Skocz do zawartości

Czołgi w Gdańsku

jaca2003

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 403
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam .Kiedyś na forum było pisane o niemieckich panzerach z Gdańska . Widać że ten kotek troche natłukł ruskiego sprzętu - widać ładnie paski na lufie . Pozdr
Napisano
Wyprostujmy coś - ja podesłałem Jacy zdjęcia zamieszczone kilka lat temu w magazynie Militaria i Fakty", w artykule p. W. Molskiego.

Pozdrawiam,
M.
Napisano
Che he he Beaviso jak już napisałem zdjątka sa dzieki Twojej uprzejmosci.Wiem o istniejących zdjęciach trochę dalej w rejonie obecnej Stryowskiego w kierunku Krakowca, w rejonie ul Falck Polonusa(tam gdzie był most pontonowy w latach 70) w rejonie skrzyżowania ul (obecnej) Hoza i Brzegi .
Pozdrawiam
Napisano

To w ciagu Al.Zwyciestwa.Tymczasowy cmentarz zolnierzy sowieckich. Fotka z albumu Byl sobie Gdansk 1945"
Shermana potem szybko usunieto, bo iepoprawny politycznie byl"

Napisano

Też z netu, co prawda nie czołgi, ale pozwoliłem sobie wkleić bo wydaje się ciekawe.

Podpis:
Walki w Gdańsku, marzec 1945, M-17 half-track

Napisano

O tym że Kos, Jeleń i Szarik walczyli o Gdańsk to słyszałem, ale ,,Łosie'' na Half-trakach tego nie wiedziałem.
Pozdrawiam
Blitz45

Napisano
Zamieszczone przez Zeliga fotki rójek" widziałem też tu:
http://www.forum.dawnygdansk.pl/viewtopic.php?t=3039
Wątek ten jest o tyle ciekawy, że miłośnicy historii i architektury Gdańska zidentyfikowali miejsce zrobienia tych zdjęć jako ul. Łagiewniki oraz ul. Wałową.

M.
Napisano
A ta pierwsza trójka to nie stoi pod przychodnią na Wałowej?
A ta druga to tak jakby na podjezdzie na most przy stoczni?
Pozdrawiam
Napisano
Jaca, w linku do Forum Dawny Gdańsk, który podałem, są fotki obecnego wyglądu miejsc, w których stały te PzKpfw III.

Pozdrowienia,
M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie