OloOcki Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 mój tato opowiadał mi że kiedyś jak mieszkaliśmy jescze gdzie indziej to lezal sobie z moja mama ja mialem chyba rok czy 2 i spalem w tym samym pokuje ale spalem ;] a moi rodzoce lezeli na lozku i jeszcze gadali tato mowi ze bylo juz pozno w nocy kiedy nagle przez drzwi (a one były przeszkole tak że było widać wszystko) zobaczył tak mocne światło, że aż razilo po oczach moja mama tez to widziala i to swatlo jakby czegos szukalo jakby badalo...moj tato w taki rzeczy nie wierzy ale sie wystraszyl i normalnie bal sie wyjsc ale wyszedl popatrzyl i nic nie bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 Sny są ważne. Ale ważniejszy jest dla człowieka odpoczynek, a raczej śniąc a tymbardziej mając koszmary nie odpoczywa się ;)Podczas snu jesteśmy w stanie hibernacji, mamy kontakt z innym światem, czy tego chcemy czy nie, czy się z tym zgadzamy czy nie. Czasem ten inny świat pozwala nam zabrać ze sobą przesłanie dla tego naszego świata, wówczas mówimy, że sen nam się sprawdził. Sen na jawie to zupełnie coś innego. Jest to zjawisko objawienia". Człowiekiem powodują tak silne emocje, iż widzi a nie jest w stanie nic z tym zrobić.Nie dzieje się to wszystko bez powodu, ponieważ na ludzką istotę oddziaływują różne siły i różne byty. Oczywiście wcale nie musimy byc im ulegli, ale niestety większoć ludzi jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 Ja to ze snami miałem takie przygody, że śniło mi się np. że byłem w pracy i coś zrobiłem, czy z kimś rozmawiałem, a później to się stało, tylko po fakcie dziwnie się czułem i wydawało mi się jak ta sytuacja się powtarza, choć w realnym świecie zdarzyło się to pierwszy raz.PozdrO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 A czasem to mi się śnią takie głupoty, że hej, np. że jestem w sklepie z odzieżą i proszę o białe skarpetki i sprzedawczyni mi mówi że na mój rozmiar nie ma, i zacząłem Pani ubliżać, że sklep i nie ma zaopatrzenia i takie tam, cuda na kiju normalnie;)PozdrO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 O chłopie to mogą być symptomy poważnej choroby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 Tak. To pracoholizm" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 16 Lipiec 2008 Share Napisano 16 Lipiec 2008 hehehe, zapewne tak;)PozdrO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziej Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 A mi się kiedyś sniło że spadam w przepaść, oczywiście spadam sobie pełen strachu w momencie upadku budzę się na podłodze. Co mnie zdziwiło to to, że we śnie spadałem o wiele dłużej niż w rzeczywistości, taki wehikuł czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 ja raz miałem tak, jak byłem młodszy, że Matka mnie wołała jak byłem na dworzu, jak się okazało, ja spałem a Matka mnie budziła;) jakie to cuda na kiju się dziejąPozdrO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 A ja raz miałem, że bolała mnie głowa po libacji i śniło mi się, że boli mnie głowa, że pić mi się chce, ale jakaś dziwna siła trzyma mnie i nie pozwala powstać, a jak się obudziłem i wstałem to nadal mnie bolała głowa ;):))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Witam!Ja parę dni temu tez miałem ciekawy sen, mianowicie będąc na mazurach dowiedziałem się ze w pewnym zbiorniku na wodę w starym pruskim obejściu zatopiony jakieś rzeczy po niemcach, a ze zbiornik był szeroki ale dosyć płytki to został w nim tylko piach suchutki bo woda już do niego nie dopływa, byłem tam ale tylko poglądowo, no i oczywiście wieczorem dopadł mnie sen iż wchodzę do niego odgrzebuje piasek a tam właz, otwieram właz a tam wejście do czegoś na kształt hali fabrycznej , a tam ludzie normalnie spacerują, i kilku siedzi wkoło jakiejś studni, schodzę tam po schodkach a oni do mnie mówią że w tej studni magnesem łowili i parę mauserów wyjęli, i stwierdzili ze nic więcej nie ma, no i ja ze swoim magnesem tam zacząłem łowić z myślą ze może coś się ostało i wyciągnąłem trupa niemieckiego żołnierza za hełm w całym mundurze w stanie jakby sie wczoraj wykąpał i jakąś starą flinte.PozdrOtomekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Masz bujną wyobraźnię kolego. Wyluzuj trochę bo zaczniesz widzieć całe kompanie ... trupów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 we wsi chłop o tym zbiorniku opowiadał i tak mnie temat zaciekawił ze potem sen był taki odjechany jak mało który film science fiction ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Tomekk ,mógłbyś podesłać trochę tego co przed snem bierzesz :):):):):):):).Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziej Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Tomekk, ale jazda:). Ja myślałem że mam sny pokręcone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Ja słyszałem taką opowiastkę, nie wiem czy nawet w TV o tym nie było, o domu wybudowanym na starym cmentarzu, i wrzucili tam kota, i kot za wszelką cenę chciał się wydostać, że aż wybił szybę w oknie, ale czy to prawda nie wiem.PozdrO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Nazywać dziecko Młodym Demonem"?...czas umierać :(Cyganki są dobrymi psychologami, dlatego najwięcej mówią a rzadko odpowiadają na pytania, bo w przypadku pytań muszą improwizować ;) Inna sprawa, że są sygnały werbalne i niewerbalne mówiące co jest na rzeczy, ale do tego nie potrzeba być cyganką. Moja matka uważa np. iż przeprowadźcie ją przez ulicę, a ona bez problemu wskaże który mężczyzna to pijak bo ma siny nos :)))Koty to mądre bydlaki. Mają w sobie pewien upór np. jak wpuścić kota do pomieszczenia i zobaczy myszę, będzie za nią ganiał. Natomiast jak go niemal siłą wtargasz do tego samego pomieszczenia, weźmiesz go za grzbiet i będziesz mu pokazywał miejsce zlokalizowanej myszy podrapie cie i będzie myslał tylko o jednym: jak najszybciej uciec z tegoz pomieszczenia ;) Tak to działa u tych zwierzaków- sprawdzone ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Wujek- nie znasz Go, pseudo nie wzięło się z niczego. Zaufaj mi. Znajomi z Łodzi nazywają Go Hun".Sygnały i znaki to już inna bajka. Znajomi się śmieją, że może stać 100 osób a menel i tak do mnie podejdzie po fajki lub kasę na ambrozję :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Wiedziałem że odpowiesz i bardzo słusznie.Są takie ksywki czasem niewinne a poważnie brzmiące. Zapewniam cię jednak, że nawet imię każdego z nas ma swoje znaczenie, więc powinniśmy czasem się zastanowić nad tym. Tyle w tym temacie. Pozdro ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Co tak temat ucichł? miał ktoś ostatniego czasu jakieś przygody z duchami na wykopkach???PozdrO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Co mnie spotkało ze dostałem ataku śmiechu panowie bardzo dobry temat i jeszcze takiej chicha wy nie miałem heheh Oczywiście nie mam żadnych za szczerzeni tylko wasze opowiadania są na prawdę na wysokim poziomi hehehehhe Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fester Napisano 21 Lipiec 2008 Share Napisano 21 Lipiec 2008 Witam. Jakieś 15 lat temu, byłem na wakacjach u rodziny w miejscowości Chyszówki (Beskid Wyspowy). Jakieś 50 metrów za ostatnimi zabudowaniami tej wsi, stoi pomnik i krzyż dla upamiętnienia bitwy stoczonej przez Legiony Polskie z Rosjanami 24 listopada 1914 roku. Jest to Przełęcz Marszałka Rydza-Śmigłego. Więc wracaliśmy od rodziny z osiedla (lub wsi) Sorys do Chyszówek.Są dwie drogi łączące te wiochy, obydwie przez las. My szliśmy drogą prowadzącą obok krzyża i pomnika. W pewnym momencie spokojny zawsze pies dziadka, zaczął zachowywać się dziwnie. Mianowicie zaczął z furią skakać w powietrze jakby kogoś atakował. Dosłownie piana z pyska". Spytałem dziadka czemu on tak szaleje, na co dziadek stwierdził że pies odgania strachy". Kilka lat temu, pojechałem tam znowu. Przypomniałem dziadkowi tamto zdarzenie, na co On stwierdził że prawdopodobnie chowano w tym miejscu poległych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 Niestety Moskit1 ma rację. Dzieci na Weselu jak się ściemniało zawsze o duchach rozprawiały :)))A z duchami nie ma żartów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 oj tam poopowiadać zawsze można, czasem takie cuda się zdarzają, a niektóre legendy mają w sobie ziarenko prawdy.PozdrO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 23 Lipiec 2008 Share Napisano 23 Lipiec 2008 No dobra Maniek. Widzę, że ciebie takie historyjki rajcują. No to opowiem ci taką, żebyś zrozumiał, że to nie przelewki ;)Jadę sobie raz po północy z wesela. Odcinek drogi przez las. Jadę,jadę a ciemno jak ...u Murzyna, że ledwo co widać. Nagle wyskakuje z lasu zając prosto od koła wbiega. Fafut samochód podskoczył. Rozjechany. Zatrzymałem się. Trzeba zabrać szaraka...ale co to? Nigdzie go nie ma? Widać jednak przeżył i poleciał z bólem dwa razy szybciej dalej.Węc wsiadam i jadę dalej. Ale co to? Patrzę w lusterko a na tylnym siedzeniu siedzi jakiś facet! Zamarłem z wrażenia. Wszystkie włosy dęba stanęły! Co tu robić? Strach wykonać jakikolwiek ruch nie znając zamiaru gościa...Nagle znowu ta sama sytuacja- zając wybiega prosto pod koła i znowu go przejeżdżam. Patrzę w lusterko a gościa już nie ma ;)Dobrze, że nie było w okolicy patrolu drogówki bo tak szybko chciałem opuścić to miejsce ;)Maniek. Jak teraz będziesz sam jechał w nocy przez las i wyskoczy ci zając to zrozumiesz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi