Skocz do zawartości

Wydobycie TYGRYSA???

wm71

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie mieszam , jest parcie na pancerkę . A tak blisko był Tankist w pewnym miejscu kolo Ptuszy jak szukał Stuga III . Zgodnie z opisem zalegania dowódcy co uciekał z 2 szt , jedna utopił w rzece ( tylko jakiej ). Na cale szczęście nie znalazł , poleży sobie jeszcze trochę na lepsze czasy lub zostanie dla potomnych . Została zlokalizowana 2 lata temu i czeka.
Napisano
Nawet jak cos wyjdzie to WKZ decyduje gdzie to pójdzie . Przykład Sapera, po latach zabrali. Nie ważne ze wyremontowałeś i kupę kasy wylozyles w remont . Prawo jest teraz takie nie inne.Poczekamy zobaczymy co sie zmieni w prawie.
Napisano
Tu jest temat a temat" z 2007 roku http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=543469#547893 . Proszę czytać powoli i uważnie. Jest tam o tygrysie, mazowszu, panu Ledwochu itp. Temat bumerang. Ale coś jest na rzeczy. Nie wiem tylko czy to nie są jakieś prowokacje żeby jakiś nerwowy nie wytrzymał i coś konkretnego pokazał.
Napisano
kol. Tankist pisze:
Mnie zajęło odszukanie tekstu z monografii tygrysa ( razem z jej odnalezieniem na półce, jakieś 2 minuty. Jeżeli podpieramy się czyimś autorytetem, dobrze byłoby przynajmniej przeczytać, co ten ktoś napisał.

jeżeli kolega zamierzał zarzucić mi jakąś nierzetelność, to może należałoby wcześniej sprawdzić, czy czasami nie zamieściłem tekstu p.Ledwocha, do którego odnosiłem swoją wypowiedź. les05 (227 / 37) 2015-12-22 12:59:24
Może powinno paść słowo przepraszam", kol. Tankist????
pozdrawiam,
les05
Napisano
Kol. Dajcie spokoj jest tu ekipa na tym forum ktora podwaza wszystkich ktozy cokolwiek wspomna o starych wydobyciach..o nowych zreszta tez. Czas pokaze kto mial racje. Najlepsze jest to ze sa z tego co widze zwiazane z placowkami muzealnymi...co maja na celu czas tez pokaze. Apropo tygrysa...czesci jakies wyszly. Wiec jest cos na rzeczy. Pzdr. I trzymam kciuki ze jakies fotki wyjda
Napisano
To nie ja wypisuje brednie wyssane z palca o wydobyciu tygrysa przez pana K.", wiec za co mam przepraszać?
Skoro nawet nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem i prawidłowo zacytować własnego zamieszczonego skanu?

jarat88 napisał:
jest tu ekipa na tym forum ktora podwaza wszystkich ktozy cokolwiek wspomna o starych wydobyciach."

Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą (Joseph Goebbels ).

Pan Janusz Ledwoch 24 lata temu słowem się nie zająknął o wydobyciu

Jak was to rajcuje, to podniecajcie się tymi starymi wydobyciami", skoro nie macie ciekawszych zajęć. Mnie tam rybka.
Mogę dorzucić kolejne, wielotonowe fragmenty Królewskiego Tygrysa z okolic Kielc, podobno ktoś ma zdjęcia, wydobyte w połowie lat 90-tych ub. wieku.
Zobaczymy jak to zacznie żyć własnym życiem za kolejne 24 lata
Napisano
Pewno klamstwem byloby wydobycie sapera jak i pantery gdyby nie zdjecia... dobrze ze chociaz zdjecia zostaly... wiec specjalisci od wydobyc ciezkiego sprzetu niech sie nie dziwia ze ktos zapodaje temat na forum i dopytuje czy faktycznie bylo wydobycie danego pojazdu. W kazdej plotce jest troche prawdy..w tym przypadku byc moze byly to czesci zniszczonego tygrysa a nie caly. Kol. Ma chyba prawo sie zapytac. Jesli jest wam nie w sos. to nie musicie nic odpisywac a nie jakies smetne wywody
Napisano
Saper? Pryszczaty pisze że go odzyskał , więc za niedługo go zobaczymy :D Panterę też pryszczaty ma sprowadzić z Hameryki. Trochę czasu i będzie. :D A o tygrysie z Mazowsza nawet pryszczaty nie pisze pism więc.......
Pozdrawiam
Napisano
nigdy nic nie wiadomo, a nuż zdziwimy się wszyscy szybciej niż sądzimy jak to naprawdę było.
Takich akcji było wiele we Skrwie też by nic nie było gdyby nie jedna gazetka regionalna.
Ciekawe jest milczenie w sprawie rewelacji na temat sapera, choć niektórym nerwy puszczają co widać w komentarzach tu i tam.
Napisano
Sprawy wydobycia sapera czy pantery od zawsze były powszechnie znane, nikt nie miał najmniejszego zamiaru ich ukrywać, więc podawanie ich jako przykład, dla mnie bez sensu.

W obydwu przypadkach nie była dograna papierologia, a raczej pokręcone polskie prawo i dlatego jest tak a nie inaczej.
Napisano
kol.Tankist skan zobaczył, uff trochę to trwało, ale sukces jest. Jak koledze am rybka" to proszę nie zaśmiecać forum. Co do sapera to cieszę się, że nie trafi do Drezna. Nareszcie instytucje do tego powołane, zaczynają upominać się o zwrot zabytków należących do nas wszystkich, a nie do szemranego towarzystwa".
Napisano
Pewne grono wiedzialo co i jak na temat sapera..ale min.dzieki Odkrywcy moglo dowiedziec sie szersze grono.. o saperze tez byly pogloski ze jest gdzies poza krajem..a tu niespodzianka. Wiem wiem wielu z was o tym wiedzialo. Pan.K.napewno bedzie dalej wydobywal min z Pilicy , kto wie moze w 2016r.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie