Czlowieksniegu Napisano %s o %s Napisano %s o %s Teraz, Jedburgh_Ops napisał: Obóz koncentracyjny Lepiej.... DT sugeruje, że baza w Bagram, b. by się Amerykanom przydała, bo mocno przybliży ich do... Chin. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Napisano %s o %s 5 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Lepiej.... DT sugeruje, że baza w Bagram, b. by się Amerykanom przydała, bo mocno przybliży ich do... Chin. Czyli pomarańczowy ma nowego przyjaciela - to Hibatullah Achundzada. Całkiem miły pan. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano %s o %s Napisano %s o %s 3 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał: Czyli pomarańczowy ma Całkiem wcale.... Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Napisano %s o %s 5 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Całkiem wcale.... Znaczy co - że będzie (kolejne) wejście z drzwiami do Bagram? Nie lepiej po przyjacielsku? Przecież świr ma już takich przyjaciół, jak Putin i Kim Dzong Un, to co to dla niego mieć przyjaciela Hibatullaha Achundzada? Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Napisano %s o %s 1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: Całkiem wcale.... Poznałem przekaz tego mózgowca. Na pytanie: Do czego Amerykanom Bagram? Świr odpowiedział: Bo jest o godzinę lotu od miejsca, gdzie Chiny produkują broń jądrową. A co miał na myśli to już niech każdy sobie sam wymyśli. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano %s o %s Napisano %s o %s 2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: Znaczy co - że będzie (kolejne) Popraw mnie, ale, jeśli dobrze pamiętam, to osobiście wydał polecenie opuszczenia Afganistanu, co fizycznie zostało przeprowadzone za kadencji Bidena. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Napisano %s o %s 5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: USA próbują odzyskać „jedną z najpotężniejszych baz na świecie” Donald Trump stara się odzyskać kontrolę nad bazą powietrzną Bagram, w przeszłości największą amerykańską bazą w Afganistanie. - Znajduje się godzinę drogi od miejsca, w którym Chiny produkują broń jądrową - wyjaśnił prezydent USA. Podsumujmy checklistę świra: Der Anschluss Kanady - chyba w toku (w każdym razie pod deklem) Der Anschluss Grenlandii - chyba w toku (w każdym razie pod deklem) Der Anschluss Kanału Panamskiego - chyba w toku (w każdym razie pod deklem) Der Anschluss Strefy Gazy - w toku do spółki z Der Anschluss Wenezueli - w planie od pierwszej kadencji idioty Der Anschluss Meksyku - jest plan bombardowań Der Anschluss Afganistanu (aby mieć Bagram) - plany w toku Cytuj
Janko Muzykant Napisano wczoraj o 06:59 Napisano wczoraj o 06:59 Wydało sie to co tu "wszyscy" wiedzą: Amerykanie wzięli udział we wspólnych manewrach z Rosją i Białorusią. Manewrach Zapad-25. Wiecie o tym? Amerykańskie wojska razem z Rosjanami i Białorusinami ćwiczą scenariusz agresji na NATO i Polskę. Żeby się nie okazało, że amerykańskie wojska w Polsce są koniem trojańskim Rosji. Cytuj
karpik Napisano wczoraj o 11:14 Autor Napisano wczoraj o 11:14 No i pora na cs-a. "„Nie podoba mi się to” — Trump o naruszeniu granicy Estonii przez rosyjskie samoloty Prezydent USA oświadczył, że będzie śledził rozwój wydarzeń. „Nie podoba mi się, gdy coś takiego się zdarza. To może być poważny problem. Będą mi o tym raportować” — powiedział Donald Trump." Cytuj
Czlowieksniegu Napisano wczoraj o 13:02 Napisano wczoraj o 13:02 Prezydent USA Donald Trump podpisał memorandum wprowadzające opłatę 100 tys. dolarów rocznie dla firm zatrudniających cudzoziemców na wizach H1-B dla pracowników zajmujących stanowiska specjalistyczne. Podpisał też rozporządzenie o wprowadzeniu "złotych kart Trumpa" dających prawo pobytu osobom za 1 mln dolarów. Jak wyjaśnił podczas ceremonii podpisania dokumentu minister handlu Howard Lutnick, podniesienie opłaty dla firm za sponsorowanie wiz zagranicznych pracowników ma zniechęcić spółki do zatrudniania obcokrajowców kosztem Amerykanów. https://www.money.pl/gospodarka/oplata-za-wizy-i-zlote-karty-trump-zdecydowal-7202172856142432a.html Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 17:13 Napisano wczoraj o 17:13 4 godziny temu, bodziu000000 napisał: Cytat How is this guy a president? How? Bo importujecie Amerykanie z Chin wszystko z wyjątkiem gumowych młotków, jakimi posługują się blacharze, mechanicy lotniczy i pewnie jeszcze jakieś inne specjalności techniczne. Zaimportujcie sobie 200 mln gumowych młotków, walnijcie się nimi w głowy, to nie będziecie się świata pytać „How?”. Cytuj
toska Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Prezydent USA Donald Trump podpisał memorandum wprowadzające opłatę 100 tys. dolarów rocznie dla firm zatrudniających cudzoziemców na wizach H1-B dla pracowników zajmujących stanowiska specjalistyczne. Podpisał też rozporządzenie o wprowadzeniu "złotych kart Trumpa" dających prawo pobytu osobom za 1 mln dolarów. Jak wyjaśnił podczas ceremonii podpisania dokumentu minister handlu Howard Lutnick, podniesienie opłaty dla firm za sponsorowanie wiz zagranicznych pracowników ma zniechęcić spółki do zatrudniania obcokrajowców kosztem Amerykanów. https://www.money.pl/gospodarka/oplata-za-wizy-i-zlote-karty-trump-zdecydowal-7202172856142432a.html To chyba dobrze nie . . . Szybciej.......... ściana. Cytuj
canabis.dw Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 1 godzinę temu, toska napisał: To chyba dobrze nie . . . Szybciej.......... ściana. Ja to przez chwile nawet myślałem, że system amerykański słynie z tego że miekko drenuje(oferując najlepsze warunki nauki,pracy, badań) inne kraje z najwartościowszych jednostek - korzystając na tym, a teraz jak rozumiem będzie się płacić kary za to? 1 Cytuj
bodziu000000 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu W dniu 19.09.2025 o 12:42, Czlowieksniegu napisał: Lepiej.... DT sugeruje, że baza w Bagram, b. by się Amerykanom przydała, bo mocno przybliży ich do... Chin. Cytuj
PAULUS_pl Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 3 godziny temu, bodziu000000 napisał: To już szachy 7d Cytuj
bodziu000000 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 5 godzin temu, PAULUS_pl napisał: To już szachy 7d Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 46 minut temu, bodziu000000 napisał: Cytat he claimed to have stopped a bloody war between ''Aberbaijan'' and Albania. Cytat Now he added that he ended a war between Cambodia and Armenia. Co za upadek amerykańskiej psychiatrii. Kilka lat chodziłem jako wolny słuchacz na UW na wykłady z psychologii. Uczą m.in., jakie są główne światowe szkoły psychologii i psychiatrii i jako główna jest wśród nich szkoła amerykańska. I okazuje się, że to nic nie znaczy. Prezydentem USA może być każdy dowolny wariat, bo nikt nie jest w stanie temu zapobiec. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 13 godzin temu, canabis.dw napisał: Ja to przez chwile nawet myślałem I słusznie myślałeś.... a nawet do kwadratu :-) Bo i tak było, i za kontynuacją opowiada się Dolina Krzemowa i większość podobnych. Co jest dość oczywiste i stanowi kolejny problem wewnątrz MAGA. PS Między bajki włóżmy, że biali z Pasa Rdzy, czy czarni z zapomnianych gett, nagle gromadnie staną się białymi kołnierzykami, czy wysokiej klasy i kasy specjalistami od AI... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi