POLI Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Tygrys z filmu Kompania braci" odc.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLI Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLI Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Stug z filmu Kompania braci" odc.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLI Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 ... i kolejny wóz z 4 odcinka Kompanii braci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Królik Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Mr2z, STUG z Kompanii to faktycznie pojazd na bazie brytolskiego transportera FV432 Trojan. Wysokość nie ma tu nic do rzeczy, bo przed przerobieniem go na STUGa obcięto cały pancerz nieco powyżej gąsienic i zbudowano niejako od nowa STUGa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Właśnie skończył się film Kryptonim: Gwiazda". Muszę przyznać, iż były tam całkiem nieźle przerobione Tygrysy", lecz układ jezdny pozostawiał wiele do zyczenia. Były tam też transportery opancerzone SdKfz 251, wyglądały na oryginały, a przynajmniej bardzo dobrze odtworzone. Najważniejsze, że nie było sytuacji, gdzie Niemcy mieli amerykański sprzęt (na dodatek powojenny)...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojteq Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Zgadzam się z przedmówcą, aczkolwiek zauważyłem dziwną scenę, gdy jechały (jeden za drugim) przez kadr dwa Tygrysy, jeden miał porządnie zrobione koła, duże, a drugi miał już zwykłe od T-34. Nie raziłoby to, gdyby nie to, że jechały dosłownie w kolumnie! Film ogółem średni, do sprzętu się jednak nie można przyczepić. Kilka Tygrysów zdaje się było na bazie T-55 i dobrze się prezentowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 Witam.Te kotki Rosjanie zrobiły na podwoziach T-44 zresztą te makiety to prawdziwi weterani najpierw Radzieckich produkcji filmowych a teraz Rosyjskich a te transportery co mają naśladować 251 to oczywiście czeskie podróbki OT. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 Tak, też to zauważyłem... Co do sdkfz to po czasie pomyślałem, iż mogłyby to być te czeskie OT. Tak mi się wydawało przez chwilę, iż jeden z owych Tygrysów miał podwozie T-34? Na dodatek w innym koła miały między sobą duże przerwy, co normalnie nie powinno wystąpic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOLA Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 Witam kolegów a czy pamietacie Pianiste i scene z czołgiem ktory likwidował na ulicy powstańców co to był za czoł i jak zrobiony ktos moze wie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 we wczorajszym filmie -ten ruski mongoł miał bardzo zadką broń -pepeszę ze składaną kolbą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 A no właśnie, zapomniałem o tym wspomnieć. Co do pianisty wydaje mi się, iż była to przeróbka Panzerkampfwagen IV Ausf. D/E. Nie mam pewności, wiec jak ktoś wie, to niech mnie poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senectus Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 A pamietacie taki film jak Rzeczpospolita babska":) Tam tez mieli ygrysa". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 Parowóz - wydawało mi się, że to był PPS wz. 43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parowóz Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 reszta miała PePeSy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 Faktycznie któryś miał pepeszę, ale byłem zbyt zaaferowany akcją, aby zwracać uwagę na takie szczegóły ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 Czekałem, aż może ktoś na to wpadnie pierwszy, ale skoro nie...;)Film dość stary... nie polski... ale z pewnością mieszkańcy Warszawy rozpoznają Plac Trzech Krzyży.Jak to film?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 Wydaje mi się, że to Noc generałów"... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 29 Styczeń 2007 Share Napisano 29 Styczeń 2007 Zgadza się :)Przeróbka oczywiście na bazie T-34. Tanków tych jest w filmie chyba z pięć.Mam takie przeczucie, że te same „Tygrysy” zagrał w „Czterech Pancernych”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 30 Styczeń 2007 Share Napisano 30 Styczeń 2007 W czwartek 8.02.2007 r. o godz 20,10 na Kino Polska film asieki". możnz będzie popatrzeć na filmową tankietkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 3 Luty 2007 Share Napisano 3 Luty 2007 tiger z upadku" to chyba tylko stojąca makieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 3 Luty 2007 Share Napisano 3 Luty 2007 WitamA to co ? Luchs ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 3 Luty 2007 Share Napisano 3 Luty 2007 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 3 Luty 2007 Share Napisano 3 Luty 2007 ;)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duncam Napisano 3 Luty 2007 Share Napisano 3 Luty 2007 Makiety, przerabiańce, dziwadła...Kompania Braci czy Szeregowy Rayan miały chyba duże cięcia finansowe na sprzęt. Mogli sprowadzić oryginały, albo kręcić we Francji (a jeśli tam kręcili, to kaszana tym większa).Pamiętam pewien serial obyczajowy z Francji. W pierwszym odcinku kończy się II wojna, główny bohater walczy w 1 Armii Francuskiej gdzieś w Wogezach. Mają pluton Shermanów, a ich przeciwnikami są... oryginalne Tiger II i Panther. W jednej scenie Tiger nawet wkłada lufę do polowego szpitala niemieckiego, który chwilę wcześniej opanowali Francuzi. Takich czołgów jakoś Spilberg nie sprowadził, a we Francji są na chodzie i można je wynająć do filmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.