jaca2003 Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 Dzięki uprzejmości kol Beaviso pozyskałem takie zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Luty 2007 Autor Share Napisano 6 Luty 2007 I takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Luty 2007 Autor Share Napisano 6 Luty 2007 Wygląd obecny tego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Luty 2007 Autor Share Napisano 6 Luty 2007 I to samo okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Luty 2007 Autor Share Napisano 6 Luty 2007 No i pytanie.Czy ktoś posiada jakies zdjęcia sprzętu z Gdańska?A najlepiej ze Stogów?Proszę o wrzucanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 Witam .Kiedyś na forum było pisane o niemieckich panzerach z Gdańska . Widać że ten kotek troche natłukł ruskiego sprzętu - widać ładnie paski na lufie . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 Wyprostujmy coś - ja podesłałem Jacy zdjęcia zamieszczone kilka lat temu w magazynie Militaria i Fakty", w artykule p. W. Molskiego.Pozdrawiam,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 6 Luty 2007 Autor Share Napisano 6 Luty 2007 Che he he Beaviso jak już napisałem zdjątka sa dzieki Twojej uprzejmosci.Wiem o istniejących zdjęciach trochę dalej w rejonie obecnej Stryowskiego w kierunku Krakowca, w rejonie ul Falck Polonusa(tam gdzie był most pontonowy w latach 70) w rejonie skrzyżowania ul (obecnej) Hoza i Brzegi .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 To w ciagu Al.Zwyciestwa.Tymczasowy cmentarz zolnierzy sowieckich. Fotka z albumu Byl sobie Gdansk 1945"Shermana potem szybko usunieto, bo iepoprawny politycznie byl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 na lufie kota" widać 14-15 banderolek, resztę zasłaniają sołdaci....Tani skóry nie sprzedał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oksio Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 503.s.SS.Pz.Abt tanio się nie sprzedawał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomen Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Ciekawe czy to ten sam co na cmętarzu?Zdjęcie z netu, podpis:2 Front Ukraiński 17-03-1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomen Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Też z netu, co prawda nie czołgi, ale pozwoliłem sobie wkleić bo wydaje się ciekawe.Podpis:Walki w Gdańsku, marzec 1945, M-17 half-track Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 8 Luty 2007 Autor Share Napisano 8 Luty 2007 KT koło kościoła Św Barbary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rwd Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 wojtekA: Czy Sherman z albumu Był sobie Gdańsk 1945" to ten z numerem 216? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitz45 Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 O tym że Kos, Jeleń i Szarik walczyli o Gdańsk to słyszałem, ale ,,Łosie'' na Half-trakach tego nie wiedziałem.PozdrawiamBlitz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 tu bylo nieco:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=54501#54762 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 Dwa czołgi z Gdańska.Ten pierwszy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 .. i ten drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 I jeszcze coś co chciałoby być czołgiem. Też podobno z Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 Zamieszczone przez Zeliga fotki rójek" widziałem też tu:http://www.forum.dawnygdansk.pl/viewtopic.php?t=3039Wątek ten jest o tyle ciekawy, że miłośnicy historii i architektury Gdańska zidentyfikowali miejsce zrobienia tych zdjęć jako ul. Łagiewniki oraz ul. Wałową.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 Hehe, no tak, jednocześnie z Blitzem napisałem ten post. Czyli pisząc o Łagiewnikach i Wałowej nie skłamałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 8 Luty 2007 Autor Share Napisano 8 Luty 2007 A ta pierwsza trójka to nie stoi pod przychodnią na Wałowej?A ta druga to tak jakby na podjezdzie na most przy stoczni?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 rwd: dokladnie tak, na wiezy jak byk 216,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 8 Luty 2007 Share Napisano 8 Luty 2007 Jaca, w linku do Forum Dawny Gdańsk, który podałem, są fotki obecnego wyglądu miejsc, w których stały te PzKpfw III.Pozdrowienia,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi