0 Landszaft Napisano %s o %s Napisano %s o %s Taaaaa!!!!! , Rusischpanzerkampfawagen DT-75 do zrywki drzewa . Do dziś jest ich sporo na chodzie.
0 Landszaft Napisano %s o %s Napisano %s o %s wpisz w wujka google DT-75 i zobaczysz ten słynny pojazd który jest w takie "kapcie" wyposażony
0 bjar_1 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Jak żyje w lesie deta nie widziałem. W jakim rejonie Polski takie występują w lasach?
0 Erih Napisano %s o %s Napisano %s o %s Nie jestem pewny modelu, ale widziałem tego typu ciągniki używane do zwózki drewna, gdzieś na wschód od Uralu. Sama maszyna była dosyć uniwersalna, więc czemu nie?
0 Kee Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 15 godzin temu, bjar_1 napisał: Jak żyje w lesie deta nie widziałem. W jakim rejonie Polski takie występują w lasach? Ja jakoś długo nie żyje a widywałem je na Mazurach nie raz i nie dwa. Jak dobrze poszukać to i bez problemu filmy z lasu znajdziesz :)
0 Landszaft Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Bjar pod koniec lat 70 i 80 widziałem jak na Jurze ściągali takimi bale drewniane z lasu . Oczywiście obecnie są już zdecydowanie nowocześniejsze ale za PRL-u używano to co się posiadało czyli DT , normalne zwykłe Ursusy , jak i konie . Podstawowych DTD 40 było jak na lekarstwo w lasach państwowych do zrywki . Obecnie w górach nadal niektórzy jeszcze DT 75 używają do orki , widziałem jeszcze 2 lata temu taki zapylający po polu. Teraz obecnie coraz rzadziej się je spotyka bo to już dość stara konstrukcja z początku lat 60 XX wieku i raczej kupują go pasjonaci starych ciągników, ale i obecnie jest jeszcze sporadycznie używany przez tych co potrafią go naprawiać , obecnie części są jeszcze spotykane tak nowe jak i z kanibalizacji. Dlatego często można takie klepki znaleźć po lasach właśnie z powodu ich użytkowania w lasach prywatnych jak i państwowych . Pamiętać trzeba że u nas w naszym kraju duża część lasów to lasy prywatne prawie 18 % gdzie zrywano drzewa tym co posiadano.
0 Cyrograf15 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Duża ilość lasów prywatnych to jest przykładowo w Norwegii > 80% , a nie u nas. DT były seryjnie produkowane do 2009r, to i części jeszcze jakieś są. Wojtek
0 Landszaft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No tak u nas nie ma 80 % ale 18 % czyli co 5 hektar jest prywatny to bardzo dużo , a ilość to 1,8 mln hektarów to lasy prywatne !!! mało !!! bo mnie sie wydaje że sporo , sam rąbię wycinam swoje lasy na tarcicę
Pytanie
remsey96
Witam. Od czego może być ten kawałek gąsienicy?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi