Cypis Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 2 godziny temu, bodziu000000 napisał: i mnie się to podoba
Cypis Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu kolejny przykład zmian kamuflażu i siatek antydronowych na ruskich okrętach , okręt rakietowy projektu Bujan-M , Sierpuchow
karpik Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 15 godzin temu, bodziu000000 napisał: To co, kolejny challenge? "W rosyjskim mieście Władimir doszło do ataku na centrum danych firmy Yandex. Firma Yandex poinformowała o poważnych awariach i problemach z zasilaniem w obszarze, w którym fizycznie znajduje się centrum danych we Władimirze." VID_20261011_074506_923.mp4
Jedburgh_Ops Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, karpik napisał: "W rosyjskim mieście Władimir doszło do ataku na centrum danych firmy Yandex. Firma Yandex poinformowała o poważnych awariach i problemach z zasilaniem w obszarze, w którym fizycznie znajduje się centrum danych we Władimirze." VID_20261011_074506_923.mp4 Niestety musimy mieć świadomość, że w razie „W” identycznie byłoby u nas. W Polsce powstaje (część już jest oddana do użytku) jedno z największych i najnowocześniejszych centrów danych w Europie, w tym dla tzw. klientów hyperscale i klauzulowanych; jak raz co nieco jestem z nim związany. To naprawdę kosmos, co to jest za obiekt. A zarazem niech się nikomu nie wydaje, że tam na działce inwestycyjnej są zaplanowane jakieś wieże dla systemów p-lot i antydronowych. Powinny być? Niech każdy sam sobie odpowie.
Jedburgh_Ops Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 11 godzin temu, bodziu000000 napisał: Naszym południowym braciom puściło i się ulało, ale nie dziwota. Współczuć tylko wspaniałemu prezydentowi Czech, który na sto procent myśli to samo, co w powyższym tłicie, ale nie może tego powiedzieć i musi robić dobrą minę do złej gry.
karpik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Niestety musimy mieć świadomość, że w razie „W” identycznie byłoby u nas. W Polsce powstaje (część już jest oddana do użytku) jedno z największych i najnowocześniejszych centrów danych w Europie, w tym dla tzw. klientów hyperscale i klauzulowanych; jak raz co nieco jestem z nim związany. To naprawdę kosmos, co to jest za obiekt. A zarazem niech się nikomu nie wydaje, że tam na działce inwestycyjnej są zaplanowane jakieś wieże dla systemów p-lot i antydronowych. Powinny być? Niech każdy sam sobie odpowie. Parę lat temu, przez pół roku byłem na budowie data center cukiergórskiego pod Odense. No. Duża rzecz PS. Mam jedno traumatyczne wspomnienie stamtąd - Szkoci nie znają angielskiego
karpik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Niestety musimy mieć świadomość, że w razie „W” identycznie byłoby u nas. W Polsce powstaje (część już jest oddana do użytku) jedno z największych i najnowocześniejszych centrów danych w Europie, w tym dla tzw. klientów hyperscale i klauzulowanych; jak raz co nieco jestem z nim związany. To naprawdę kosmos, co to jest za obiekt. A zarazem niech się nikomu nie wydaje, że tam na działce inwestycyjnej są zaplanowane jakieś wieże dla systemów p-lot i antydronowych. Powinny być? Niech każdy sam sobie odpowie. „Odtworzenie centrów danych firmy Yandex jest obecnie po prostu niemożliwe, a wszystkie kluczowe usługi, w tym wyszukiwarka i asystent głosowy "Alisa", będą niedostępne do 2028 roku. Firma poinformowała, że nawet centra danych w Sasowie i Kaługi, a co dopiero to, które zostało zaatakowane we Władimirze, nie zostaną przywrócone do 2028 roku. Przyczyną jest brak importu i współpracy z innymi krajami, a także ogólny niedobór pamięci RAM i układów scalonych na rynku sprzętu komputerowego. No cóż, czego można się było spodziewać, biorąc pod uwagę sytuację geopolityczną."
Czlowieksniegu Napisano 13 minut temu Autor Napisano 13 minut temu 14 godzin temu, Erih napisał: Za złamanie prawa federalnego? Całkiem niepotrzebnie próbujesz do działań DTrumpa logicznie i formalnie podejść. To, że istnieją, jeszcze, bezpieczniki, które utrudniają/uniemożliwiają mu pewne ruchy, nie zmienia faktu, że ani się tym przejmuje, ani zwraca na nie uwagę. Zwłaszcza, że ma swoją, chorą wg nas i większości Amerykanów, wizję Świata, którą dzięki gromadzie współpracowników i suto opłacanego zaplecza np biznesowego, nieustannie próbuje wprowadzić w życie. Do części zmian nie potrzebuje niczyjej zgody- patrz np agresja na Iran.
Rekomendowane odpowiedzi