zainak Napisano 30 Sierpień 2013 Napisano 30 Sierpień 2013 moja latorośl nie zapomniała o urodzinach ojca :))
policemayster Napisano 1 Wrzesień 2013 Napisano 1 Wrzesień 2013 Koniecznie zostaw na dobry wypad w teren ;)
nabuh Napisano 6 Wrzesień 2013 Napisano 6 Wrzesień 2013 To jak, piwosze - jest chętny na kilkanaście puszek z krajów byłego ZSRR czy mam je posłać do odpadów segregowanych?Oczywiście oddam je darmo zainteresowanemu, nie myślcie, że chcę sprzedać. To na foto to jeszcze nie wszystko.
Kuba115 Napisano 26 Wrzesień 2013 Napisano 26 Wrzesień 2013 Kormoran Orkiszowy. Polecam, bardzo ciekawe piwko :)
beaviso Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 W mijającym roku największy entuzjazm wzbudziło we mnie piwo z restauracyjnego Browaru Zamość, dostępne w lokalu o tejże nazwie. Ostatni raz byłem tam na początku września - i po raz kolejny przekonałem się, że ich interpretacja typowego jasnego lagera (normalnego piwa jęczmiennego) pasuje mi doskonale! Piwo niezbyt goryczkowe, chmiel na pewno nie na pierwszym planie. Z drugiej strony, wcale nie słodkie. Ale za to słodowe - na pierwszym planie jest piękny zbożowy zapach i smak. Poznałbym to piwo bez problemu spośród setki innych, bo smakuje unikalnie! Do tego można kupić je na wynos w najpiękniejszej butelce ze wszystkich jakie widziałem. Butelka od amberowskiego Koźlaka zdetronizowana!I tylko jeden problem - nie ma tego piwa w sklepach w Polsce. A z Gdańska do Zamościa 610 km, 7 godzin podróży w jedną stronę...Ale, gdy ma się urodziny i do tego kochaną żonę (Paulanerkę), to człowieka może spotkać niespodzianka. Wróciłem 2h temu z 3-dniowego wyjazdu służbowego, żona głupio się uśmiecha ;) zaprasza do pokoju, a tam karton. Karton jak karton. Wstążka, na nim świeczka - miałem dopiero co urodziny. A w środku - 20 butelek piwa z Browaru Zamość :))) 5 pszenicznych, 5 ciemnych i 10 jasnych :)))M.
sonicsquad Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 Tylko żony zazdrościć.... i piwa. Najlepszego!
Pyra75 Napisano 13 Październik 2013 Napisano 13 Październik 2013 Ja piję tylko Fortunę z Wielkopolski, moze dlatego że tam pracowałem i wiem jak jest robione. Teraz dodali nowy smak, śliwkowe. Z jasnych to Miłosław Pilzner lub Marcowe. http://www.browarfortuna.pl/nasze_piwa/miloslaw_pizner/
maras2 Napisano 15 Październik 2013 Napisano 15 Październik 2013 w niemczech raczyłem się jeverem i warsteinerem - z ogromnego wyboru piw, te najbardziej mi podpasowałypolecam!!!brak mi tylko słów na opisanie smaku świeżego piwa z lokalnego browaru w Mainz, Eisgrub - Brau, piwo prosto z kadzi browarnianej...kosmos!!!
PeterN Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 Polecam Sarmackie Mocne z Biedronki :)Tanie, mocne i całkiem dobre.http://www.kuflowa.pl/1258/sarmackie-mocne-lodzki-hit-biedronki/
bjar_1 Napisano 28 Październik 2013 Napisano 28 Październik 2013 ...pędzone w Łodzi na słodzie kukurydzianym :]
sonicsquad Napisano 28 Październik 2013 Napisano 28 Październik 2013 mimo wszystko wolę piwo ze szkła....
zdziss15 Napisano 29 Październik 2013 Napisano 29 Październik 2013 Ostatnio Raciborskie jasne oraz Twierdzowe
sebson Napisano 31 Październik 2013 Napisano 31 Październik 2013 kiedyś EB potem Żywiec,po tym jak zuciłem palenie piwo straciło smak czegos brakowało teraz po 6 latach apstynęcji nikotynowej najbardziej podchodzi Perła,a z zagranicznych Tuborg.
piotr916 Napisano 3 Listopad 2013 Napisano 3 Listopad 2013 Witam! U nas na wyprawach rządzi ostatnio Książ.Zabieramy też Kasztelana i Wojaka,a jak zbraknie to w wioskowych sklepikach nie pogardzimy Kuflowym/Beczkowym mocnym.Warka,Perła,Łomża też są OK!
K.O.P. Napisano 6 Listopad 2013 Napisano 6 Listopad 2013 Raciborskie mocne,polecamZachowajcie tylko ostrożność przy otwieraniu
ktos451 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 Ciechan i lubuskie miodowe - mmmm, smaczne :)
ktos451 Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 I raciborskie pils, też dobre - wszystko dostępne w tesco - do niedawna w M-cz'u był świat piw, ale niestety zniknął...
brodaamor Napisano 24 Sierpień 2014 Napisano 24 Sierpień 2014 Jako smakosz piwa o niskiej zawartości alkoholu i wysokiej zawartości chmielu, z całą odpowiedzialnością polecam dorosłym.
woytas Napisano 24 Sierpień 2014 Napisano 24 Sierpień 2014 Z okazji okrągłych urodzin dostałem od mojej siostry i szwagra okrągłą liczbę piw różnego gatunku :)Raciborskie we wszelkich odmianach bije wszystkie na łeb - szczególnie Raciborskie rżnięte :)
Lipek Napisano 25 Sierpień 2014 Napisano 25 Sierpień 2014 Polecam piwa Polski Chmiel i Valkiria z browaru Sulimar - niebo w gębie! Dodatkowo 2 piwka można teraz kupić w sklepie z zielonym płazem w logo za ok. 5zł.
Hebda Napisano 25 Sierpień 2014 Napisano 25 Sierpień 2014 Magnus czekoladowy:)Bo ja lubię słodkie a i taki magnus i ciepły dobrze smakuje więc w teren można brać:)
Lipek Napisano 25 Sierpień 2014 Napisano 25 Sierpień 2014 Słodkie jeszcze jakoś zrozumiem, ale czekoladowe i ciepłe?! Hebda, bój się Boga...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.