Skocz do zawartości

piwo poszukiwaczy

sanshin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 373
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

To jak, piwosze - jest chętny na kilkanaście puszek z krajów byłego ZSRR czy mam je posłać do odpadów segregowanych?
Oczywiście oddam je darmo zainteresowanemu, nie myślcie, że chcę sprzedać. To na foto to jeszcze nie wszystko.

• 3 weeks later...
Napisano
W mijającym roku największy entuzjazm wzbudziło we mnie piwo z restauracyjnego Browaru Zamość, dostępne w lokalu o tejże nazwie. Ostatni raz byłem tam na początku września - i po raz kolejny przekonałem się, że ich interpretacja typowego jasnego lagera (normalnego piwa jęczmiennego) pasuje mi doskonale! Piwo niezbyt goryczkowe, chmiel na pewno nie na pierwszym planie. Z drugiej strony, wcale nie słodkie. Ale za to słodowe - na pierwszym planie jest piękny zbożowy zapach i smak. Poznałbym to piwo bez problemu spośród setki innych, bo smakuje unikalnie! Do tego można kupić je na wynos w najpiękniejszej butelce ze wszystkich jakie widziałem. Butelka od amberowskiego Koźlaka zdetronizowana!

I tylko jeden problem - nie ma tego piwa w sklepach w Polsce. A z Gdańska do Zamościa 610 km, 7 godzin podróży w jedną stronę...

Ale, gdy ma się urodziny i do tego kochaną żonę (Paulanerkę), to człowieka może spotkać niespodzianka. Wróciłem 2h temu z 3-dniowego wyjazdu służbowego, żona głupio się uśmiecha ;) zaprasza do pokoju, a tam karton. Karton jak karton. Wstążka, na nim świeczka - miałem dopiero co urodziny. A w środku - 20 butelek piwa z Browaru Zamość :))) 5 pszenicznych, 5 ciemnych i 10 jasnych :)))

M.
  • 2 weeks later...
Napisano
Ja piję tylko Fortunę z Wielkopolski, moze dlatego że tam pracowałem i wiem jak jest robione. Teraz dodali nowy smak, śliwkowe. Z jasnych to Miłosław Pilzner lub Marcowe. http://www.browarfortuna.pl/nasze_piwa/miloslaw_pizner/
Napisano

w niemczech raczyłem się jeverem i warsteinerem - z ogromnego wyboru piw, te najbardziej mi podpasowały
polecam!!!
brak mi tylko słów na opisanie smaku świeżego piwa z lokalnego browaru w Mainz, Eisgrub - Brau, piwo prosto z kadzi browarnianej...kosmos!!!

• 2 weeks later...
Napisano
kiedyś EB potem Żywiec,po tym jak zuciłem palenie piwo straciło smak czegos brakowało teraz po 6 latach apstynęcji nikotynowej najbardziej podchodzi Perła,a z zagranicznych Tuborg.
Napisano
Witam! U nas na wyprawach rządzi ostatnio Książ.Zabieramy też Kasztelana i Wojaka,a jak zbraknie to w wioskowych sklepikach nie pogardzimy Kuflowym/Beczkowym mocnym.Warka,Perła,Łomża też są OK!
  • 9 months later...
Napisano
Z okazji okrągłych urodzin dostałem od mojej siostry i szwagra okrągłą liczbę piw różnego gatunku :)
Raciborskie we wszelkich odmianach bije wszystkie na łeb - szczególnie Raciborskie rżnięte :)
Napisano
Polecam piwa Polski Chmiel i Valkiria z browaru Sulimar - niebo w gębie! Dodatkowo 2 piwka można teraz kupić w sklepie z zielonym płazem w logo za ok. 5zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie