Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
19 minut temu, bodziu000000 napisał:

Przecież Ukrainy też nie zaatakowali. Był to oddolny zryw, w obronie ludności cywilnej przed reżimem kijowskim.

Edytowane przez karpik
Napisano
48 minut temu, karpik napisał:

Chodzi w szczególności o wielonarodowe siły, które mogą zostać rozmieszczone na terytorium Ukrainy w celu ochrony jej przestrzeni powietrznej i morskiej.

Czyli dobrze kombinuję. Sutener obiecał idiocie wysłanie WP na UA , dlatego przy pomocy wyborczych machlojek został gubernatorem PL.

Napisano
1 godzinę temu, karpik napisał:

„Uczestnicy koalicji podkreślili gotowość do rozmieszczenia sił zapewniających bezpieczeństwo po zakończeniu działań wojennych,..."

Tylko pytanie, jaka będzie skuteczność i wiarygodność tych sił? Bo jeśli taka, jak batalionu holenderskiego w Srebrenicy to szkoda fatygi tych sił oraz pieniędzy na ich paliwo i wyżywienie.

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, fala napisał:

Czyli dobrze kombinuję. Sutener obiecał idiocie wysłanie WP na UA , dlatego przy pomocy wyborczych machlojek został gubernatorem PL.

Wytłumacz mi proszę co jest złego w wielonarodowym korpusie na terenie wolnej UA (oczywiście z udziałem WP), a ja wyłożę dlaczego jest niezbędny dla zapobieżenia dorwania się tam do władzy proklemlowskich zdrajców (co i tak się stanie, jeśli Europa pozwoli się tam panoszyć pomarańczowemu). Destabilizacja Ukrainy po wojnie byłaby priorytetem łysego mordercy i ktoś musi trzymać tam rękę na pulsie.

Udowodnię też, że armie NATO na terenie UA to zapewnienie bezpieczeństwa Polski. Zaatakowanie ich umiejscawia wojnę znowu poza naszymi granicami. Jak ktoś wierzy, że stanie z boku daje nam bezpieczeństwo to niech wróci do podstawówki na historię. Jak nie pomoże, to zostaje zapisać się do konfy. 

"Integracja" ukraińskiej armii z zachodnią musi nastąpić, ponieważ jeżeli plany, cyt: chyba szefa NATO - "zrobienia z Ukrainy jeża" się powiedzie, to nie chcemy, żeby mógł dorwać się tam do władzy ktoś nam nieprzychylny.

BTW. Może ktoś myśli, że pomysł jaki padł ostatnio ze strony USA ( nie pamiętam czy z samej pomarańczowej japy), żeby same wojska USA były gwarantem bezpieczeństwa w UA, jest pomysłem dobrym? 

Chętnie wyprowadzę z błędu.

Edytowane przez karpik
Napisano

Już kilka razy WP brało udział w takich misjach, poza stratami personelu i sprzętu nikomu nic dobrego nie przyniosło , no może kilku koncernom zbrojeniowym ale to nie nasze koncerny. Przypomnij ilu żołnierzy WP przywieziono z Afganistanu Iraku i jak w ogólnym rozrachunku na tym wyszliśmy. Wysłanie na UA wojska da tylko mordercy pretekst do zaatakowania ich, bo jak życie uczy KGB co innego mówi a co innego robi. No ale jak pomarańczowy debil zarządzi to gubernator rodem z burdelu wykona.

Napisano
W dniu 16.08.2025 o 17:46, karpik napisał:

„Chcę jak najszybciej zakończyć wojnę i przejść do rozwiązywania spraw metodami pokojowymi. Spotkanie z Trumpem przybliżyło nas do potrzebnych rozwiązań"

Przetłumaczę z ludobójczego na nasze- "Nasilimy w najbliższym czasie ataki na ludność cywilną i zintensyfikujemy działania na froncie. Po spotkaniu z moim pomarańczowym fanem wiem, że ze strony USA włosek nam z głowy nie spadnie."

Trwa zmasowany atak powietrzny na Ukrainę. W Charkowie rakieta balistyczna trafiła w wieżowiec. W Odessie drony atakują infrastrukturę.

Napisano
3 minuty temu, fala napisał:

Już kilka razy WP brało udział w takich misjach, poza stratami personelu i sprzętu nikomu nic dobrego nie przyniosło , no może kilku koncernom zbrojeniowym ale to nie nasze koncerny. Przypomnij ilu żołnierzy WP przywieziono z Afganistanu Iraku i jak w ogólnym rozrachunku na tym wyszliśmy. Wysłanie na UA wojska da tylko mordercy pretekst do zaatakowania ich, bo jak życie uczy KGB co innego mówi a co innego robi. No ale jak pomarańczowy debil zarządzi to gubernator rodem z burdelu wykona.

Pragnę Ci przypomnieć, że armie "zachodnie" nie byłyby okupacyjne, a tak upraszczając można nazwać naszą misję w Afganistanie. Taki kontyngent ma odstraszać. Fiutin jest tchórzem i boi się silnych. Nie chce wojny z NATO. Inaczej już by testował artykuł 5 na krajach bałtyckich.

Napisano
14 minut temu, karpik napisał:

Pragnę Ci przypomnieć, że armie "zachodnie" nie byłyby okupacyjne, a tak upraszczając można nazwać naszą misję w Afganistanie. Taki kontyngent ma odstraszać. Fiutin jest tchórzem i boi się silnych. Nie chce wojny z NATO. Inaczej już by testował artykuł 5 na krajach bałtyckich.

No to ja poczekam na rozwój sytuacji, pozostając przy swoich przekonaniach.

Napisano
1 minutę temu, fala napisał:

No to ja poczekam na rozwój sytuacji, pozostając przy swoich przekonaniach.

Długo poczekasz, a najprawdopodobniej takiego kontyngentu się nie doczekasz w ogóle.

Napisano
9 minut temu, karpik napisał:

Długo poczekasz, a najprawdopodobniej takiego kontyngentu się nie doczekasz w ogóle.

Mam czas, zobaczymy. Obym się niedoczekał.

Napisano

Jeżeli ponad połowa wyborców głosowała na byle kogo, bo "bylenietrzaskowski", to tak taki kontyngent z udziałem Polskich żołnierzy nie przejdzie. Bo "bylenieukraina" i tu mógł bym wpisać całą masę wyimaginowanych haseł z Wołyniem i Banderą. To są Ci sami co "bylenietrzaskowski" .