Dunczyk Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Jest taki amerykański film pt. Tobruk". Głównych bohaterów - aliancki zespół wykonujący jakieś zadanie specjalne goni w pewnym momencie iemiecki" czołg, który gra ..... M 51 Isherman z malowniczo wymalowanym belkenkreutzem na charakterystycznej, shermanowskiej osłonie transmisji, szczeka opada ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Właśnie wczoraj oglądałem Jarzębine. O ile się nie myle były tam 3 suczki Su-76 i 4 IS-2Kilka screenówhttp://img408.imageshack.us/img408/5350/wmplayer2007012401513365ns.jpghttp://img408.imageshack.us/img408/866/wmplayer2007012401582011by.jpghttp://img408.imageshack.us/img408/488/wmplayer2007012401534220yt.jpghttp://img260.imageshack.us/img260/61/wmplayer2007012401560764cw.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojteq Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 ja widziałem kiedyś taki film Sidneya Polaka (nie wiem jak to się pisze, taki amerykański reżyser), pt. Twierdza" (chyba???), był o takich amerykańskich żołnierzach, którzy w trakcie bitwy w Ardenach schowali się w jakimś zamku. Tam ich Niemcy szturmowali. Niemieckie czołgi, to były T-34/85, bez przeróbek!! z namalowanym krzyżem :) Tygrys z Szer. Ryana, to raczej średnia przeróbka, miałem okazję widzieć go na żywo w muzeum w Duxford (na płn od Londynu), tam jest ładnie zaprezentowany, wpasowany w makietę domu (że niby ścianę rozwalił, i zaraz z tego domu wyjedzie), więc nie widać braków tej przeróbki, ogólnie robi wrażenie (jak reszta muzeum). Osobiście wolałem przeróbki z Kompanii Braci, gdzie nawet ukrywali te charakterystyczne koła jezdne z T-34/85, tzn. przyczepiali do nich makiety kół niemieckich (tych dużych, od panter). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 wojteq, też widziałem ten film tylko że nazywa się Obrona zamku" (cóż za poważny tytuł :D). A wracając do Kompanii Braci" widziałem ok. 30 minutowy film gdzie pokazane było jak kręcono serial a także rekwizyty i przeróbki pojazdów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 wojteq, też widziałem ten film tylko że nazywa się Obrona zamku" (cóż za poważny tytuł :D). A wracając do Kompanii Braci" widziałem ok. 30 minutowy film gdzie pokazane było jak kręcono serial a także rekwizyty i przeróbki pojazdów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Film co prawda nie czołgowy", ale swego czasu ten czołg... a właściwie ta makieta była tematem wielu gorących dyskusji.Poszukiwacze zagininej Arki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Tank Girl" - amerykański G_N_I_O_T, którego nikomu nie polecam.To coś na zdjęciu to prawdziwy czołg z okresu II wojny. Chyba nie trudno zgadnąć jaki?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Bestia" (Beast of war) - jeden z lepszych, choć mało znanych u nas filmów czołgowych". Głównymi bohaterami są: widoczny na zdjęciu czołg i jego sadystyczny dowódca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Ale w Bestii grają oryginały, a nie przeróbki :)Scena ataku na wioskę filmowana kamerą tuż obok gąsiennicy jest całkiem niezła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter_k Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Jakiś czas temu kupiłem w Biedronce film Bitwa o Narętwę czy jakoś tak ... o jugosłowiańskich partyzantach :) tam też było kilka Tygrysów" ..licho wie z czego oni to zrobili ale wyglądało ....to co najmniej kiepsko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 imowa wojna" - tam to dopiero jeżdżą ruskie przedwojenne czołgi ( nie mówiąc o modelach I-16 i innych bombowcach) Finom nasze orły od kinematografii do pięt nie sięgają! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stug IV Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Wojna zimowa" naprawdę niezły film .A gdzie mozna dorwać Bestię" ??Kiedyś go oglądałem i chetnie bym sobie przypomniał .Z ciekawszych filmów ( sprzetowo ) jest jeszcze o zabłąkanym czołgu podczas walk drugowojennych w Afryce , chyba tytuł Sahara" ale jak sie mylę to sorki . Widziałem wersję starą i remake - chyba sprzęt był oryginalny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 remake z Johnem Belushi to gniot.Oryginał z Bogartem to co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 sprzęt był oryginalny - sam czołg M3 Grant".Natomiast w obydwuwersjach Half Trucki grały SDkFz-ty 251. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Ten czołg w Saharze" to amerykański Lee" , oryginalne sprzęty niemieckie jeżdziły też w Parszywej dwunastce" i Tylko dla orłów" tylko tam nie było prawie żadnych czołgów .Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 w Parszywej owszem - z lepszych sprzętów oryginalny to był ciągnik artyleryjski w scenie gdzy przejechał jakiś samochód. Z samochodami to też tak różowo nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Sahara" rok 1943 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Sahara" remake z 1995 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 A skoro jesteśmy przy pustyni, to czy kojarzy ktoś tytuł filmu, w którym grupa Wolnych Francuzów (Legionistów?) przemierza Saharę ciężarówką? Ta ciężarówką był Star 660. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 W polskim filmie o powstaniu warszawskim chyba godzina W"W jednej z koncowych scen pod posterunek podjezdza Tygrys czyli nawet ladnie ucharakteryzowany t34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 Troche partaniny w Szeregowcu Ryanie". Pojedynek Hanksa z Tygrysem, ktory za sekunde wyleci w powietrze po niespodziewanym ataku Mustanga.Zobaczcie na wizjer kierowcy .Zwykla dykta z namalowana szczelina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 dla porownania...Tygrys w innej scenie z tego filmu..( a moze to drugi egzemplarz ?).Chyba na bazie T-54 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 http://www.youtube.com/watch?v=Zmdc2_6D_YoJeden podrobiony drugi prawdziwy (IV) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 A w szeregowce w scenie w mieście były też, o ile pamięć mnie nie myli Hetzer i jakiś Marder?? Oryginalne czy przerobione??Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Królik Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Co do Bestii - o ile wiem to JEST przeróbka. Dokładniej izraelska przeróbka zdobycznego T55, nazywana Ti67. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.