Trooper85 Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 rassija, a tygrys od dawna stoi w muzeum. Ale zbynio jak wiadomo lubi siać ferment, tak jak jego koleżka z restauracyjnego.
Zbyszek722 Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Nie mieszam , jest parcie na pancerkę . A tak blisko był Tankist w pewnym miejscu kolo Ptuszy jak szukał Stuga III . Zgodnie z opisem zalegania dowódcy co uciekał z 2 szt , jedna utopił w rzece ( tylko jakiej ). Na cale szczęście nie znalazł , poleży sobie jeszcze trochę na lepsze czasy lub zostanie dla potomnych . Została zlokalizowana 2 lata temu i czeka.
Jacek Dąbrowski Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Wiemy Zbyniu , wiemy. Warsio szuka jeleni co mu kasę dadzą. Na remont , na wydobycie , na papier.
Zbyszek722 Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Wars nic nie wie i nie dowie sie gdzie to jest . Czytałem ze gdzieś cos ma tam jest, ale nie interesuje mnie to !Wars to Wars za nim nie trafisz.
Zbyszek722 Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Nawet jak cos wyjdzie to WKZ decyduje gdzie to pójdzie . Przykład Sapera, po latach zabrali. Nie ważne ze wyremontowałeś i kupę kasy wylozyles w remont . Prawo jest teraz takie nie inne.Poczekamy zobaczymy co sie zmieni w prawie.
Jacek Dąbrowski Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Niemożliwe. To sie z pryszczatym już nie funflujesz? To moze wykopiemy we dwa tego tekaesa przy drodze?
bjar_1 Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Uuu to ze mną już nie działasz? Już pancerów nie bedziem rwać we dwóch, ewentualnie z Tyfusem (jak grzecznie poprosi)?
Jacek Dąbrowski Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Zbynio ma tyle namiarów (tekaesy , pantery , sztugi , tygrysy) że i Ty i Tyfus nie jesteście w stanie załatwić transporta.I wszystko puścimy do mieńca. :DPozdrawiam
Zbyszek722 Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 To kop , powodzenia . A to z pewnego miejsca zalegania pojazdu po Garnizonie Piła , 12m pod woda .A co jest to mozesz sie domyslac .
Czlowieksniegu Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Nie mów, że uciekając nawet berła z toi-toi pogubili...A niby jeńcy to taki porządny i higieniczny naród...
PATRON Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Panowie... Albo na temat albo wale wafle bo chlewik noworoczny robicie...
didi Napisano 29 Grudzień 2015 Napisano 29 Grudzień 2015 Tu jest temat a temat" z 2007 roku http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=543469#547893 . Proszę czytać powoli i uważnie. Jest tam o tygrysie, mazowszu, panu Ledwochu itp. Temat bumerang. Ale coś jest na rzeczy. Nie wiem tylko czy to nie są jakieś prowokacje żeby jakiś nerwowy nie wytrzymał i coś konkretnego pokazał.
les05 Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 kol. Tankist pisze:Mnie zajęło odszukanie tekstu z monografii tygrysa ( razem z jej odnalezieniem na półce, jakieś 2 minuty. Jeżeli podpieramy się czyimś autorytetem, dobrze byłoby przynajmniej przeczytać, co ten ktoś napisał.jeżeli kolega zamierzał zarzucić mi jakąś nierzetelność, to może należałoby wcześniej sprawdzić, czy czasami nie zamieściłem tekstu p.Ledwocha, do którego odnosiłem swoją wypowiedź. les05 (227 / 37) 2015-12-22 12:59:24Może powinno paść słowo przepraszam", kol. Tankist????pozdrawiam, les05
jarat88 Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 Kol. Dajcie spokoj jest tu ekipa na tym forum ktora podwaza wszystkich ktozy cokolwiek wspomna o starych wydobyciach..o nowych zreszta tez. Czas pokaze kto mial racje. Najlepsze jest to ze sa z tego co widze zwiazane z placowkami muzealnymi...co maja na celu czas tez pokaze. Apropo tygrysa...czesci jakies wyszly. Wiec jest cos na rzeczy. Pzdr. I trzymam kciuki ze jakies fotki wyjda
Tankist Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 To nie ja wypisuje brednie wyssane z palca o wydobyciu tygrysa przez pana K.", wiec za co mam przepraszać? Skoro nawet nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem i prawidłowo zacytować własnego zamieszczonego skanu? jarat88 napisał:jest tu ekipa na tym forum ktora podwaza wszystkich ktozy cokolwiek wspomna o starych wydobyciach."Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą (Joseph Goebbels ).Pan Janusz Ledwoch 24 lata temu słowem się nie zająknął o wydobyciuJak was to rajcuje, to podniecajcie się tymi starymi wydobyciami", skoro nie macie ciekawszych zajęć. Mnie tam rybka. Mogę dorzucić kolejne, wielotonowe fragmenty Królewskiego Tygrysa z okolic Kielc, podobno ktoś ma zdjęcia, wydobyte w połowie lat 90-tych ub. wieku. Zobaczymy jak to zacznie żyć własnym życiem za kolejne 24 lata
jarat88 Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 Pewno klamstwem byloby wydobycie sapera jak i pantery gdyby nie zdjecia... dobrze ze chociaz zdjecia zostaly... wiec specjalisci od wydobyc ciezkiego sprzetu niech sie nie dziwia ze ktos zapodaje temat na forum i dopytuje czy faktycznie bylo wydobycie danego pojazdu. W kazdej plotce jest troche prawdy..w tym przypadku byc moze byly to czesci zniszczonego tygrysa a nie caly. Kol. Ma chyba prawo sie zapytac. Jesli jest wam nie w sos. to nie musicie nic odpisywac a nie jakies smetne wywody
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 Saper? Pryszczaty pisze że go odzyskał , więc za niedługo go zobaczymy :D Panterę też pryszczaty ma sprowadzić z Hameryki. Trochę czasu i będzie. :D A o tygrysie z Mazowsza nawet pryszczaty nie pisze pism więc.......Pozdrawiam
skyluke Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 nigdy nic nie wiadomo, a nuż zdziwimy się wszyscy szybciej niż sądzimy jak to naprawdę było.Takich akcji było wiele we Skrwie też by nic nie było gdyby nie jedna gazetka regionalna. Ciekawe jest milczenie w sprawie rewelacji na temat sapera, choć niektórym nerwy puszczają co widać w komentarzach tu i tam.
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 Milczenie? Ależ skąd. Wystarczy zadzwonić i wszystko jasne.Pozdrawiam
Tankist Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 Sprawy wydobycia sapera czy pantery od zawsze były powszechnie znane, nikt nie miał najmniejszego zamiaru ich ukrywać, więc podawanie ich jako przykład, dla mnie bez sensu.W obydwu przypadkach nie była dograna papierologia, a raczej pokręcone polskie prawo i dlatego jest tak a nie inaczej.
pawelek Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 Panowie, zamiast dyskutować organizujcie sprzęt i ludzi i rwijcie gada: rzeka Jabłonka między miejscowościami Klimasze-Nagórki.
les05 Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 kol.Tankist skan zobaczył, uff trochę to trwało, ale sukces jest. Jak koledze am rybka" to proszę nie zaśmiecać forum. Co do sapera to cieszę się, że nie trafi do Drezna. Nareszcie instytucje do tego powołane, zaczynają upominać się o zwrot zabytków należących do nas wszystkich, a nie do szemranego towarzystwa".
jarat88 Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 Pewne grono wiedzialo co i jak na temat sapera..ale min.dzieki Odkrywcy moglo dowiedziec sie szersze grono.. o saperze tez byly pogloski ze jest gdzies poza krajem..a tu niespodzianka. Wiem wiem wielu z was o tym wiedzialo. Pan.K.napewno bedzie dalej wydobywal min z Pilicy , kto wie moze w 2016r.
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Grudzień 2015 Napisano 30 Grudzień 2015 Ale to Tygrys? Niżej Tygrysa nie warto się grzebać.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.