Skocz do zawartości

Chór Aleksandrowa

Teutonic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tu wcale nie chodzi wyłącznie o wrażenia artystyczne.
Porównywanie chóru Armii Czerwonej do jakiegoś ewentualnego chóru posługującego się symbolami hitlerowskimi jest co najmniej niewłaściwe. Armia hitlerowska była zbrojnym ramieniem ideologii, której jednym z celów było zniszczenie narodu polskiego. Ideologia komunistyczna i Armia Czerwona pomimo tragicznych dla Polaków wydarzeń, w których uczestniczyły, i których były sprawcami, takiego celu nigdy nie miała. Dodatkowo pieśni, które śpiewa chór Aleksandrowa były pieśniami armii, która wyzwoliła Polskę spod hitlerowskiej okupacji. I choć dzisiaj ten fakt w ogóle się bagatelizuje to jednak przyjście Armii Czerwonej dla milionów Polaków było WYZWOLENIEM.
Polska kupuje od Rosji gaz i ropę, a zyski z tych transakcji idą w dużej części na uzbrojenie Armii Czerwonej. Tak więc Panowie HIPOKRYCI macie szansę: Proponuję zrezygnujcie z benzyny lub gazu ponieważ w momencie kiedy ich używacie wspieracie Armię Czerwoną.
  • Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Czy jeśli przyjechałby do Polski chór Bundeswery, stanął na scenie w szeregu w garnkach" na głowie(Ruskie występują w mundurach łudząco podobnych do radzieckich) i zaśpiewał Deutchland Deutchland Iber alles" nie było by skandalu obyczajowego?? Do tego dlaczego na plakatach Chóru jest czerwona gwiazda?? Chór sięga korzeniami Armi czerwonej... wszystko przemawia nad zakazaniem występu w Polsce. Ja oczywiscie jestem temu przeciwny, ładnie grają i mają swój niepowtarzalny klimat ale skoro nasz Boski" rzad prowadzi akcję dekomunizacji to co oni tu robią? Bezsens!!
Napisano
Wszystko przemawia za zakazaniem występu w Polsce

Konkretnie co ?

Bo poza fobiami osobistymi nic innego raczej znaleźć nie można.

Na tej samej zasadzie Hiszpanie powinni zakazać wjazdu turystom z Polski bo za względu na Somosierrę wszystko przemawia za zakazaniem wstępu".
Napisano
No tak. Nie dość, że posługują się tą faszystowską gwiazdą i młotem, to jeszcze mundury sobie powinni przeprojektować przed przyjazdem do Polski. Najlepiej założyć dresy i rubaszki.
Niezly sabat oszołomów.. W każdym razie jest zabawa :)
Napisano
Teutonic, na szczęście czy ci się podoba czy nie, nie od ciebie zależy decyzja o możliwości występu chóru.

Tu natomiast widzę że dyskusja jednak sięga fundamentu.

Jak to się mogło stać że Armia Czerwona przepędziła z Polski Niemców. Niebywały skandal, że nie zrobił tego Patton.

Przepraszam, czego mamy nie pobłażać ?

Nazim przewidywał przyszłość dla Polski w formie popiołu i nawozu.
Komuna cokolwiek by nie powiedzieć o zbrodniach jej, postawiła ten kraj na nogi po wojnie czy to się komuś podoba czy nie. Ruiny od wojny leżały do 89 roku ?? a wszyscy byli na Syberii ??
Teutonic, ty masz kłopot z akceptacją faktów historycznych.
Napisano
Acer, widzisz ja nie obrażam Ciebie w swoich postach, natomiast z ubolewaniem stwierdzam, że TY stosujesz tę metodę zamiast merytorycznej dyskusji.
Dlatego nie mam zamiaru z Tobą więcej polimeryzować jak mawiał ponoć b. prezydent.
Napisano
Moja wcześniejsza wypowiedź była bardzo merytoryczna, nie napisałem nic nieprawdziwego. Nie użyłem w stosunku do twojej osoby żadnego wulgaryzmu ani pomówienia.

Natomiast rozumiem, że pewne fakty są niewygodne i są nie do zaakceptowania.

Ok., dyskusja skończona.

do moderatora

Prośba o usunięcie włącznie z moimi zbędnych postów w temacie Chóru Aleksandorowa
Napisano
Kolego Teutonic w ramach odwdzięczenia się za radę radzę pogadać z żyjącymi jeszcze Polakami z GG i III Rzeszy. Ja się nagadałem. Możesz dowiedzieć się zapewne szokującego dla Ciebie faktu, że ACz dla nich to do dzisiaj wyzwoliciele. Możesz też jeśli brzydzisz się gadać ze staruszkami poczytać o niemieckich obozach koncentracyjnych lub o ludziach przymusowo pracujących dla III Rzeszy.
Rzeczywistość nie jest czarno-biała ma wiele różnych odcieni.
To prawda, że zbrodnie komunizmu nie zostały rozliczone i zapewne już nigdy nie będą ale występy chóru Aleksandrowa utożsamiać pod propagowanie tej ideologii to przesada.
Napisano
Wiem co zrobić, by w Czeczenii było tak jak być powinno.
Niech Amerykanie militarnie wspierają bojowników tak jak robili to w Afganistanie. Gdy tam już powstanie islamska republika to najechać, zniszczyć i zbombardować to co jeszcze zostało. Polaków wezwać do współokupowania. I wreszcie będzie git.
Napisano
Acer

Ty się zacznij rozglądać za jakmś trudno dostępnym, a łatwym do obrony miejscem w tych swoich lasach. Wpadnę zimą i wykopiemy sobie dobrą ziemiankę, albo cały kompleks. Na wiosnę jak na niej trawka wyrośnie nikt już jej nie znajdzie.
Poważnie piszę, bo jak tak dalej pójdzie i takie poglądy przeważą to niedługo nas pod ścianę zaczną stawiać i nic innego nam już nie pozostanie.
Napisano
A ja jeszcze dołożę kij w mrowisko - wolę, żebyśmy mieli dobre stosunki polityczne i gospodarcze z Rosją, niż psuć je z powodu jakiejś Czeczenii. Chór Aleksandrowa jest super, a jak się komuś nie podoba, to po prostu niech nie kupuje biletu, jest w końcu zajebista muza na TV Trwam, normalnie takie kawałki lecą, że aż na berecie moher sam staje dęba - można sobie posłuchać, nawet nagrać i nie zawracać dupy innym. Pozdrowionka!
Napisano
Można się nie zgadzać, ale pisać o oszołomach i paranoi to nie jest grzecznie.
Na świecie miliony ludzi bojkotuje Mirosoft za praktyki monopolistyczne czy Mc Donalds'a za niszczenie lasów amazońskich. Czy oni też są oszołamami, mocherem i mają paranoję? A może ludobójstwo jest mniej ważne niż zasady konkurencji i lasy tropikalne?
Chór Aleksandrowa niezależnie od intencji artystów,jest niestety narzędziem propagandy armi, która OBECNIE robi bardzo brzydkie rzeczy. Rzeczy porównywalne do tego co kiedyś robił Hitler. Wiem, media o tym nie mówią za dużo: nikomu nie jest na rękę zadzierać z Rosją, a dziennikarze mają zakaz wstepu do Czeczenii: właśnie dziś jest rocznica zabójstwa w Moskwie Anny Politkowskiej - czołowej rosyjskiej dziennikarki piszącej o Czeczenii.
Nie zachecam by Polska jako taka bojkorowała Rosje, nie. Lubie też rosyjskie pieśni (i ruskie pierogi;).
Proszę jednak by nie mieszać z błotem tych, którzy nieco bardziej przejmują sie losem odległego narodu. A jeśli ktoś zastanowi się nieco głębiej dlaczego Armia Rosyjska wykłada pieniadze na zagraniczne wyjazdy swojego chóru to może sam odpowiedzie sobie na pytanie czy to jest propaganda czy nie.
Napisano
Można się nie zgadzać, ale pisać o oszołomach i paranoi to nie jest grzecznie.
Na świecie miliony ludzi bojkotuje Mirosoft za praktyki monopolistyczne czy Mc Donalds'a za niszczenie lasów amazońskich. Czy oni też są oszołamami, mocherem i mają paranoję? A może ludobójstwo jest mniej ważne niż zasady konkurencji i lasy tropikalne?
Chór Aleksandrowa niezależnie od intencji artystów,jest niestety narzędziem propagandy armi, która OBECNIE robi bardzo brzydkie rzeczy. Rzeczy porównywalne do tego co kiedyś robił Hitler. Wiem, media o tym nie mówią za dużo: nikomu nie jest na rękę zadzierać z Rosją, a dziennikarze mają zakaz wstepu do Czeczenii: właśnie dziś jest rocznica zabójstwa w Moskwie Anny Politkowskiej - czołowej rosyjskiej dziennikarki piszącej o Czeczenii.
Nie zachecam by Polska jako taka bojkorowała Rosje, nie. Lubie też rosyjskie pieśni (i ruskie pierogi;).
Proszę jednak by nie mieszać z błotem tych, którzy nieco bardziej przejmują sie losem odległego narodu. A jeśli ktoś zastanowi się nieco głębiej dlaczego Armia Rosyjska wykłada pieniadze na zagraniczne wyjazdy swojego chóru to może sam odpowiedzie sobie na pytanie czy to jest propaganda czy nie.
Napisano
Od siebie bardzo proszę o NIE likwidowanie tego tematu , fajny jest a wypowiedzi bawią do łez ---Microsoft , Hamburgery , niesamowite hahahahahhaahhahahahahahahahahahah , młodzi gniewni do ataku . hahahhahA Chór i tak zostanie , bo jest świetny hahahahah.Pozdrawiam bawiąc się świetnie.liha
Napisano
Nie jest mi obojętny los Czeczenii ale wolę aby mój kraj dbał o interesy swoich obywateli w pierwszej kolejności.
Nie chodźmy na chór Aleksandrowa ale kupujmy rosyjski gaz i ropę i namawiajmy ich aby kupowali polskie mięso, róbmy z nimi rozliczne interesy. Toż to czysta hipokryzja. I ta hipokryzja mi się nie podoba.
Napisano
Witam. Woytas , fajna ta dyskusja jest , temat dobry heheheheh Chór Aleksandrowa hahahahahahaha a wnioski niesamowite , ja czytam tutaj takie rzeczy , że do głwy bi mi nie przyszło hahahahahahah a wszystko i tak o Chór rozbić . Pozdrawiam .liha
Napisano
A jak delegacja z Niemiec to ulotki z Oświęcimia, a jak im się zrobi głupio to na otarcie łez dostaną reprodukcję Bitwy pod Grunwaldem".

Barany, Chór śpiewał przed JP II i ten jakoś ich kropidłem nie pogonił, słuchał wzruszony.

http://pl.youtube.com/watch?v=bl2LOX2pQoQ wspaniałe wykonanie

http://pl.youtube.com/watch?v=IWiGJ7OTyWQ kalinka dla papieża.

To jest chór Armii Czerwonej !!!! A ta już nie istnieje !!

http://pl.youtube.com/watch?v=yy8mxh0P63M mój ulubiony kawałek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie