Skocz do zawartości

Rosjanie oddali strzałydo Lecha Kaczyńskiego

U311

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Normalnie Radio Erewań:-) Teraz Kaczyński zacznie chodzić w aurze kombatanctwa, że niby jest taki ważny, że zorganizowano na niego zamach, w którym o mało nie zginął. Wyrośnie legenda większa niż zamach na Waltera, kolejny, który się kulom nie kłaniał:-)

Wydaje mi się, że posiadanie broni jest na Kaukazie dość powszechne i mogły to równie dobrze być przypadkowe strzały. To już lepiej wie np. kolega Kindżał, specjalista od tego regionu, może potwierdzi moje domniemania.

Poczekajmy niech wróci ,zobaczycie jak PIS zrobi z niego bohatera .Już w co drugim zdaniu jest mowa o niesamowitej dzielności i odwadze , szkoda że nie mówią nic o zdrowym rozsądku i rozumie .Tak nawiasem , to Don Kichot też był dzielny i odważny .Pozdro...

Wszystko byłoby jasne i proste, nawet bez potwierdzenia kol. Kindzala, że to był wredny rosyjski zamach na naszego Pana Prezydenta, gdyby nie jedno ale.
Mianowicie dlaczego Gruzini nakazali dziennikarzom tuż przed dojechaniem do Alkhgori, aby ich samochód jadący z tyłu kolumny przesunął się na jej czoło?
Oj będzie się działo w tej sprawie, oj będzie...

Tak, tak mężczyzna bez kalacha na Kaukazie, to nie mężczyzna ;))

Co do samego zajścia to mam mieszane odczucia: z jednej strony mogla to byc dość mizerna i tania zagrywka Gruzinów, a z drugiej mogla faktycznie strzelać jakaś bojówka osetyńska, którą poniosla dżygicka fantazja, lub dobre wino domowej roboty... Rosjan należy raczej wykluczyć z calego zajścia !

Kaczyńskiemu radzil bym mniej jezdzić w zagraniczne wojaże, a troszkę więcej czasu poświęcić problemom w kraju. Móglby zacząć od upamietnienia ofiar OUNowskiego terroru na Kresach !

1.
Dlaczego wbrew wszelkim procedurom bezpieczeństwa Prezydent RP po zmierzchu pojechał w rejon, w którym jak mu mówił sam Prezydent Gruzji ciągle są Rosjanie? Dlaczego Prezydent, który boi się po Warszawie przejechać bez wielkiej obstawy i blokowania połowy miasta nagle wybiera się na taką wycieczkę?
W tej sprawie w Polsce powinno natychmiast zostać wszczęte śledztwo, ale… słyszałem przed chwila szefa BBN, który zapewniał, że nic takiego się nie stało co uzasadniałoby podjęcie takiego śledztwa. (sic!) No więc już sam nie wiem stało się coś, czy też nic się nie stało?

2.
Dlaczego nagle Prezydent Gruzji zaproponował nieprzewidziany w planie wizyty wyjazd pod granicę osetyńską?
3.
Dlaczego nagle kazano na czele kolumny jechać dziennikarzom? Czy dlatego, żeby lepiej widzieli, co mieli zobaczyć?
4.
Skąd (według relacji jednego z polskich dziennikarzy) nagle na miejscu zdarzenia znalazła się gruzińska telewizja?
5.
Dlaczego gruzińska ochrona nie odpowiedziała na atak ogniem???

Jak dla mnie bardzo grubymi nićmi szyte :)

Jak polityk wybraniec narody może wypowiadać się w tak nieodpowiedzialny ,nasączony uprzedzeniami i podszyty emocjami chwili sposób .Czy on nigdy się nie nauczy że głupoty i to co ślina na język przyniesie to nie temat na wywiad .Od polityka na międzynarodowej arenie, na którego z takim trudem się kreuje ,wymaga się większej rozwagi ,powściągliwości i przede wszystkim sprawdzonych i prawdziwych informacji .Przecież Rosjanie zrobią z tego kabaret ,powiedzą że stado dziennikarzy i drugie stado ochroniarzy nie widzieli kto i skąd strzelał a nasz prezydent od razu poznał że to Wania i jewo kamanda .Pozdro...

a ja powtórzę post z 21...

Polska w wojnie o Gruzję. Nowa gra komputerowa
November 22nd, 2008 · No Comments

Gruziński prezydent Micheil Saakaszwili decyduje się na kolejną operację militarną, by odzyskać Osetię Południową i Abchazję. Polska, jako jeden z pierwszych natowskich krajów staje po stronie Gruzji. Taki scenariusz napisali rosyjscy twórcy gier komputerowych. Lada dzień gra ma trafić do sklepów w Rosji.
następnego dnia wiemy co się stało...

http://www.tvn24.pl/-1,1574355.1,0,1,to-bylo-wyrezyserowane,wiadomosc.html

Zdaniem byłego żołnierza GROM pułkownika Krzysztofa Przepiórki, incydent w Gruzji mógł być wyreżyserowany, świadczyć miałoby o tym wysłanie dziennikarzy na czoło kolumny. Nie wyklucz tego też politolog Grzegorz Kostrzewa Zorbas, ale obaj zgodnie uważają, że na razie brakuje danych do bardziej szczegółowej oceny.

Podejrzewam, że cały incydent zakończy się przyznaniem Panu Prezydentowi Virtuti Militari łamane przez Krzyż Walecznych.
Wszak wykazał się nieprzeciętną odwagą i w błyskotliwy sposób rozpoznał kto oddał prezydentobójcze strzały :)))

Południowoosetyjscy pogranicznicy nie przepuścili na teren Osetii Południowej konwoju prezydentów Gruzji i Polski - poinformował dziennikarzy szef KGB Osetii Południowej Boris Attojew.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5980588,Szef_KGB_Osetii_Poludniowej_o_incydencie_z_prezydentami.html

Panie Przepiórka , kindzal był pierwszy ! Tantiemy płacić !

PS No tak , kol martian , czyli tak jak sądziłem : nie wiesz.
PS2 moja babcia nie daabz sobie yabra dowodu , a taki dowcip le bz si dla kogođ mg sko}cyz . orczkiem w nerach !

8total4 co za pytanie :) swoje lata mam już na karku.
Ale swoją drogą to wszystko jest dziwne.Dwaj politycy tak wysokiej rangi jadą w strefę potencjalnych działań bojowych.Na co oni liczyli ,że Lechu odbije Osetię bez jednego strzału.? A rano mogłem już mieć nowego szefa...

Mości królu, bo myśmy myśleli ze Wiesiek jak Napoleon, podjedzie pod twierdzę, a ta skapituluje bez oddania strzału, niestety nie wzięliśmy pod uwagę faktu, że Rosjanie nie budowali twierdz, a że popić lubią to i selektor czasem w złym miejscu ułożą.. Myśmy na prawde nie wiedzieli że to w powietrze, mogę przysiąc na Odyna, nawet na Ozyrysa..

Jak mnie wiedza nie myli to Rosjanie twierdzą, że w tamtym rejonie jest pokój więc nie ma działań zbrojnych. Ponadto Rosjanie kategorycznie twierdzą też, ze nikt z ich żołnierzy nie strzelał w stronę Gruzji i prezydentów...Dobrze, że to oświadczenie nie padło przedwczoraj:)Było sobie posłuchać wywiadów w tvn24 Z Polko i Niemczykiem...Mimo usilnej próby wmówienia widzom, tezy o prowokacji... nie zgodzili się z tą czarną ulizaną prowadzącą redaktor....
Dlaczego o tej dyskusji nikt nie powie: o takie polskie..."(Pomsee?)
Erich tobie się tylko zdaje, że nie wiem albo, może nie wiesz nic o środkach wyrazu....

Można to nazwać awanturą, ale można też by tak nazwać poparcie dla pomarańczowej rewolucji i państw bałtyckich. Można też tak powiedzieć o naszym sprzeciwie wobec gazociągu bałtyckiego, nie podpisaniem EUstucji i wielu innych rzeczach Widzisz jakoś nie przekonuje mnie teza, że Rosja zrezygnowała z imperialnej polityki... i można z nią na równoprawnych zasadach współistnieć..

Pomsee- Kaczyński nie jest przywódcą", a Głową Państwa. I nie próbuje prowadzić politykę zagraniczną", tylko ją prowadzi, wypełniając swe konstytucyjne obowiązki. Wbrew temu, co bredzą przed kamerami z platformy, a co elektorat PO łyka, Prezydent nie ma wspierać polityki zagranicznej" (to słowa niejakiego Komorowskiego), ale ją współtworzy". Kolejny raz zauważam na tym forum niezwykłe rozbawienie, gdy coś przydarzyło się Kaczyńskiemu. Jakoś nie zauważyłem, by zakładano tu wątek po tym, gdy Donek żuł gumę za plecami kanclerzycy Anieli Merkelowej, a potem ją schował do kieszeni. Wesołości nie wzbudziła też mina Donka, gdy dowiedział się od Merkelowej o zniesieniu rosyjskiego embarga na polskie mięso. Nie wspomnę o jego szczytowaniu na Machu Picchu czy o jego idiotycznych wypowiedziach w czasie niedawnej wizyty w Chinach (chwalił system polityczny i gospodarczy Chin, oraz poszanowanie praw człowieka!). Wszystko to jakoś umyka lewicowemu towarzystwu wzajemnej adoracji, udzielającemu się na tym forum. Z lubością za to obraża się Prezydenta, mimo że jest to zagrożone sankcjami karnymi.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 18:17 24-11-2008

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie