Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
13 godzin temu, fala napisał:

Jeśli miało by się ponownie zdarzyć a ja miałbym znowu 19 lat to chętnie.

Też jestem za.

Tak trochę nie ma wyjścia. Na papierze mamy 200-tysięczną armię, tylko że wojska operacyjne to zaledwie 78 tysięcy. Reszta to przerosty administracyjne i gaciowi, jak się w międzywojniu mawiało. No więc kto miałby bronić interesu, gdy tu przylezie 0,5 mln kałmuków, buriatów i innych mongoloidalnych w życiu nie widzących muszli klozetowej?

W naszej części świata nie ma innego wyjścia - klamka + 5,56 w każdym domu, jak w Szwajcarii i Izraelu. NATO to trup i liczyć tu nie ma na co.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano
13 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Gm33Py6WkAA-19I.jpg

Paaanie, ja mam mapę z nałożonym Śródziemiem na Europę. A foliowe cymbałki niech spojrzą na"współczesna mapę" Wielkich Węgier, pod którą focie robił Pinokio. W ogóle Korwinow z Braunowem chcą założyć wspólną partie (trybu 1%) i chcą nazwać Kobra 😂 😆 

Napisano (edytowane)
16 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

Nie ma.... powodu.

Od wczoraj już wiemy, że my, Europejczycy, dla amerykańskiego sekretarza obrony jesteśmy „żałosnymi pasożytami”, włącznie z tymi śmieciami w czerwonych czapkach drącymi się w polskim Sejmie „Donald Trump! Donald Trump! Donald Trump!”.

A żałosnych pasożytów nikt nie będzie bronił. Muszą sami się obronić. Dlatego szkolenia MONowskie oraz klamka + 5,56 w każdym domu.

Napisano
17 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Od wczoraj już wiemy, że my, Europejczycy, dla amerykańskiego sekretarza obrony jesteśmy „żałosnymi pasożytami”, włącznie z tymi śmieciami w czerwonych czapkach drącymi się w polskim Sejmie „Donald Trump! Donald Trump! Donald Trump!”.

A żałosnych pasożytów nikt nie będzie bronił. Muszą sami się obronić. Dlatego szkolenia MONowskie oraz klamka + 5,56 w każdym domu.

Ale klamka po przejściu standardowych badań psycho lekarskich, a nawet rozwiniętych o działanie pod wpływem stresu. Mamy za dużo "patriotów inaczej" którym danie klamki to sabotaż.

• Tak trzymać 1
Napisano
24 minuty temu, Cronos napisał:

Mamy za dużo "patriotów inaczej" którym danie klamki to sabotaż.

Ci "patrioci" odważni są tylko wtedy gdy tylko oni maja klamkę. Gdy na około jest wielu klamkarzy ich odwaga topnieje.

Napisano
27 minut temu, bodziu000000 napisał:

dworczyk case study.

Tylko rządy takich pacanów mają swoich dworczyków.

Ale bądźmy wdzięczni za to wydarzenie. Nareszcie dowiedzieliśmy się otwartym tekstem, że jako Europejczycy jesteśmy dla Amerykanów „żałosnymi pasożytami”. Zawsze warto wiedzieć takie rzeczy.

Teraz w podzięce oby Boeing elegancko się o tym przekonał i został odesłany na drzewo z ich F-15EX przy wyborze typu samolotu dla kolejnych dwóch eskadr SPRP.

Napisano (edytowane)

To duże kompletnie niedojrzałe, ale za to narcystyczne, dziecko Wolski zrobiło wywiad z pisowską kukułą. I to duże dziecko od wielu dni wszędzie gdzie się da aż piszczy z dumy, że zrobiło ten wywiad i poleca go.

Ten wywiad to identyczny bełkot, jak niedawna „konferencja” Portalu Obronnego o przyszłości Sił Powietrznych. Szkoła KC PZPR uczyła tego, jak przemawiać pustosłowiem przez wiele godzin o niczym, ale obecni mistrzowie tej dziedziny z Wojska Polskiego biją na głowę swoich poprzedników.

Poniżej prawidłowa recenzja tego groteskowego wywiadu:

kukuła stwierdził, że za dronami mają ganiać polskie Apacze!!!

A ponieważ dla takich idiotów i za takich idiotów z takimi poglądami na Apacze głowy nadstawiać nie zamierzam, więc na kursy MON, za które ma odpowiadać Naval, się nie wybieram.

Mam nadzieję, że to ostatnie podrygi kukuły przy panu Wysyz Wysyz Wysyz.

Napisano

"One! The R.A.F. is NOT a flying circus!"
"Po pierwsze - lotnictwo brytyjskie nie jest latającym cyrkiem!"

Isn't it, actually? :)

Gdańsk, 25.03.2025.

M.

FR24_20250325_Typhoon_Gdansk_RAF_02.jpg

Napisano
Godzinę temu, beaviso napisał:

"One! The R.A.F. is NOT a flying circus!"
"Po pierwsze - lotnictwo brytyjskie nie jest latającym cyrkiem!"

Isn't it, actually? :)

Gdańsk, 25.03.2025.

M.

FR24_20250325_Typhoon_Gdansk_RAF_02.jpg

Drugi się już tak nie popisywał . A wszystko kontroluje Neptun na środku Bałtyku i NN nad Babimi dołami .

Napisano
19 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

A ten pierwszy to był szybowiec? Bo wykres na grafice to normalne złapanie dobrego komina. Dziś ciepło to pierwsze tegoroczne kominy 1,5÷2,5 m/s już są.

Pierwsza para poszła prosto na Malbork.
Druga przez 10 minut krążyła tam gdzie na mapie, słyszałem - ale nie miałem okazji widzieć. Rodzina dzwoniła :)
Trzecia para prosto nad Malbork - tę widziałem. Na radarze widoczny tylko lider, w rzeczywistości były to pary.

Enhanced Baltic Air Policing - misja od kwietnia do końca czerwca.

M.

Napisano
6 minut temu, beaviso napisał:

Pierwsza para poszła prosto na Malbork.
Druga przez 10 minut krążyła tam gdzie na mapie, słyszałem - ale nie miałem okazji widzieć. Rodzina dzwoniła :)
Trzecia para prosto nad Malbork - tę widziałem. Na radarze widoczny tylko lider, w rzeczywistości były to pary.

Enhanced Baltic Air Policing - misja od kwietnia do końca czerwca.

M.

to będzie ich 6 ? Myślałem , że 4 . Tego co kręcił kółka przy Rębiechowie też dobrze słyszałem ,