kindzal Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Napisano 13 Styczeń 2008 Herr Panzerfahrer, sprzedac to sobie pan mozesz marchewke na targu ! Zas panskie odniesienie sie do mojej uwagi, dotyczacej pisowni slowa Polska swiadczy o braku szacunku i wychowania z panskiej strony ! Powracajac do tematu, moge pana zapewnic, ze nie ustane w moich wysilkach dotyczacych zakonczenia falszowania historii, przez jakies szemrane niemieckie pseudoautorytety (tymbardziej iz sprawy zaszly juz tak daleko, ze juz nawet w Wikipedii szerzy sie takowe klamsta). I to nie ja jatrze rany (jak pan raczyl napisac), tylko wlasnie niemieccy rewizjonisci i pogrobowcy znanego rezimu, ja zas z mojej strony staram sie bronic dobrego imienia poleglych polskich zolnierzy, ktorzy niezasluzyli sobie na takie plugastawa !
Zakuta-Zarzycki Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 Kol. Kindzal - podpisuję się pod twoją ostatnią wypowiedzią.
Der Panzerfahrer Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 nie bardzo rozumiem dlaczego staje sie pan agresywnie nieprzyjemny w dyskusji, ja pana nie obrazilem, a pan niestety jak wiekszosc polskich krzykaczy tak... przykre.niech pan mi zdradzi jeszcze jedna tajemnice, jesli wolno, kim pan jestes ze pozwalasz pan sobie na wstawianie wszystkich historykow niemieckich pod wspolny mianownik??i jeszcze male pytanko - czy jest pan w stanie udowodnic ze wszyscy polscy zolnierze (jak pan usilnie udowadnia) byli takimi krysztalowymi wojownikami z jakich pan ich tu podaje??i na koniec dygresja, nie jest mnie pan w stanie przekonac do swoich wywodow, dlatego polska zostaje u mnie polska przez male p.
elpasys Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 A według mnie ten kierowca czołgu (der panzefahrer) zasłużył na wykluczenie z tej społeczności (ban).
Zakuta-Zarzycki Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 Kol. Panzerfahrer - w kwestii udowodnienia nieskazitelności żołnierzy polskich. Rozumiem że znasz dobrze realia niemieckie dlatego też mam do Ciebie małe pytanie; czy znasz chociaż jedno postanowienie sądowe toczące się w Niemczech /po 1989 r./ przeciwko żołnierzom WP oskarżonym o zbrodnie wojenne dokonane na ludności cywilnej lub członkach niemieckich sił zbrojnych ?
Der Panzerfahrer Napisano 13 Styczeń 2008 Napisano 13 Styczeń 2008 chyba pekne ze smiechu........ czy kolega zdaje sobie sprawe co by tego typu sprawa za burze wywolala???? prosze przesledzic tok wypowiedzi w sprawie (ogolnie) wypedzonych... po tym chyba mozna sobie wyobrazic co by sie dzialo jesli ktos by tylko smial cos nie tak powiedziec.chwala zwyciezcom, biada pokonanym
kindzal Napisano 13 Styczeń 2008 Autor Napisano 13 Styczeń 2008 Prosze szanownych kolegow o zakonczenie dyskusji z prowokatorem Der Panzerfahrer", ktorego uwagi" nie wnosza NIC do dyskusji, a wrecz odwrotnie. Herr Panzerfaher, stara sie przeniesc dyskusje na inny tor i tym samym zasmieca watek. Do moderatorow : prosze o usuniecie postow nie majacych nic wspolnego z tematem Budziszynskim.Pozdrawiam.
pokemon Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Takie sprawy są zawsze skomplikowane: wpływy, układy, władza, pieniądze...Kol. kindzal szacun za to co zrobiłeś. Niestety w pewnym sensie pewnie jesteś iepoprawny politycznie" czy dla pewnych grup iewygodny", dlatego też otrzymałeś takie odpowiedzi a nie inne i nawet zainteresowano się twoją osobą. Napisałeś o sobie sporo ( w twoim wieku i z twoimi przeżyciami wcale ci się nie dziwię że walczysz o prawdę). Pamiętaj jednak, że to Piłat zadał pytanie Jezusowi Co to jest prawda?".Nieszczęsna ta nasza Ojczyzna. Tyle lat umęczona i krwią splamiona. Prawda domaga się sprawiedliwości, ale czy na tym świecie jest to możliwe? Można wygrać bitwę ale czy wojnę? Życzę zdrowia i ...uważaj na siebie.Pozdrawiam,Pokemon
pawcio75 Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Trzeba udawadniac takie klamstwa i historyczne przekrety bo za pare lat rewizjonisci w niemczech powiedza ze to Polska rozpetala wojne. Juz w wielu publikacjach zachodnich czytalem o stwierdzeniu Polskie obozy". To jest falsz i naszym obowiazkiem jest udawadniac kiedy zostala historia przekrecona. To jest nasz obowiazek bo nikt obcy nie bedzie bronic naszego imienia. Pamietajcie o waszych korzeniach i moze wycieczka na Wawel by panu panzerfahrer nie zaszkodzila.
kindzal Napisano 14 Styczeń 2008 Autor Napisano 14 Styczeń 2008 Na wstępie chcialbym podziękować wszystkim zainteresowanym tym tematem, oraz za wsparcie mi tutaj udzielone. Jeśli zas mówimy o wypowiedziach użytkownika Panzerfahrer, to mogę kolegów zapewnić, ze są to wypowiedzi, które zaliczam do bardziej lagodnych, a zarazem do tych raczej prostackich i dziecinnych.Otóż mialem w ostatnim czasie okazję do zapoznania się ze zdaniem niemieckich forumowiczów, na jednym z większych portali militarno-historycznych w Niemczech. Tam dopiero zobaczylem tok myślenia i agresję sporej części użytkowników, w odniesieniu do Polski i Polaków. I bardzo dobrze się stalo, że poruszylem ten temat wlaśnie tam, bo części tychże panów" puścily nerwy i wypowiedzieli się w bardzo szczery sposób na ten i inne tematy, przy okazji powolując sie nawet na niektóre autorytety z naszego świata poszukiwaczy" (mam tu na myśli takie osoby jak Jerzego Janczukowicza z Rekina"). Co więcej ujawnili swoje uklady, oraz zamiary w Polsce. Pozwole sobie na przytoczenie slów jednego z dyskutantów" : My caly czas mydlimy Polakom oczy, a tak naprawdę dążymy do znanych nam celów w tym kraju i możemy już dziś pochwalić się szeregiem wygranych spraw rewindykacyjnych, na drodze sądowej. Zapewniamy równierz wszystkich, że niespoczniemy dopóki odwiecznie niemieckie ziemie Śląska, Pomorza i Prus WSchodnich nie staną się jednoscią z (niemiecką) macierzą." Aby sprawie dodać wiecej uroku" musze wspomnieć o tym, iż grono tych osób, organizuje w Polsce szereg dorocznych zjazdów,za aprobatą, a nawet wsparciem POLSKICH czynników samorządowych !!! Na tym nie koniec, ci panowie szczycą sie rozleglymi znajomościami i wielohektarowymi posiadlościami w Polsce, ile w tym jest prawdy, ciężko mi ocenić, ale jedno jest pewne: są bardzo dobrze obeznani z polskimi realiami i posiadają ogromą wiedzę co do wydażeń w Polsce...Muszę byc jednak szczery i niemogę z tego względu pominąć faktu, iż spotkalem się równierz z wypowiedziami UCZCIWYCH Niemców, którzy nie mają zamiaru falszować podstawowych prawd historycznych, oraz jednoznacznie potępiają swoich fanatycznych ziomków".Jest więc jakieś światelko w tunelu" i z tej przyczyny będę dalej drążyl ten temat i walczyl przeciw zaklamywaniu historii, oraz co najważniejsze o honor i dobre imię naszych poleglych żolnierzy ! Pozdrawiamkindzal
pawcio75 Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Ogolnie Niemcy sprawiaja pozory i proboja sie zdystansowac od swojej przeszlosci. Ich celem jest falszowanie i postawianie sie w roli pokrzywdzonych. Wiele publikacji na ten temat powstaje np. Amerkanskie obozy dla jencow niemieckich itp. Chca zwrocic uwage na inne narody ale w szczegolnosci na Polakow. Ich procesy przeciwko wlascicielom Polskim na odzyskanych terenach kraju sa realia. Chca zwrotow zabytkow jak np. kolekcji samolotow w Krakowie , Berlinki, itp. Dlaczego do tego doszlo? bo przecierz kiedys by nie mieli tyle tupetu. Chca zatrzec prawde kto byl napastnikiem, i udaja pokrzywdzonych. To jest bardzo powazny problem i trzeba bronic Polskiego mienia i pamieci poleglych Polakow.
pokemon Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Podpisuję się pod tym obiema rękami. Zwrócę jednak uwagę kolegów na aktykę" wroga. Oni nie trąbią przed sobą że uderzamy w was", oni poprostu realizują swój plan. W efekcie jeśli pozwolimy im na to, to odzyskają. Jeśli nie, to też mogą odzyskać, bo czy dzisiaj Warszawa może decydować? Niemcy nie byli naszymi przyjaciółmi na przełomie wieków. Zapomnieli również o tym, iż jeszcze w X wieku na sarmackich ziemiach osiedliło się wielu ich rodaków bo miejsca ci u nas było dostatek. Potem najechali grabili i gwałcili nawet swoich pobratymców, choć jako osoba wierząca powinienem nie dzielić tutaj na ich i nas, bo wszyscy jesteśmy braćmi, ale zauważcie to odwieczne szaleństwo germanizacji. Mieszka ich u nas wielu także z ostatniego wieku. Cóż...problem w tym, że podnoszą dumnie głowy. W sumie każdemu wolno być dumnym ze swojej narodowości, ale nigdy w sensie kategoryzowania na ludzi i pod-ludzi bo to już było wielokrotnie przerabiane! Niestety nastroje w stosunku do Polski są równie niepokojące na Wschodzie. Wiąże to ręce naszym politykom, którzy zakładając ich dobre intencje (czasem sam w to wątpię) muszą się uginać, bo nie można zadrzeć wszędzie ze wszystkimi. Dlaczego jesteśmy wobec tego na tak straconej pozycji? Dlaczego jesteśmy tacy słabi? Zawdzięczamy to oczywiście tylko i wyłącznie sobie. Ale omyli się ten kto pomyśli tylko i wyłącznie o okresie PRL. Rzeczpospolita padła za panowania Jana Kazimierza. Padła by wówczas obojętnie bez względu na to kto byłby królem, bo szlachta nas sprzedała i doprowadziła ten kraj do ruiny! Od tamtej pory poprzez zabory ciągle jesteśmy pod" czyimś wpływem i mamy do gadania tyle, co Żyd za okupacji :(
pokemon Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Sprawa żydowska" wbrew pozorom jest tu niezwykle istotna. Niemcom udało się częściowo odciąć od holocaustu przekonując sukcesywnie świat, że to nie oni. Wobec tego, trzeba światu było dać winowajcę, bo jak nie oni no to kto? A no oczywiście między innymi Polacy. Stąd wzięły się polskie obozy koncentracyjne i inne tego typu specjalnie puszczane w obieg skrzywione informacje. To co wyłapałeś kolego kindzal, to tylko wierzchołek góry lodowej. Można w tym miejscu zapytac jak im się to udało (udaje)? Widać mają swoich ludzi- dziś tak naprawdę nie wiadomo kto jest kto :(
Der Panzerfahrer Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 pan kindzal, dziekuje za ciekawa ocene mojej osoby... nie wiem dlaczego w tak agresywny sposob chce mi pan cos udowodnic. ja pana wypowiedzi ani tymbardziej panskiej osoby ani nie nazwalem prostacka ani dziecinna wiec kultura dyskusj wymaga pewnych wzorcow zachowan. przykro ze czlowiek z panskim autorytetem (mniemam ze nie tylko tu na forum) chwyta sie takich plytkich srodkow wypowiedzi. szkoda... chetnie bym z panem podyskutowal osobiscie, oczywiscie jesli pan mialby ochote z kims takim jak ja porozmawiac.jeszcze jedno, coz ta dyskusja wnosi tworczego do tematu?sam nie wiem, chyba tylko tyle-polska dla polakow
mowglyn Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Der Panzerfahrer!Ta sama osoba wytaczała" mi na forum rodziców! I co. To JA dostałem suchara"...Pozdro!
kindzal Napisano 15 Styczeń 2008 Autor Napisano 15 Styczeń 2008 Czlowiek celowo piszący slowo Polska z malej litery, oczekuje pewnych wzorców dyskusji" : wyższa szkola hipokryzji !Drugi użytkownik forum, piszący ja" z dużych liter, rzucający na forum tzw. mięsem", milośnik slów zaczynających się na h" i k" : odrazu widać brak ojcowskiego pasa !Miejcie obydwaj choć litość nad sobą (bo jak widać ze slowem HONOR was nie zapoznano) i nie zachowujcie się, jak dzieci przed chwilą przegonione z piaskownicy !
mowglyn Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Posłuchaj mnie uważnie! TWÓJ kombatancki" życiorys mnie zupełnie nie interesuje. Podobno robisz kawał dobrej roboty, jednak to całkiem inna sprawa. JA podczas dyskusji nie wycierałem sobie przysłowiowej gęby TWOIMI rodzicami, a TY pozwoliłeś sobie to zrobić w stosunku do MOICH! Bez pozdra! Do zobaczenia!PS. Honor? To co zrobiłeś było honorowe? Chyba w czeczeńskim tego słowa znaczeniu!
mowglyn Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 A kto świadomie pisze Niemcy (narodowość) małą literą? Co? Moralność Kalego!
mowglyn Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 A kto świadomie pisze Rosjanie (narodowość!) mała literą? Co? Moralność Kalego!
Erih Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 Weżcie panowie przestańcie ... hadko słuchać....Pozdro Erih
Zakuta-Zarzycki Napisano 15 Styczeń 2008 Napisano 15 Styczeń 2008 A może zamiast tych osobistych wycieczek wrocimy wreszcie do tematu, bo naprawdę jest ciekawy...P.S. Co otworzyć dany post to zawsze pyskowka.
elcolonello Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Ludzie!Co wy chcecie od Kindzal-a bo nie rozumiem. Pisze o wyjaśnianiu na zagranicznych forach niejasności, szukaniu prawdy itp itd, a wy wkręcacie jakieś tematy o dupie marynie, prowokujecie się nawzajem i zarzucacie sobie dziwne rzeczy.Temat chyba o ile pamiętam to Pod Budziszynem znaleziono zwłoki polskich żołnierzy" a nie o kulturze osobistej i ortografii...
mowglyn Napisano 16 Styczeń 2008 Napisano 16 Styczeń 2008 Witam, Elcolonello, witam!Tak, temat wątku brzmi: Pod Budziszynem znaleziono zwłoki polskich żołnierzy". Jak czegoś nie rozumiesz, to przeczytaj uważnie!Podczas dyskusji doszło jednak do pewnego incydentu. Starcia, wynikającego delikatnie mówiąc z różnicy poglądów, pomiędzy Kindzalem a Der Pazerfahrerem. Tak? Kiedy zabrakło argumentów Kindzal, jak to ma w zwyczaju, zrobił dwie rzeczy: 1) uderzył" w regulaminy i płaczliwym tonem wezwał na pomoc moderatorów (post 2008-01-13 18:27:00) oraz 2) postawił diagnozę co do stanu rozwoju fizycznego i emocjonalnego Der Panzerfahrera (post 208-01-14 21:18:00). Tak? Wówczas wytaczany" kol. Der Panzerfahrer wyraził TYLKO opinię co do stylu prowadzonej dyskusji (2008-01-15 20:39:00). Tak? Wówczas ja świadomie poinformowałem kol. Der Panzerfahrera o zwyczajach panujących na forum (2008-01-15 20:44:00). Tak?A w jaki sposób zareagował Kindzal? Zobacz sobie post jego autorstwa! Znowu to samo! Płaczliwe zaklęcia odwołujące się do Honoru, kolejne diagnozy, itp., itd. Dlatego nie dziw się, że moja odpowiedź na te popisy była taka a nie inna.W jednym masz rację! Temat wątku brzmi: Pod Budziszynem znaleziono zwłoki polskich żołnierzy". Dla dobra meritum sprawy opuszczam wątek. Pozdro!PS. Miłośnikowi honoru nie popuszczę, za to co zrobił...
kindzal Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Napisano 20 Styczeń 2008 Pozwolę sobie dalej nie komentować wypocin pewnego osobnika zaśmiecającego ten i wiele innych wątków !Co do meritum tematu, to mam następujące wiesci :1. W trakcie badań szczątków odkrytych w Sdier, wyszlo na jaw iż spośrod tychże dziesięciu poleglych polskich żolnierzy, jeden ze szkieletów należal do kobiety (znaleziono przy niej między innymi : lusterko, oraz spinke do wlosów). Okazalo sie równierz iż jeden z pozostalych szkieletów należal do żolnierza sowieckiego.2. Kilka dni temu, Pan Konsul Generalny w Lipsku, Zbigniew Zaremba, poinformowal mnie, iż już w najbliższym czasie, szczątki polskich żolnierzy zostaną przetransportowane do Polski, oraz pochowne na Cmentarzu Wojennym w Zgorzelcu.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.