś takim Europejczykiem i socjalistą, jak przystało na dobrego Federastę, to szanuj wolność słowa, bo przecież nawet Trachtat Lesboński o tym napomyka.
Czlowieksniegu Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 To nie może być prawda. Na 100 % się zaraz obudzę...Choć nie, już wiem- Bandolero ma po prostu problemy z klawiaturą. Już mi lżej.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 11:23 11-01-2009
Trooper85 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Samopoczucie mam faktycznie dobre. Może to dlatego, że nie zaśmiecam sobie głowy takimi farmazonami jak poszukiwanie na około żydo-masońsko-faszystowsko-komunistyczno-gazetowowyborczo-gejowsko-cyklistowskiego spisku.Jest ładny dzień, słońce świeci. Wyjdx na spacer, naciesz się pogodą, pooddychaj świeżym powietrzem, wrzuc pare złotych do puszki. Może też Ci się samopoczucie poprawi.
bandolero Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Zacny Trooperze, na spacer chodzę permanentnie, bo mieszkam w Borach Tucholskich i życie mnie do tego zmusza. A do puszki Owsiaka nic nie wrzucę, bo uważam, że wykorzystywanie akcji charytatywnych do szerzenia marksistowskiej propagandy jest zwyczajnym sk*****wem.
bandolero Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Tutaj coś dla tych, którzy twierdzą że wojny z braćmi zza Odry nigdy nie będzie http://www.dziennik.pl/swiat/article295401/Pierwsze_posiedzenie_gabinetu_Hitlera.html
pomsee Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Bandolero niech każdy sam dba o to co pisze.Ja usuwam tylko epitety i jeśli po tym zabiegu" post robi wrażenie bezsensownego to może na przyszłość jego autor zadba aby wyrazić swoje poglądy bez rzeczowników i przymiotników, które mogą urazić czyjeś uczucia.
ensiferum3 Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 No cóż koledzy każdy teraz wyciągnie tego pak'a z piwnicy i do roboty bo czymś się musimy bronić.
pomsee Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Coriolan Bandolero nie jest trollem. Znam go trochę z forum i w związku z tym znam też stylistykę jego wypowiedzi charakterystyczną dla jego poglądów.Na forum staram się walczyć z epitetami, które mogą być obraźliwe wobec różnych osób ale nie z poglądami chyba, że jawnie propagują nienawiść na tle rasowym czy ideologicznym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.