Boruta Napisano 16 Luty 2005 Autor Share Napisano 16 Luty 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41333134 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 16 Luty 2005 Autor Share Napisano 16 Luty 2005 I wkleję, co napisał:Ikona Matki Boskiej - wykop wstępnie oczyszczony. Rewelacyjna pamiatka wykopana przy pozostałości żołnierza polskiego z 1939 roku. Wysokość: 60mm Szerokość: 47mm Cieńka blaszka mosiężna Świetne uzupełnienie wrześniowej kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pupil Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 nie lubie uzywac wulgarnych slow..ale...jak ktos moze w moim imieniu znalezc goscia w jego miejscu zakwaterowania i...szkoda slow.allegro powinno to zdjac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 okropne zeby ciebie tak tez potraktowali adamieklym :( Zolnierz walczył za ojczyzne a tu Go w czesciach sprzedadza ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 hiena pełną gembą!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 czy walczył za ojczyznę, czy też był ageresorem, nie powinno się tego robić. HIENA!pozdr. wonsY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 Hieny - bo jeszcze ktos to licytuje ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 Hiena ze az sie niedobrze robi, może zasugerować Allegro aby aukcję usunęli? Tylko nie za bardzo wiem jak to zrobic?pozdrawiamJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 Nie tylko hiena, ale i idiota. Tutaj może już spokojnie wejść prokuratura.Ironrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VIADER Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 HIENA!!! A RACZEJ HIENY!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 Z aukcji wynika, że drapnął jeszcze oznaki CKM z naramienników (też wstępnie oczyszczone). Jak czytam takie ogłoszenia to nóż się sam otwiera. Miałem kuzyna, wychowyaliśmy się razem, znali jak łyse konie, itp. itd. Pochowałem go 30 grudnia 2004r. ( 37lat wypadek samochodowy) pogrzeb z honorami, mundur wyjściowy, kompania honorowa, trumna na lawecie, itp. I jak se pomyślę, że jakiś skur... dla jakiś blaszek będzie za parę lat rozgrzebywał... , sorry, że tak się człowiek rozkleił. Ale teraz widzę pewne sprawy z innego dystansu. Może ktoś z Was starcił kumpla czy kogoś w Iraku, więc zna ten ból.pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 To raczej sęp, a hieny licytują. Bardzo to smutne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 Na mojej czarnej liście już jest.Oby nie trafił na mnie w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 I jego ostatni dopisek:Witam wszystkich. Ostatnio na forum Odrywcy oskarono mnie o hienostwo i rozkopywanie mogi tych co polegli za obron ojczyzny.Informuj wic ych wszystkich ,iz 15 lat temu kiedy rozpoczynaem swoją zabawę z wykrywaczem o takie fanty było nie trudno.NIGDY NIE ROZKOPYWAŁEM GROBÓW A CI CO TAK USILNIE CHCĄ SIE ZE MNA SPOTKAĆ W LESIE TO ZAPRASZAM! Coś się ten kolega myli skoro najpierw napisał, że znalazł przy pozostałościach żołnierza, a teraz że nie rozkopywał grobów... A szczerze to rozwaliło mnie to Świetne uzupełnienie wrześniowej kolekcji." Ohyda:-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Dobra dobra, wielu z Was (nie mówię że wszyscy) oburza się tak z tego względu że chodzi o żołnierza RP, a ileż to jest nieśmiertelników WH na Allegro i tu na forum Odkrywcy, myślicie że wszystkie zostały przypadkowo zgubione? Drażni mnie taki publiczny ostracyzm. Sam w życiu nie znalazłem nigdy żadnych pozostałości po żołnierzu w sensie zwłok ale nie wiem czy gdybym coś takiego znalazł to czy bym zostawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 W sumie Voucur ma rację, ja osobiście nie natrafiłem na szczątki, ale też sądzę że duża ilość nieśmiertelników znalezionych i pokazanych na forum i sprzedawanych na allegro jest po prostu zabrana z mogił i w taki sposób zostaje na zawsze mogiłą nieznanego żołnierza na wieści o którym może ktoś czekać. Jest to bardzo smutne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian1 Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Zwłaszcz 1/2 nieśmiertelnika.Nikogo nieoskarżam ale jak tak czasami obserwuję forum gdzie sa prezentowane nieśmiertelniki,to mam wrażenie że nieśmiertelników jest tyle w lesie jak by ktos specjalnie je ozżucał"w okresie wojny,ale oczywiscie to wcale nie znaczy że ktos rozkopuje groby.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikt Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Ręce K.wa opadają. Polski Żołnierz niby pies ograbiony z ikonki.A zeby tego co to sprzedaje .............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamklym Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Witam .Wszstkich tych którzy nie rozrużniają pozostałości od szcątków żal mi was,...to ile wy Panowie kolekcjonerzy macie w swoich zbiorach pozostałości po WP?Boruta gdybum tobie przeslał w prezencie ową ikonkę bo zbierasz wrześniowe pozostałości to tez na forum okrzyknął byś mnie HIENĄ?!NIE!~I tak ,Pupil-adres po wylicytowaniu czegokolwiek u mnie CHĘTNIE się z tobą zobaczę.-Ironrat-idiotą to ty jesteś-Woyta-to jak odrywałem naramienniki Ckm-sty rozbawiło mnie najbardziej a tak swoją drogą świetnie wiesz jak to się robi...Ja też pochowałem kolegę z wojska, wynosiłem jego SZCZĄTKi w kocu kiedy to na H-12 w maszynowni rozwiercaliśy pociski dla rezerwy ,tylko ,że jemu sie spieszyło urzywał wiertarki elektrycznej .Więc wiem co widok KOLEGI rozje... przez pocisk i wiem co to za fetor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Luty 2005 Autor Share Napisano 17 Luty 2005 Piszesz przy pozostałości żołnierza polskiego z 1939 roku. . Mnie się to kojarzy dość jednoznacznie, dlatego zadałem to pytanie. Nie oskarżam cię o rozkopywanie mogił, ale ten opis robi wrażenie, zresztą widzisz sam, co inni piszą na podstawie twoich własnych słów. Owszem zbieram wrzesień, ale nekrofanty mnie nie interesują. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 @adamklymNiezłe wejście jak na pierwszy raz.Rejestrując się zaznaczyłeś że zapoznałeś się z regulaminem forum.zacytuję:Na Forum obowiązują zasady wzajemnego szacunku i dobrego wychowania." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
U96 Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Co tu gadać, na darmo kruszyć kopie. Adamklym jeśli do Ciebie nic nie dociera a jedyny argument to „brudna kasa” to ILE chcesz za ” Ikonę Matki Boskiej” jestem skłonny zapłacić i przekazać w odpowiednie miejsce. Stać mnie na to a Ciebie .....?.Proszę potraktować to poważnie. Liczę że administrator zrozumie moje intencje Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreos Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Zalatuje hipokryzją.Taki Bocian np. Czepia się użytkownika, a chyba przyznacie , że gorsze teksty szły na forum. No ale trzeba pokazać, że też jest sie po właściwej stronie barykady, tak?Panowie, ilu z was ma dokładnie tego typu fanty w domu?No i jak już podczas poszukiwań zdaży się wam trafić na takie rzeczy, to nie wierzę, że zostaną w ziemi.Każda znaleziona łuska czy pocisk, to potencjalnie jeden trup. Każdy guzik, to częśc umundurowania żołnierza, który mógł w tym miejscu polec. itd., itp.Ja bym tak łatwo nie szastał tymi hienami, bo każdy kto nawet planował poszukiwania" w miejscach wojennych" może sobie taki przydomek przyczepić. Tam wszędzie ginęli ludzie. Nie ważne niemcy, polacy czy inna nacja.A może niektórych sumienie ruszyło i teraz odwracają kota ogonem zwalając wszystkie (również swoje) winy na jednego. Na kogo padnie na tego bęc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamklym Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Witam.Bocian zarejestrowaem sie TYLKO IWYłąCZNIE dla odparcia zarzutów.Przepraszam ale to ja wrzsnąłem -HIENA!To mnie obrażał jeden z drugim...I to ja nie zapoznałem sie z regulaminem??????????????????????????????????????????U96 mam jeszcze soro carskich nieśmierterlnków pochodzących z wykopu ,duża część wymienionych ,kupionych czy też chcesz chcesz je kupić ?Przekarzesz je ...gdze?Gdyby nie dopadła mnie proza życia nigdy bym kolecji nie sprzedał.Mam czyste sumiene więc jeśli chcesz to licytuj .Brudna kasa-paranoja,a co ty zbierasz?Znasz pochodzenie wszyskic swoich fantów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreos Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Aha i co to znaczy zbierać wrzesień bez ekrofantów"?Same nówki z fabryk przedwojennych?Czy może wykopki od poległych żołnierzy?Cholerni hipoktyci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.