Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Lepiej.... 
DT sugeruje, że baza w Bagram, b. by się Amerykanom przydała, bo mocno przybliży ich do... Chin.

Czyli pomarańczowy ma nowego przyjaciela - to Hibatullah Achundzada. Całkiem miły pan.

image.jpeg.498f8418896acc24492a0829be22080d.jpeg

Napisano
5 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Całkiem wcale....

Znaczy co - że będzie (kolejne) wejście z drzwiami do Bagram?

Nie lepiej po przyjacielsku? Przecież świr ma już takich przyjaciół, jak Putin i Kim Dzong Un, to co to dla niego mieć przyjaciela Hibatullaha Achundzada?

Napisano
1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

Całkiem wcale....

Poznałem przekaz tego mózgowca. Na pytanie: Do czego Amerykanom Bagram? Świr odpowiedział: Bo jest o godzinę lotu od miejsca, gdzie Chiny produkują broń jądrową.

A co miał na myśli to już niech każdy sobie sam wymyśli.

Napisano
2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Znaczy co - że będzie (kolejne)

Popraw mnie, ale, jeśli dobrze pamiętam, to osobiście wydał polecenie opuszczenia Afganistanu, co fizycznie zostało przeprowadzone za kadencji Bidena.

Napisano
5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

OWNjMmUxYDYvCDteegNtI2xQbwQ8WmN1O0h3T3pBfGE2X39aeh4mOysYKB06ViglOxosGiVWPzthCz0Eeg5-eCoDPh05GTZ4KwcvCDFXemEoW3hcNkliYC9aeUBhHSlnY1N_WDZVLWUrXXQONkoqZioLbxA.webp

USA próbują odzyskać „jedną z najpotężniejszych baz na świecie”

Donald Trump stara się odzyskać kontrolę nad bazą powietrzną Bagram, w przeszłości największą amerykańską bazą w Afganistanie. - Znajduje się godzinę drogi od miejsca, w którym Chiny produkują broń jądrową - wyjaśnił prezydent USA.

Podsumujmy checklistę świra:

Der Anschluss Kanady - chyba w toku (w każdym razie pod deklem)

Der Anschluss Grenlandii - chyba w toku (w każdym razie pod deklem)

Der Anschluss Kanału Panamskiego - chyba w toku (w każdym razie pod deklem)

Der Anschluss Strefy Gazy - w toku do spółki z 🇮🇱

Der Anschluss Wenezueli - w planie od pierwszej kadencji idioty

Der Anschluss Meksyku - jest plan bombardowań

Der Anschluss Afganistanu (aby mieć Bagram) - plany w toku

Napisano

Wydało sie to co tu "wszyscy" wiedzą:

Amerykanie wzięli udział we wspólnych manewrach z Rosją i Białorusią. Manewrach Zapad-25. Wiecie o tym? Amerykańskie wojska razem z Rosjanami i Białorusinami ćwiczą scenariusz agresji na NATO i Polskę. Żeby się nie okazało, że amerykańskie wojska w Polsce są koniem trojańskim Rosji.

Napisano

No i pora na cs-a.

"„Nie podoba mi się to” — Trump o naruszeniu granicy Estonii przez rosyjskie samoloty

Prezydent USA oświadczył, że będzie śledził rozwój wydarzeń.

„Nie podoba mi się, gdy coś takiego się zdarza. To może być poważny problem. Będą mi o tym raportować” — powiedział Donald Trump."

Napisano

Prezydent USA Donald Trump podpisał memorandum wprowadzające opłatę 100 tys. dolarów rocznie dla firm zatrudniających cudzoziemców na wizach H1-B dla pracowników zajmujących stanowiska specjalistyczne. Podpisał też rozporządzenie o wprowadzeniu "złotych kart Trumpa" dających prawo pobytu osobom za 1 mln dolarów.

Jak wyjaśnił podczas ceremonii podpisania dokumentu minister handlu Howard Lutnick, podniesienie opłaty dla firm za sponsorowanie wiz zagranicznych pracowników ma zniechęcić spółki do zatrudniania obcokrajowców kosztem Amerykanów.

https://www.money.pl/gospodarka/oplata-za-wizy-i-zlote-karty-trump-zdecydowal-7202172856142432a.html

Napisano
4 godziny temu, bodziu000000 napisał:
Cytat

How is this guy a president?

How?

Bo importujecie Amerykanie z Chin wszystko z wyjątkiem gumowych młotków, jakimi posługują się blacharze, mechanicy lotniczy i pewnie jeszcze jakieś inne specjalności techniczne.

Zaimportujcie sobie 200 mln gumowych młotków, walnijcie się nimi w głowy, to nie będziecie się świata pytać „How?”.

Napisano
6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

Prezydent USA Donald Trump podpisał memorandum wprowadzające opłatę 100 tys. dolarów rocznie dla firm zatrudniających cudzoziemców na wizach H1-B dla pracowników zajmujących stanowiska specjalistyczne. Podpisał też rozporządzenie o wprowadzeniu "złotych kart Trumpa" dających prawo pobytu osobom za 1 mln dolarów.

Jak wyjaśnił podczas ceremonii podpisania dokumentu minister handlu Howard Lutnick, podniesienie opłaty dla firm za sponsorowanie wiz zagranicznych pracowników ma zniechęcić spółki do zatrudniania obcokrajowców kosztem Amerykanów.

https://www.money.pl/gospodarka/oplata-za-wizy-i-zlote-karty-trump-zdecydowal-7202172856142432a.html

To chyba dobrze nie . . .

Szybciej.......... ściana.

Napisano
1 godzinę temu, toska napisał:

To chyba dobrze nie . . .

Szybciej.......... ściana.

Ja to przez chwile nawet myślałem, że system amerykański słynie z tego że miekko drenuje(oferując najlepsze warunki nauki,pracy, badań)  inne kraje z najwartościowszych jednostek - korzystając na tym, a teraz jak rozumiem będzie się płacić kary za to?

• Tak trzymać 1
Napisano
46 minut temu, bodziu000000 napisał:
Cytat

he claimed to have stopped a bloody war between ''Aberbaijan'' and Albania.

Cytat

Now he added that he ended a war between Cambodia and Armenia.

Co za upadek amerykańskiej psychiatrii.

Kilka lat chodziłem jako wolny słuchacz na UW na wykłady z psychologii. Uczą m.in., jakie są główne światowe szkoły psychologii i psychiatrii i jako główna jest wśród nich szkoła amerykańska.

I okazuje się, że to nic nie znaczy. Prezydentem USA może być każdy dowolny wariat, bo nikt nie jest w stanie temu zapobiec.

Napisano
13 godzin temu, canabis.dw napisał:

Ja to przez chwile nawet myślałem

I słusznie myślałeś.... a nawet do kwadratu :-)

Bo i tak było, i za kontynuacją opowiada się Dolina Krzemowa i większość podobnych.
Co jest dość oczywiste i stanowi kolejny problem wewnątrz MAGA.

PS Między bajki włóżmy, że biali z Pasa Rdzy, czy czarni z zapomnianych gett, nagle gromadnie staną się białymi kołnierzykami, czy wysokiej klasy i kasy specjalistami od AI...