Skocz do zawartości

Odszkodowania za Akcję Wisła?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
swoją drogą skoro chca odzszkodowania DAĆ i ZAŻĄDAĆ opłaty za użytkowanie gospodarstw na ziemaich wyzyskanych" ..braknie im odszkodowania by pokryć te opłaty...: )jak sprawiedliwie to sprawiedliwie (ile kosztuje kurna chata w Bieszczadach z lat 40-tych i poniemieckie gospodarstwo na Pomorzu....he he
martian..nic dodać nic ująć....
  • Odpowiedzi 98
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kol zalman nie wiem czy taka kombinacja jest prawnie możliwa , ale bardzo by mi się podobała !
PSniezależnie od opcji politycznej zgódźmy się z kolegą pomsee że gdyby nie bałagan prawny w PRL (cisną mi się na usta inne , czysto koszarowe słowa) to tego typu pretensje zarówno Ukraińczy jak i Niemcy mogliby sobie w sławojce na gwoździu powiesić.
Napisano
Człowiekśniegu- nie uprawiaj tu michnikowszczyzny, nie chodzi o pierwsze lepsze odznaczenie od Niemców, Rosjan czy Kubańczyków, chodzi o MEDAL STRESEMANNA. Jeden z moich dziadków był w AK, drugi u Andersa. Gdybym przyjął od Niemców Medal Sresemanna, dostałbym od obydwóch po ryju i zostałbym wyklęty z rodziny. Wszelako różowy salon uważa przyjęcie takiego medalu za dowód pojednania polsko-niemieckiego", ale, co gorsza, istnieją rzesze ludzi w Polsce, którzy postrzegają to tak samo. Ludzie, czy wy jeszcze macie jakiekolwiek poczucie honoru?
Napisano
Bartoszewski używając owych określeń popełnił błąd, jednak polemika z nim, oparta na starym rosyjskim kto kogo piereplewat`" - kto kogo opluje bardziej, jest błędem.
U nas w Polszcze za dużo jest mocy w gębie, za dużo emocji za mało rozumu.
Napisano
Kol grba napisał :
U nas w Polszcze za dużo jest mocy w gębie, za dużo emocji za mało rozumu.
Może i tak ale jakoś w chwilach zagrożenia zbieramy się do kupy i stajemy razem niespecjalnie zważając na różnice w poglądach .
Napisano
Moją ulubiona cechą Polaków jest zdolnosć improwizacji. Wrazie czego pospolite ruszenie i sprężenie i często nawet się nam udaje dopiąć celu :)))
Napisano
Grba to fakt, i zawsze będę uważał, że kbolizm polityczny" to g" przez duże G".
Erich dlaczego nie można bez zagrożenia. To moje takie skryte marzenie coby na codzień....
Napisano
Nazywanie kogoś bydłem okreslasz błędem?? Wybacz ale jakoś mnie i nie tylko mnie to przypomina okupację niemiecką ten starszy pan powinien ją pamiętać??? chyba. Często Nas wtedy tak określano i traktowano...odwoływanie się do jakiś tam osyjskich mądrościach" też zakrawa na ..brak wyczucia..z twojej strony
twoje podsumowanie .... no cóż mam nadzieję że odnosisz to do siebie...chyba że generalizujesz tak jak prof"
Co do prof" Bartoszewskiego...robienie z siebie klauna (tzn. nazwanie części Polaków bydłem... przyjmowanie trefnych medali i ojro) w tym wieku traktować należy jako przykład choroby która często pojawia się wśród polityków w pod wpływem dziwnych przeżyć (przykład niejakiego szefa MSZ który proponował wybicie watachy...)
Swego czasu niejaki Kuroń miłośnik Łemków i Ukrainców obił wszystko" ...czego owocem jest ten temat...
Napisano
Kol grba e no nie... ale bez zagrożenia trudniej nam wychodzi , niemniej jak wiadomo da się .. Tylko polityków wszelkiej opcji trzeba wtedy trzymać na odległość bosaka..
Napisano
Uważam, że Bartoszewskiemu można przebaczyć, nie te lata nie ten umysł nie te czasy, nie te leki.
Staram się go zrozumieć.... Tylko nie mogę zrozumieć kto to zacietrzewienie polityczne wlał w jego już starczy umysł.
Napisano
Ciekawe na których satyryków przedwojennych się powołuje...chyba nie na tych dwóch których rysunki publikowane w pewnej gazecie przedwojennej ... były ostatnio na wystawie :)
martian..zgrabnie to oceniłeś :)
Napisano
Martian jakos nie widzialem i nie czytale aby Bartoszewski powiedział cokolwiek złego o Polsce.
O rządzie Kaczyńskiego i stylu jakim naszym krajem rządzili tak i to dużo.
Wybacz ale z coraz większym zdziwieniem obserwuję rozwój Twojego jak to raczyłes okreslić kibolizmu politycznego"
Ale drogi kibolu" naucz się posługiwać cytatami a nie pomówieniami.
Napisano
herbstnebel stąpasz po kruchym lodzie.... :)
porównujesz argumenty ojca muchomora.. do el profesore...:)
tak wracając do tematu...jakoś cerkwie stoją (część w naprawdę dobrym stanie miałem okazję zwiedzać kilka z nich) tak jak stały..nikt ich nie palił popów też nie wieszano ..co na Wołyniu było normą wobec polskich księży i kościołów ...
Napisano
Martian jeżeli okreslenie rzydka panna" obraża Twoje uczucia narodowe to zaczynam rozumieć Twoje poglądy i piszę to bez złosliwosci.
Napisano
Mirosław Jastrzebski .... Marszałek Piłsudski wobec przedstawicieli narodu wspominał coś jeszcze o chodowli kur...:)
Trzeba przyznać że pod względem jakości nic się nie zmieniło od tamtej pory ...:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie