kamdrum Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Witam po Świętach!281 - za prezencik dziękuję ;)Co do wypadu to chyba nadszedł już czas by obczaić prawobrzeżne transzeje łuskodajne. A może są inne pomysły? Troche chodzą za mną obronickie lasy... Ma ktoś może jakieś doświadczenie na tym terenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Witam!Co do lasów Obornickich to gdzieś tam jest masowa mogiła tych co z Owińsk powywozili w 1939,gdybyś trafił tam pomnik to pstryknij zdjęcie ok?Chyba że kiedyś razem przez przypadek tam trafimy.PG-żyje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!już myślałem że kopłeś coś nie tak,bo ani widu ani słychu;)Ja myślę chłopaki że zostaniemy jeszcze na lewym brzegu tam gdzie ostatnio mieliśmy wpaść.Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Witam!zacznę może nie w temacie otóż dzisiaj 0 5-tej powiększyła mi się rodzina mam córe!! :):) co do wypadu to myślę że 281 ma rację można by jeszcze na lewym brzegu zobaczyć co w trawie piszczy bliżej poznania a póżniej przyjdzie czas na desant na prawy brzegtylko problem w tym że moge tylko w niedzielepozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Romkol - wielkie gratulacje!! Teraz zacząłem się zastanawiać czy może lepiej nie przyjechać przyszłym razem rowerem, bo trudno przy tak zacnej okoliczności odmówić sobie małej lampki" jakiegoś równie zacnego trunku ;)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 romkol gratulacje co do niedziei jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Romkol - gratulacje, dużoooooo zdrówka dla maleństwa i Pani, a Tobie dużo sił i jaknajwięcej przespanych nocek.Kamdrum - jak Ciebie skontrolują na rowerze to tak samo jak w samochodzie, dlatego nie radzę.281 - co do samolotu po lewej stronie, to jest ten Heinekel strącony przy jeziorze Glinnowieckim ?bo nic nie mogę znaleźć.pozdrawiamkaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Romkol, moje gratulacje!!! No to chyba tego integracyjnego grilla" pod Stęszewem zrobimy :DJa jestem gotów poświęcić sobotę i niedzielę (i tak będę na miejscu), więc czekam na propozycje, gdzie. Fakt, po lewym brzegu można by się jeszcze pokręcić :)Kaczka? Masz jeszcze szansę wydrukować mapy jak ostatnio?281, co robisz w piątek wieczorem?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Romek - gratulacje! Wróciłem z urlopu i Świąt - grypa mnie strasznie ścięła ( nawet flaszka musiała zostać u Szwagrów na majowe dni)Wyskoczyłem jednak na parę chwil na pole i kopnąłem dwie Boratynki ( w tym jedna na Litwę ), 1 Grosz Staszka A. Poniatowskiego, chyba fals 1 Grosza SAP bo ma wybitą potworną dziurę w środku krążka (?), nasz grosz z 1933, jakiś mały pierścioneczek z wieków średnich i guzior z takowego okresu. Nad Bzurą były tylko łuski z biciem WESTERN 1918 - zabrałem jedną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axmann Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 witamchetnie przylacze sie na wypad w najblizszy weekendpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yonder Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Romkol: Gratulacje! Niech się Córa zdrowo chowa!Ja jestem za, okolice Poznania, miałem jechać nurkować w weekend, ale wyluzowałem, cały weekend majowy po wodą - wystarczy :-), a ten z piszczałką, ogólnie mam wolny weekend, więc pasuje sobota lub niedziela. Tak przy okazji, słyszeliście może o lotnisku LW w Środzie Wlkp.? Fajnie widać z GoogleEarth :-)PozdawiamWojtas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 PG - jakie mapy druknąć? daj znać, bo jak nie mam to na maila.pzdrw.kaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Serdeczne Dzięki Wszystkim za życzenia jutro chyba odbieram moje Panie ze szpitala a w niedzielę oczywiście przywiozę małe co nieco szkoda tylko że prawie wszyscy kierowcy no ale przed ruszeniem w teren można :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Witam!Romkol-najlepsze życzenia od mojej rodzinki!Mi też się szykuje na dniach potomek,jakby co to proszę o wyrozumiałość gdybym nie wpadł.Kaczka-co do tego samolotu to nie jestem pewien,jakby nie było to jezioro jest dalej.Mam notatki że mieszkańcy wsi Glinno(już nie istnieje)zostali słono ukarani za schwytanie pilotów niemieckich i oddanie ich w ręce milicji.PG-wieczorem szykuję się do pracy na rano w sobotę,więc niestety;(kamdrum-to kiedy wyjeżdżasz żeby dotrzeć do niedzieli;)ale z powrotem i tak będziesz musiał pchać bo promil nie zejdzie ale najważniejsze że będziesz miał podporę:))))))Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Kaczka - Gross Drensen 3063 gdybyś mógł :)To co panowie? Niedziela na którą i gdzie?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 3063 - się drukuje.A tak na marginesie to teraz każdy spogląda -co na tym 3063 jest ciekawego ?" :-))Jak pozwolą to druknę może kilka sztuk.Piszę się na niedzielę.Kaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Okazuje się, że w Sobotę dzieciaki muszą iść do szkoły odrabiać jakieś wolne dni, zaś Żona chce zaległości w pracy nadrobić - byłoby OK ale tak im lekcje ułożyli, że zapewne będę miał możliwość wyjścia w teren do południa na 2 godziny; Niedziela oczywiście mi odpowiada.Macie jakiś patent na druk tych map? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Kaczka, hehehehe... A to wiem tylko ja ;)Sv, ploter... moim zdaniem tylko ploter...Niedziela będzie OK, i jak mniemam w większym gronie :) A w sobotę też mam czasu mnóstwo, więc może ktoś się zdecyduje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALUCH1984 Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Witam wszystkich poszukiwaczy. Mógłbym sie do was dołączyc z kuzynem na jakis wypad ale nie w ten weekend tylko przyszły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALUCH1984 Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Witam wszystkich poszukiwaczy. Mógłbym sie do was dołączyc z kuzynem na jakis wypad ale nie w ten weekend tylko przyszły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 PG dobrze mówi, ploter stary ale jeszcze może !!!A jakby tak nałożyć starą mapę na nowe 50-ki dla porównania i orientacji w terenie? (patrz załącznik) Jak czasu starczy to się pobawię.A w sobotę może na krótko przed południem dam radę - na razie 30% szans.kaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Chętnych przybywa ( oby nie z Rutusami bo las za mały będzie by odstępy dotrzymywać ).Terminy spotkań ustalimy do jutra. Sobota na pewno przeprawa" dla wytrwałych, a na Niedzielę to 281 wyznaczy szlak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axmann Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 witamwchodze na sobote i na niedzielepozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Rzućcie okiem jeszcze na mapę - jest tam zaznaczona leśniczówka, kt. trzeba namacać. Może w trakcie walk została zniszczona ? Na mapie z '44 jeszcze jest.281 masz może jakieś zapiski na jej temat? Nie jestem pewien ale może to teren do kt. jeszcze nie doszliśmy z uwagi na wodę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Aż zerknę w domciu :) Tylko czy nie jest jeszcze dalej (gdzieś w miejscu obecnej)? Jeśli tak, to chyba lepiej aż tam się nie zapuszczać :DAxmann zapraszamy! Jutro będą konkrety o której dokładnie!Yonder mógłbyś jakiegoś maila podać lub coś?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Sądzę, że to jest w naszych okolicach - sprawdzę też w chacie. Jutro się odezwę po południu bo od rana jazda w teren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.