herbstnebel Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 ekipa polsatu w zapadłej dziurze, komplet pełnych 4 kompletów po 2 koła" pod ścianą - ktoś był szybszy :)????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 wszystko możliwe :) z Polsatu był gosciu z kamerą i babeczka i kręcili sobie plenerki - wieże z syreną przy Domu Wiejskim, potem sie przeparkowali i jak ja odjeżdżałem z tej wioski to stali w okolicach wjazdu na wał przeciwpowodziowy - takie miejsce w którym sie przejeżdża przez ten dosyć wysoki w tym rejonie wał przeciwpowodziowy i jedzie nad rzekę właśnie, w pobliżu miejsca które na zdjęciach lotniczych rokowało największe nadzieje :). Aczkolwiek nad rzeką nie widać pozostałości po walce jakiegoś ciężkiego sprzętu z przyrodą :) 4 zestay koł które widziałem to jedyne z czym mi się skojarzyły jak poprzeglądałem zdjęcia to z kołami z podwozia PzKpfw II - rozmiarowo i wyglądaowo coś koło tego :) ale nie było możliwości dokładniejszej lustracji - trochę głupio wisieć komuś na ogrodzeniu :)0-----00-----00-----00-----0w taki sposób u chłopa na podwórku leżą (z odrobiną wyobraźni skumacie o co mi chodzi :)kółka nie wiem od czego (czy to militarka w ogóle) ale wybitnie mało rolniczo to wyglądało :) ale w sumie chłop mógł je nawet i w polu wyorać, albo zawłaszczyć jako łup wojenny, bo w okolicy naprawdę mocno sie prali w 39, a teraz przygotować do sprzedaży :) możliwe, ze po prostu lud rozchapał coś co było - przy cenach złomu które były i są nadal to nic mnie nie zdziwi - mojej babci potrafili bramę wjazdową złomiarze zakosić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 Zaczekajmy spokojnie na zdjęcia te parę dni. Będę mile zaskoczony jeżeli tam coś przetrwało lata 50-te, gdy wszystko co było łatwo dostępne było wyrywane i szło do hut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster6 Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 Kolego herbstnebel majster6 jest napowazniejsza osoba na tym forum :) a ilosc postow nic nie udowadnia. Jeszcze Wam pokaze foteczki to oczy pobieleja ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 A zdjec ani widu ani slychu.... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog Napisano 11 Styczeń 2008 Share Napisano 11 Styczeń 2008 no spokojnie panowie :) michał podejrzewam,z e w Tarnowie będzie dopiero w sobotę albo w niedziele, dlatego zdjęcia pojawią się pewnie w tym terminie - oczywiście zakładając dwie rzeczy - ze w Dunajcu faktycznie ostał się jeszcze ten sprzęt i kolejną - ze poziom wody będzie a tyle niski,z e coś będzie widać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2008 W tarnowie jestem w niedziele od rana podejrzewam.Mam nadzieje ze ten Polsat nie wyciagnal go za nas :/ hehe:DA tak na powaznie to pewnie slabiutko bedzie go widac bo nie ta pora:( niestety:( ale jak cos to pokombinuje i wyprosze lepsze zdjecia od miejscowych za takzwane piwko :)Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Witam :) jednak juz dzis mialem mozliwosc polazenia co nieco na miejscu i niestety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wybralem sie autobusikiem tarnow zabno tarnow do ilkowic nastepnie 6h lazenia i :Rozmawialem z miejscowymi i tak ; w poludniowej tj.polskiej czesci wsi nikt nic nie wie natomiast na polnocy tj.druga strona dunajca ( niemiecka )od razu znalezli sie pomocnicy:) bez trudu wskazali dokladne miejsce w ktorym lezy biedaczek! a lezy on tam nadal co jest niezmiernie wazne :) jednak nic nie widac nawet slabiutko ze wzgledu na za wysoki poziom wody itp. tj. czynniki ktore nie leza w moich kompetencjach :D a szkoda:(MYSLE ZE SA 2 MOZLIWOSCI :)A) KTO CHCE ZAPRASZAM NA MIEJSCE ON TAM NA PRAWDE NADAL STOI ( rozmowa,plany ew.prosby o zdjecia dowody ludzikow )b) Znowu sie wybieram NA MIEJSCE I KOLEJNE KILKA h WEDROWKI TYM RAZEM PROSZAC O ZDJECIA OD MIEJSCOWYCH Z OKRESU GDY POGODA I POZIOM WODY LASKAWSZY i bylo go wspaniale widac:) TAK CZY SIAK WYCIAGNAC GO BEDZIE MOZNA PEWNIE DOPIERO W WAKACJE LUB TROCHE PRZED JAK POGODA BEDZIE OK :( moze przedadzam >>> wiadomo ze nie teraz :(JEDYNE CO uchwycilem aparacikiem to jakis bunkier polakow bodajze po stronie polskiej( chodzi mi oczywiscie w czasie wojny :D w 39 )Tak wiec moze lepiej bym zrobil czekajac z tematem do uzyskania zdjec jednak pozostaje tylko 3ekac na pogode,sezon i do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 12 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2008 Sorry ze ew.bledy w pisowni. Postanowilem ze jeszcze tam wroce tym razem na przeciwlegly brzeg i tam juz pozostane lazac za tymi zdjeciami no chyba ze tatus mnie zaskoczy i zalatwi mi je w pracy ( jego kolega tam mieszka :d ) Zycze cierpliwosci w o3ekiwaniu sezonu zainteresowanym wyciaganiem i zycze powodzenia :) jak cos wkleje foty:)Pozdrawiam:) Michał Pałach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog Napisano 12 Styczeń 2008 Share Napisano 12 Styczeń 2008 Michał, napisz mi na maila Twoje GG, to sie skontaktujemyblack.dog at onet.euzamiast at wstaw małpę i razem będzie cały adres (trzeba sie bronic, przed robotami spamowymi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 no to robi się nam sitcom.........myślę, że będzie tak jak w Modzie na sukces.......w odcinku 3679 niczego się nie dowiemy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zalman Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 Michał przejrzałem cały temat..mieszkam stosunkowo niedaleko podeslij mi na maila twoje GG to zobaczymy co moglibyśmy z tym zrobić..trochę czasu i wiedzy mogę poświęcić na ten temat....jeśli chcesz oczywiście januszjut.at.op.pl zgadzam się z blackdog i zamiast at wstaw małpę i razem będzie cały adres (trzeba sie bronic, przed robotami spamowymi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2008 Blackdog i Zalman jesli dobrze pamietam odezwe sie za niedlugo pozdro :) A tak wogole to zawsze mozecie napisac do mnie :P Chocby na michalpalach@poczta.onet.pl lub zadzwonic czy napisac smsa pod 660103193 gg nie podaje bo nie korzystam za bardzo odtatnio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojsko polskie Napisano 13 Styczeń 2008 Share Napisano 13 Styczeń 2008 ten transporter jest chyba jedynym zachowanym w europie drugiego takiego (chyba z mozdzieżem) nie uchowałsię raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tempest Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Oj cisza w eterze. Za niedlugo pewnie dowiemy sie ze o jaka szkoda ale za wysoki poziom wody i niewidac albo ze aparat nie zadzialal i stad zdjec brak itp. bolloxSkoncz wasc wstydu oszczedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mowglyn Napisano 15 Styczeń 2008 Share Napisano 15 Styczeń 2008 Kiedyś to by jeszcze mogła pęknąć klisza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xx50k Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Panowie co będziemy pisać i mówić nasi dziadkowie wszystkie czołgi transportery i samoloty wywieźli na złom, trzeba ich za to rozliczyć bo teraz jest to modne. Co wy na to??????.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satron1200 Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 Witam . Proponuje Państwu zająć się sprzętem z lat 50-tych i 60-tych , jest jeszcze troszkę ... Niestety w większości niszczeje ... Oby Wasze pociechy nie rozliczyły Was za to ;)Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal123456789 Napisano 16 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2008 Mozecie sie smiac ale tak wlasnie jest :) bylem na msc woda wysoka i nici ze zdjec.:( ale beda tj zamiescze tyle ze z okresu gdy bylo go dobrze widac.W tym momencie jestem w trakcie zalatwiania zdjec od miejscowych.Odezwe sie pozdrawiam :)A co do pozadnego zabrania sie za sprawe to jak pisalem wczesniej.Narazie warunki nie pozwalaja :) Jestem w kontakcie z zainteresowaniymi do wyciagania.tj.pod tel itd. Tak wiec wasze posty typu bajeczka mnie nie interesuja. Cierpliwosci. Nie jestem Bogiem czy pogodotworca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 coś mi to przypomina :-)))PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 16 Styczeń 2008 Share Napisano 16 Styczeń 2008 My tu gadu-gadu o transporterach, Tygrysach czy innych Kotach, a tu KRACH NA GIEŁDZIE! Kto będzie sponsorował te wszystkie wydobycia jak nasi rodzimi kapitaliści powyskakują przez okna, jak to już kiedyś miało miejsce za oceanem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tempest Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 Dni mijaja a transportera jak nie widac tak nie widac- a kolega tak entuzjastycznie posta rozpoczol.Fantazji nie starczylo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yak Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 Cos mi tu zalatuje jak BMW z niespodzianka" :)) dla wiarygodnosci mozna bylo pokazac fotki tego miejsca nawet jak jest wysoka woda. Nie dziwie sie ze ktos sie potem nabija ,nawet jesli jest to prawda to juz teraz malo wiarygodna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio75 Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 Muchy sr..a bedzie wiosna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sztukmistrz Napisano 17 Styczeń 2008 Share Napisano 17 Styczeń 2008 Oj widzę że czeka nas gorąca wiosna ! A ten z Sandomierza to aż trzy czołgi wyciągnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.