Rumburak Napisano 13 Grudzień 2007 Autor Napisano 13 Grudzień 2007 Notatka z dzisiejszego Super Expressu brzmi ciekawie: Policja chce nagrodzić dzika, który wygrzebał z ziemi pistolet Walter i amunicję. - Dzięki niemu jakiś bandyta stracił swój zabójczy arsenał - mówią policjanci.Wataha dzików z Puszczy Białowieskiej ruszyła w nocy na żer. Odyńce ryły szablami w ziemi w poszukiwaniu żołędzi i grzybów. Nagle jeden z nich wygrzebał małe zawiniątko. Rano znalazł je leśniczy. W foliowym worku był pistolet, kabura i stara skarpeta, a w niej 22 naboje kaliber 7,65 mm. Ze znaleziskiem pobiegł na policję. - Ten pistolet pochodzi z czasów II wojny światowej. Jest dobrze zakonserwowany w smarze i można z niego strzelać - wyjaśnia sierż. Tomasz Snarski z policji w Hajnówce. - Oto linek (ale o ile wiem zadziała tylko dzisiaj): http://www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subSpecial&news_cat_id=40&news_id=175968&scroll_article_id=175968&layout=1&page=text&list_position=1
martian. Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Dobrze, że ten dzik go nie zabrał, bo wtedy zamiast nagrody to nagonka i wiadomo co... Chyba zna przepisy o broni.:)))
Cronos Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Już na pewno całe armie złoczyńców chodzą po lasach w poszukiwaniu walterów zawiniętych w skarpety!!! A potem rajtuzy na głowę i na bank!! Czy ten kraj jest aż tak durny??!!
pokemon Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Worek żołędzi? Jeśłi dobrze pamiętam, żołędziami strzelał Rozbujnik Rumcajs :)))
pomsee Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Ciekawe na jakim trybie go kopnął: All metal czy dyskryminacja? ;)))
acer Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Dziki to baaaardzo mądre i kochane zwierzęta.Z nosem dzika nawet Minelab Explorer wymięka ....
pomsee Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Qrcze a ja do tej pory w dziku widziałem tylko kiełbasę i teraz mi głupio ;)
f35jsf Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 A to się Rumcajs wkurzy jak się dowie, że dzik podpierniczył mu walterka i żołędzie:))) Będzie w lesie kocioł przez parę dni. Nie wiem jak Wy koledzy, ale ja wycofuję się na z góry upatrzone pozycję i zostaję w domu:)))Swoją drogą ciekawe co to za walterek był i czy ten bandyta co go tam zostawił nie był przypadkiem jakimś niemiaszkiem. (jakiej nacji jest Rumcajs??:)))
martian. Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Acer, a na monetki by go wytresował? Na trufle to wiem , że można. Bo mam Explo. Ale ostatnio mokro i zasięg spadł drastycznie.;)))
f35jsf Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 (...)Ten pistolet pochodzi z czasów II wojny światowej. (...)"(...)- Dzięki niemu jakiś bandyta stracił swój zabójczy arsenał -(...)"Ciekawe co by napisali jak dzik wykopałby czołg:)))Pewnie, że Rumcajs szykuję inwazję na Polskę i w konspiracji przerzuca sprzęt na nasz teren.He he i ten zabójczy arsenał" ktoś tu się chyba za dużo filmów z Melem Gibsonem naoglądał:)))
aniolg Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Pewnie teraz dziki bedą miały nalot o 6 rano smutnych panow hehe.
mowglyn Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Witam!W sprawie dzika" słów kilka... . Dzięki niemu jakiś bandyta stracił swój zabójczy arsenał - mówią policjanci". I tu jest właśnie Walther, tfu!, pies pogrzebany... . Bardzo mnie ciekawi policyjna statystyka. Ile w bieżącym roku w Białowieży oraz jej okolicy dokonano napadów z bronią w ręku? Ile w minionym 2006 roku? Ile w ostatnich trzech latach? Coś mi się wydaje, że jest to typowy przykład rzucania słów na wiatr! (przysłowiowe s***** w banie" lub p********* o Szopenie"). Moim zdaniem jest to nic innego jak: DOMNIEMANIE WINY! (nawiasem mówiąc zawsze sądziłem, że w polskim systemie prawnym jest tylko DOMNIEMANIE NIEWINNOŚCI). Idąc tym tropem powinno się zamykać wszystkich facetów, bo to potencjalni gwałciciele (nie tylko chęci, ale i te narzędzia...).Pozdro!PS. Jakiś bandyta" oraz zabójczy arsenał". Język jak w czasach stalinowskich... . Moje gratulacje! Nauka nie poszła w las! Stalin wiecznie żywy...
8total4 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 'Dzięki niemu jakiś bandyta stracił swój zabójczy arsenał'jeżeli to była broń jakiegoś AK'owca, to pozdro dla mówiących takim tonem.eh, przeciez z takim waltherem to można by pół kraju owładnąc terrorem..pzdr!D.
kokesh Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 To ma głębszy podtekst ,w tej niby śmiesznej historyjce jest jakże głęboki przekaz :to ci co chodzą z tymi dziwnymi urządzeniami po lesie i uciekają na widok leśniczego są zapewne właścicielami tych arsenałów skrywanych pod leśną ściółką ,bo czego oni mogą szukać ,pewnie tego co wcześniej sami schowali .Niech sie teraz ktoś z nas spróbuje obronić ,przed takimi argumentami ,jeśli by go nie daj Boże złapali w takim lesie .Pozdro...
wilzken Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Kurde, opis tego dzika pasuje do mojego sąsiada! Tylko, że ja mieszkam na Warmii, a sąsiad jeździ czarnym BMW :)
Leuthen Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Może zamiast wykrywek" poszukiwacze zaczną wozić ze sobą na wykopki dziki? Ciekawe po ile stałyby na allegro? :D:D:D
wilzken Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Leuthen, przykro mi, ale chyba z tego co wiem, to w Polsce posiadanie dzikich zwierząt też jest zabronione...
f35jsf Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Pamiętajcie tylko, że nie można przetrzymywać dzikiej zwierzyny w domu. Kary za to surowe:)))
Erih Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 No jeżeli pistolet był w foliowym worku.. to z pewnoscią został ukryty w czasie DWS;)). Ech Superak ..pozdro Erih
to17071990 Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 Bandyci na pewno zakopali go 60 lat temu , aby teraz siać anarchię...:)
mjut Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 muszę podpowiedzieć kumplowi, który jest myśliwym, żeby następnym razem ocalił jakiegoś dla mnie. a jak już nakopie sobie arsenał, rozkręcę biznes szkolący dziki. a przy hodowli i placu szkoleniowym, mały sklepik firmowy w którym po atrakcyjnych cenach sprzedawał będę dziki o różnych specjalizacjach (saper, karabiniarz, monetnik, hełmnik etc). jeszcze będziecie chcieli zniżki!
Mirkoni Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 .....a dzik pewnie medal dostanie....:-)i dozgonną obietnicę, że polowac na niego nie będą...:-)ciekawe tylko czy od premiera czy prezydenta...???/:-):-)
Mirkoni Napisano 13 Grudzień 2007 Napisano 13 Grudzień 2007 powinno być list żelazny"...teraz tak sie mówi...i to dosyć często.....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.