Skocz do zawartości

Poszukiwania w 2032 roku

pokemon

Rekomendowane odpowiedzi

Biorac pod uwage ze aktywnosc plam na sloncu jest w kolejnym minimum jakiego nie bylo od wielu dekad mozemy sie spodziewac nastepnego mini okresu lodowcowego poprzedzajacego ogromne burze geomagnetyczne, byc moze wieksze od tych z przed 150 lat kiedy telegrafy razily operatorow pradem, zapalaly tasmy papierowe. Dzis oznacza to spalenie gigantycznych transformatorow obslugujacych sieci wysokiego napiecia, zezlomowanie wiekszosci komputerow i telewizorow. Brak pradu nawet na kilka lat, zalamanie sie swiatowej gospodarki i min. brak baterii czyli klapa z uzywaniem detektorow. Padna serwery, forum Odkrywcy i jego archiwa znikna.
Pozostana wspomnienia starych, dobrych czasow" na mozolne dni wykopywania korzonkow do jedzenia.

Mam 35 lat.Przeżyłem już co najmniej trzy poważne Końce Świata, pojednanie Narodów na które mój Dziad się w dole przewraca...a poszukiwania w przyszłych czasach widzę tak:

Dwóch na wykopach:
-Ty! znalazłem zapalnicę"!
-jaka?
-Nie wiem jeszcze!,poczekaj...
-sygnowana!?
-taaaa...: Biiio?,Biiii?...A!BIC!!To jest Bic! rocznik z przedziału: 80/2010!
-Ma zawór?!
-Ma!
-Nie lllegalna...! Wezwijmy droidy!

:) :) :) :) :)

Odkrywca.Dział: IDENTYFIKACJA", post z dnia 01.09.2023:
Proszę o id guzika.Znaleziony w opuszczonym osiedlu blokowym. Sygnatury: "LEVIS 501 cywilny czy wojkowy? thx za pomox"

Odpowiedź:
Cywilny,Jeansowy,popularex...daj namiar GPS na te osiedle.Poszukam na starych print screenach z Zzumi może warto przeskanować teren laserowo?, jest szansa, że znajdziemy jakąś żarówkę 100 wattową! Jak byś zwoływał ekipę to daj znać, chętnie skorzystam z twojej pomocy gdyż jestem tylko archeologiem.

Nie mow hop" zanim nie przeskoczysz... kilka lat temu gdyby ktos mowil mi ze w usa beda cale ulice, ba, cale osiedla opuszczonych bezpanskich domow- smial bym sie glosno. Dzis widze je na wlasne oczy. Jak i potezne pozary lasow, znikajace lodowce.
Lato 1988:
http://i58.photobucket.com/albums/g256/GrammasCabin/Shakes1988.jpg
Lato 2008:
http://i58.photobucket.com/albums/g256/GrammasCabin/100_0793.jpg
Ta sama osoba fotografujaca z tej samej lodzi, w tym samym miejscu.

A sugerujesz że nie wiem o tym co się dzieje? Myślisz że czemu przedstawiam rok 2023 przez lustro angielskiego humoru?

Masz rację, lodowce topnieją...w naszych rękach jest lina chwili przyszłej,więc może warto się zastanowić czy: puścić ją po prostu wiedząc, że nie starczy nam sił?, czy zawołamy kogoś, Kto pomoże nam ją utrzymać...a przyszłość, tak na serio, to widzę z wykrywaczami tworzyw sztucznych, bo tak naprawdę, najwięcej po nas tworzywa zostanie (wystarczy ze wyjdę przed klatkę, widzę coś z plastiku) i zastanawiam się tylko czy nasza inteligencja na sztuczną nie zostanie zamieniona?, ale to już zupełnie inna bajka....

• 11 months later...
Dnia pierwszego Września raku paaaamiętnego...
Czuwaj!
Druhu Moderatorze Druh młodzik Hebda melduje się na rozkaz!
Czuwaj!
:)

By my wolności mogli zbierać plony.
Z uszanowaniem-uczcijmy ich Pamięć."

http://www.youtube.com/watch?v=eVLOPIaENOA&p=9DAAA270AE5F4596&playnext=1&index=41

Spokojnie koledzy- w tym roku byłem pierwszy ;)
Przez parę latek bałagan się zrobił- czas podsumować:
Kolejno odlicz:
pokemon-sierżant
karpik-starszy kapral
Woodhaven-starszy kapral
Swiety82-kapral
to szarża ;)
a teraz wojsko: starsi strzelcy
kokesh
GeneralRemek
8total4
Hebda
Czlowieksniegu
Poszukiwacz bunkrów
michal1514
czarnykot
blackdog68
martini
zbyniek
traper6
blo39
dżihad
danieloff
beero
RyB@14
Hitboy64
Mirek 69
Pit_100
aslv
Pozdrowienia dla pozostałych strzelców- macie szanse za rok ;)
aha
Odeszli:
dn. 23.10.2007- dezerter75 (kapral)
dn. 1.09.2008- martian (starszy strzelec)
Cześć ich pamięci (...)

Hebda- nigdzie nie napisałem że martian umarł
Czlowieksniegu- może i krąży (nie śledzę) ale w tym wątku ma czerwony kartonik ;)
beero-witam spóźnialskiego ;) trzeba było iść do kawiarenki internetowej. Awansu o stopień w górę przyznać nie mogę ;)
Zdrów!