Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
23 godziny temu, sebek1974 napisał:

Prosta sprawa, teren w okolicach Wałbrzycha nie pozwoli na taką budowę tunelu jaki jest potrzebny aby ukryć ogromny skład kolejowy. Cze ba się chociaż trocha znać na kolejnictwie, o łuku torów kolejowych, o promili spadku ułożonego torowiska no i o skrajnej kolejowej. A żaden wagon kolejowy ma ani 4 metry szerokość ani 4 metry wysokość. Teren musiał być po prostu przeogromny.

Zapewne masz rację, ja ekspertem nie jestem ale niemce umieli chować różnorakie "skarby" (celowo w "-" bo dla różnych ludzi co innego może być skarbem). I mam nadziej, że chłopaki na coś trafili, coś co będzie można nazwać skarbem 😉.

Tak jak pisałem, nie musi to być zaraz pociąg ale coś tam może być, ja jestem pełen nadziei 😃

Napisano
Godzinę temu, pawel_breslau napisał:

Zapewne masz rację, ja ekspertem nie jestem ale niemce umieli chować różnorakie "skarby" (celowo w "-" bo dla różnych ludzi co innego może być skarbem). I mam nadziej, że chłopaki na coś trafili, coś co będzie można nazwać skarbem 😉.

Tak jak pisałem, nie musi to być zaraz pociąg ale coś tam może być, ja jestem pełen nadziei 😃

Przykro mi o tym mówić ale muszę kolegę rozczarować, niczego tam nie będzie.:(

Napisano
18 godzin temu, sebek1974 napisał:

Przykro mi o tym mówić ale muszę kolegę rozczarować, niczego tam nie będzie.:(

Spoko, nie gniewam się 😉

Ale adrenalinka jeszcze buzuje 😆

Niech chłopaki sprawdzą i zobaczymy. Będzie to będzie, nie będzie to nie będzie😉

Napisano
2 godziny temu, pawel_breslau napisał:

Spoko, nie gniewam się 😉

Ale adrenalinka jeszcze buzuje 😆

Niech chłopaki sprawdzą i zobaczymy. Będzie to będzie, nie będzie to nie będzie😉

Może być kolega spokojny, niczego tam nie będzie. Też nie jest tajemnicą ze miasto Wałbrzych na tym korzysta, turyści którzy przynoszą kupa kasy do miasta więc cze ba ten mit jak najdłużej utrzymać przy życiu.:(

Napisano

Roswell (od lądowania UFOszczaków); Loch Ness (od potwora); Medziugoria (od lądowania matki boskiej); Wałbrzych (od złotego pociągu) - czyż to nie piękna światowa liga? W tym roku zaraz do tej ligi dołączy Jerozolima z jej roszczeniami co do najmniejszego kawałeczka złota - jak za czasów Kopra i Richtera.

Napisano
37 minut temu, soldierprzemo napisał:

Weźmy z tego filmu na przykład całą kolejkę z torowiskiem i ją wyceńmy 

No i to może być właśnie ten ,,Złoty Pociąg``. Co prawda trocha mały ale jest.:(