Tankist Napisano 20 Listopad 2007 Napisano 20 Listopad 2007 wars, jutro udowodnię Twoje krętactwa i kłamstwa, bo dzisiaj nie mam już ochoty i chce mi się spać.
wars98 Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Tankist, pewnie wrzucisz zdjęcia Sapera stojącego w Muzeum Orła Białego, co? ;]
Tankist Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 wars, czyżbyś spowodował, że la saper"( ale mi się ta nazwa spodobała ) przyjedzie do MOB do Skarżyska?I może na stałe????????
balans Napisano 21 Listopad 2007 Napisano 21 Listopad 2007 Wybrałem Forum Odkrywcy [z kilku innych konkurencyjnych] bo odpowiada mi otwarta formuła tego forum, no i bo niektóre działy, jak np. ten o wojsku II RP, są na najwyższym merytorycznym poziomie. Ale do pasji doprowadzają mnie takie wątki, w których dochodzi do takiego typowego dla nas polskiego piekiełka" i icia piany", a w jaki powoli przekształca się i ten wątek. Bo zamiast zapodać zdjęcie tego sapera z krótkim komentarzem: jest, ma się świetnie i obecnie tak się prezentuje - kropka i koniec dyskusji. To mamy zawsze bicie piany i obrzucanie się zarzutami: jest - niema", wyjechał - nie wyjechał", sprzedali - nie sprzedali", legalnie - nielegalnie", kłamiesz - nie to ty kłamiesz", o ja ci udowodnię - nie to ja ci udowodnię", o ja cię do sądu podam - nie to ja cię podam", wiesz to powiedz - wiem ale nie powiem, bo wiedza jest tylko dla wybranych" itd, itd.Ech...
wars98 Napisano 23 Listopad 2007 Napisano 23 Listopad 2007 No proszę, Tankist miał mi coś udaowadniać i cisza. Pewnie zapadł się pod ziemię... :)Na Sapera czekają w Skarżysku, w MOB. Ciekawe, czy tam trafi?
wars98 Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Ciekawe jakie były losy transportera o numerze 411" po 30.08.1996 r.?Może czas pokazać materiały z akcji? :]
Zbyszek722 Napisano 24 Listopad 2007 Napisano 24 Listopad 2007 Wars98 to kiedy zobaczymy zdjęcia a może prokurator zobaczy je pierwszy ?.
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Że się wtrącę - do jakiej jednostki należeć mógł saperski 251?Panzer-Pionier-Bataillon 19? Panzer-Pionier-Bataillon 87?
acer Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Biorąc pod uwagę że w Rosi" były dokumenty, może i w saperze były ślady identyfikujące ostatnią załogę sapera, nazwiska, przydział służbowy...
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Może i były...Biorąc pod uwagę okolice wydobycia to był to chyba batalion saperów z 19 lub 25 Pancernej?
wars98 Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Postaram się odszyfrować numer rejestracyjny WH. Może to coś pomoże? Ale znak taktyczny 411" na pewno niektórym coś mówi. :)Saper miał sporo wyposażenia na pokładzie. Gdzie ono jest? :]A materiał filmowy jest niezwykle interesujący.Doskonale widać: Macieja Kęszyckiego, red. Ryszarda Wójcika (zdaje się, że i jego żonę Alicję), czy Mariana Laskowskiego.Widać z jakiego sprzętu wydobywcy korzystali. Numery, tablice rejestracyjne. Wszystko...Pozdrawiamwars98
skyluke Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Właśnie wielka szkoda że nie wiadomo nic o wyposażeniu i dokumentach tamo dnalezionych. Czy wogóle o to zadbano i zakonserwowano. Mam nadzieję, że tak a nie rzucono się tylko na fanty. Takie papiery to nielada gratka tylko tym trzeba szybko było się zająć i wiedzieć jak. Sam pojazd to już coś ale cała warstwa kulturowa" w nim nagromadzona jest najważniesza i nie mówię tu o tonach piachu ;))
wars98 Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Jak to co? A przecież ponoć miał być dodatek do Odkrywcy w postaci płyty CD... ;]Jak krasnoludki doniosły, to sprawą Sapera ponoć jakiś urząd się zainteresował. Ciekawe, jak sprawy się dalej potoczą?
jacenty2004 Napisano 25 Listopad 2007 Autor Napisano 25 Listopad 2007 Ciekawe czy duży, czy mały ten urząd - od tego będzie zależała grubość kopert lub rodzaj prezentów :)
stangret Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 jacenty. mierzysz wszystko iloscia zer na banknotach. wiara czyni cuda, a przy pomocy ludzi dobrej woli wiele mozna zdzialac.
jacenty2004 Napisano 25 Listopad 2007 Autor Napisano 25 Listopad 2007 A tak,to wiem można wiele ,ale ja napisałem o sposobie dzięki któremu można wszystko ...poza zdrowiem ,szczęściem i innych takich :)
wars98 Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Najsmutniejsze jest to, że oszukano ludzi. Miejscowi, którzy także pomagali w tej akcji, liczyli że pojazd pojawi się i w Wyśmierzycach, a także w Radomiu. Ktoś im coś obiecał, ale słowa niedotrzymał.Tyle osób widziało tą akcję w Wyśmierzycach, ba nawet policjanci się jej przyglądali...I co? Pojazd zniknął. :(
stangret Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 poczekamy.zobaczymy,a moze nawet dotkniemy. cos ponoc sie dzieje w temacie. jesli transporter wroci to bedzie to swietny precedens. nastepnyn razem ktos dwa razy sie zastanowi zanim cos zamieni na zagraniczna walute. trzymam kciuki.
skyluke Napisano 25 Listopad 2007 Napisano 25 Listopad 2007 Jeśli nadal u nas jest... Czy ktoś wie jak to jest gdy ktoś sprzeda za granice coś (zabytek) do czego nie ma pełnych praw własności??Jak jest wtedy z szansą odzyskania przedmiotu??Pewnie teoretycznie możliwe bo prawo działa w całej UE ale praktycznie pewnie bliskie zeru. Bokto niby miał by wypłacić rekompensate kupującemu? Skarb państwa, ha?? :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.