ursus29 Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Napisano 5 Grudzień 2007 Latem tego roku w Zabłudowie koło Białegostoku przy budowie domu znaleziono coś.Cos okazało się nieźle zardzewiałą pamiątką ostatniej wojny. Ale zniknęło. Czy ktoś wie może co się z tym dzieje? Doszły mnie niejasne pogłoski, że pojazd jest już za granicą, a konkretnie w Niemczech. Please, help – ursus29@op.pl
acer Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 http://www.2iemeguerre.com/blindes/krupp_protze_kfz_70.htm
yoony Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 to jest halftrack a nie krupp-potez na 100% ciekawe tylko która wersja wiec jego ekspresowy transport do Niemiec zwłaszcza w takim stanie można włożyć miedzy bajki
skolcio Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Jak jest za granicą to juz nie ma co szukac.
Kiler Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Od razu widac ze Half Truck: atrapa chlodnicy, profil przedniego blotnika i caly tylny uklad jezdny.
mowglyn Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Do fachowców"!Pół-ciężarówka, czy pół-gąsienicowy?!Bez pozdra!
skyluke Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Tak.O ile wydarzyło się to wogóle w Polsce. Pewnie była by lokalna sensacja.
mietek Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Jesli half-track to chyba do huty a nie do Niemiec.Zdjecie nie najwyrazniejsze, ale stan wyglada na kiepski
PATRON Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 rozprężyłem się:-))))zwłaszcza wesoło mi sie zrobiło z tym ekspresen na zachód:-)PATRON - FWP
mietek Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Coz madrosc ludowa" juz jest okreslona, jak duze i zardzewiale to pewno majatek warte :)
pomsee Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Ja bym jednak typował kierunek wschodni - Chiny przyjmują każdą ilość złomu :)
KaktuS Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Kiepski stan, ale zawsze był half... A Wars nic...Przy okazji pisze się Halftrack, zawsze, zbitka Halftruck jest błędna - do niewierzących http://www.olive-drab.com/od_mvg_vehicle_id_halftrack.php. Pozdrawiam
balans Napisano 5 Grudzień 2007 Napisano 5 Grudzień 2007 Szkoda że to nie Krupp Protze, ale z drugiej strony dzięki temu, że to był tylko wrak Half Track'a kolejny wątek nie przekształci się w coś, co mi się kojarzy z wyświetlanym dawno temu kubańskim filmem pt. Ostatnia szarża na maczety".
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.