ammuratow Napisano 29 Kwiecień Napisano 29 Kwiecień Około 10 cm mosiądz ewidentnie w górnej części przybity do czegoś
0 ManyFace Napisano 8 Maj Napisano 8 Maj W czasach swojej świetności, w zagłębieniach posiadał drewno z krzyża Jezusowego, które wyparowało jakimś cudem... Najpewniej z drogiego różańca. Pzdr
0 hipolit-O4 Napisano 8 Maj Napisano 8 Maj Godzinę temu, ManyFace napisał: W czasach swojej świetności, w zagłębieniach posiadał drewno z krzyża Jezusowego, które wyparowało jakimś cudem... Najpewniej z drogiego różańca. Pzdr Drewno było pozyskane ze szczebla drabiny Jakubowej.
0 kolczyk96 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Tego drewnowkręta wstawił bym na Alledrogo. Na licytacji można grubo przyjąć. Pozdrawiam! Marek.
0 Luckey13 Napisano %s o %s Napisano %s o %s W dniu 8.05.2026 o 20:27, hipolit-O4 napisał: Drewno było pozyskane ze szczebla drabiny Jakubowej. A nie z Arki Noego?
0 ammuratow Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Bardzo chcę zarobić,ale nie wiem czy ufać komuś kto mi doradza i podpisuje się I. Jones
0 ammuratow Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu A to drewno to nie może być z jakiegoś Bizancjum lub coś w podobie?? Bo strasznie mnie zalerzy. Morze to jakaś sensacja na skalę światową?
0 Erih Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Tak po prawdzie to w tego typu krzyżykach drewniane wstawki były z drewna oliwnego. Drzazgi z krzyża to była baaardzo ceniona relikwia i jeżeli by nawet trafiła do krzyżyka, to byłby zrobiony ze złota i sadzony kamieniami szlachetnymi. Oczywiście pomijam fakt że wszystkie tego typu relikwie to ordynarne fałszywki.
0 ammuratow Napisano 20 godzin temu Autor Napisano 20 godzin temu Czyli nie zarobiem? Dzięki za wszystkie fachowe wskazówki. Już wiem dlaczego coraz rzadziej korzystam z tego forum.
0 Cronos Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Tak z ciekawostki, wiecie że w Europie jest 36 gwoździ z krzyża jako relikwie i kościół Katolicki wszystkie je uznaje jako "te jedyne" tłumacząc cudownym rozmnożeniem relikwii (logiczne:p) Natomiast z drewnem już tak cudownie nie ma i zachowało się objętościowo 1/9 szacowanej objętości drewna Krzyża. Pozostawia to pole do cudownego powiększania tej objętości ;)
0 ammuratow Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Litości! Tylko byłem ciekaw z jakiego okresu pochodzi ten krzyżyk. Dowiedziałem się i wystarczy. Po kiego te głupie komentarze? Nie jestem jakimś pieprzonym handlarzem! 1
0 Luckey13 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 11 godzin temu, Cronos napisał: Tak z ciekawostki, wiecie że w Europie jest 36 gwoździ z krzyża jako relikwie i kościół Katolicki wszystkie je uznaje jako "te jedyne" tłumacząc cudownym rozmnożeniem relikwii (logiczne:p) Natomiast z drewnem już tak cudownie nie ma i zachowało się objętościowo 1/9 szacowanej objętości drewna Krzyża. Pozostawia to pole do cudownego powiększania tej objętości ;) To sprawdź sobie ile napletków Jezusa było :D
0 Luckey13 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 9 godzin temu, ammuratow napisał: Litości! Tylko byłem ciekaw z jakiego okresu pochodzi ten krzyżyk. Dowiedziałem się i wystarczy. Po kiego te głupie komentarze? Nie jestem jakimś pieprzonym handlarzem! Wyluzuj, to tylko żarty, nie atak na ciebie ;)
Pytanie
ammuratow
Około 10 cm mosiądz ewidentnie w górnej części przybity do czegoś
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi