michał ł Napisano 1 Październik 2003 Autor Share Napisano 1 Październik 2003 Witam.Pozwoliłem sobie zapuścić ten temat analogiczny do tego o T-34, ponieważ zawsze mnie to interesowało, a formuła tamtego tematu nie pozwala wypisać listy innych czołgów.Prosiłbym też o podawanie tym temacie lokalizacji innych pojazdów np dział samobieżnych, amfibii itp.Warto zrobić porządny spis takich obiektów, który można np zamieścić na stałe na jakimś serwerze (np TU), nie tylko na forum.pzdr michal ł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Cytadela, Warszawa - ekspozycja open air", m.in. ZSU i masa innego sprzętu, niestety niedostępna dla szarych pasjonatów - bo na terenie jednostki wojskowej, a dokładnie kompleksu Dowództwa Wojsk Lądowych.Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Witam!W Cedyni lub jej najbliższej okolicy stoi (lub stał do niedawna) jako pomnik czołg typu IS (czy 1 czy 2, tego nie powiem). Moja siostra była w tamtych okolicach kilka lat temu i ma zrobione foto na tym czołgu :-))) Chwilowo jej nie ma w domu, ale jak wróci, spytam o szczegóły. PozdrowieniaLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 to oczywiscie is-2 z siekierek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcady Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 W Lubrzy postawili PT-76 na miejscu SU-76. Swoista degradacja" pomnika, ale zawsze coś. No i kaliber ten sam :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Temat już był obrabiany: http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&ktory=12683&id_forum=0&&sq=T-34&wi=13175#13175 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 co prawda nie na pomniku, ale w czasie tych wakacji trafiłem w centrum Polski w czasie wycieczki rowerowej u rolnika zbieracza w obejsciu na antka, trochę rożnorakiego złomu samochodowego w lepszym i gorszym stanie, a także na t-55 oraz 2 Su-76, z czego 1 kompletny i chyba na chodzieIronrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 Dukla - Muzeum Historyczne, eksponaty na zdjeciach obok (zrodlo: dukla.pl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Październik 2003 Share Napisano 1 Październik 2003 W Lęborku. Z czasów kiedy podrywałem swoją żonę pamiętam, że jest to IS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Królik Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 Białystok. Ośrodek szkolenia - bodaj - Straży Granicznej. Mają BA-20 (między innymi). Wstępu nie ma, ale widać z ulicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 WitamW Zamościu stoi trochę różnych strzeladeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 Witam! Trochę różnego wszytskiego :))) stoi w Białymtsoku za płpotem Straży Granicznej, ale wszytsko pięknie widać, jest tam m.in. Katiusza, radziecki samochód pancerny Ba-10, o ile dobrze pamiętam są jakieś okopy, stanowiska km-ów, oczywiście działa. Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 ...BA-10, BA-20?... Jakoś nie chce mi się wierzyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 2 Październik 2003 Share Napisano 2 Październik 2003 Zróbcie zdjęcie tego BA-10 (? 20) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waliza Napisano 3 Październik 2003 Share Napisano 3 Październik 2003 w toruniu,na terenie jednostki wojskowej.wiekszosc powojenna.Jak sie pogada dobrze to wpuszczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 Kraków Nowa Huta odok Teatru Ludowego chyba IS 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 U mnie na podwórku stoi........ wz.34:)))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 4 Październik 2003 Autor Share Napisano 4 Październik 2003 :-D dobre Akagi, ale czy stoi jako pomnik?? ;-)Chyba że w czasie spoczynku stoi na jakimś podwyższeniu.Michał ł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 5 Październik 2003 Share Napisano 5 Październik 2003 owszem, własnie wywędrowała na podwyzszenie z okazji zimowej konserwacji ( koniec sezonu)Więc do wiosny robi za pomnik :))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falek Napisano 5 Październik 2003 Share Napisano 5 Październik 2003 W Malborku przy koszarch stoi ISU 133. Swego czasu miał być sprzedany za spore pieniądze, ale od tamtej pory mineło sporo czasu i jakoś stoi dalej. Do samego pojazdu można wejść od spodu jest wycięty otwór - bez czołgania ani rusz. Nie wiem jak teraz, ale jak byłem dzieciakiem to w środku było jeszcze sporo wyposażenia silnik, instalacja elektryczna, siedziska dla załogi i uchwyty na pociski itp.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmsxv Napisano 5 Październik 2003 Share Napisano 5 Październik 2003 sorry ale nie ma czegos takiego jak isu 133 co musiales sie pomylic a powinno byc isu 122pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Listopad 2003 Share Napisano 16 Listopad 2003 W Hrubieszowie obok jednostki stoi FUG,o JSU z Dukli pisałem przy T34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1341 Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 w pyrzycach KW-1 i w poznaniu na cytadeli jest troche sprzetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 Odnośnie samochodu pancernego w Białymstoku. Na dziedzińcu straży granicznej stoi nie żaden BA - 20 ale coś znacznie bardziej ciekawego - radziecki samochód pancerny FAI. Jest to samochód pancerny na podwoziu Forda A. PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 W Dębicy na pomniku stoi nie T-34, ale IS-2! Tak mi się wydawało, że jest to coś innego, ale dopiero przedwczoraj to sprawdziłem. Piękny, z odcinkiem gąsienicy na czołowym pancerzu. Stan dobry, ma tylko ugnite błotniki. Na wieży widać odlany czterocyfrowy numer (numer pancerza?), są też napisy wykonane metodą napawania - literka A lub prędzej rosyjskie Ja". Jeśli jest to rzadkość, to mogę zrobić jakieś zdjęcia, ale w postaci papierowej.pzdrgrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.