Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Napisano %s o %s 3 minuty temu, szutnik napisał: Tak, tych samych , które zalały Polskę , gdy urwał Mu się rynek rosyjski w 2022 roku( Sic!!!) ps. ale fakt, wyroby Roshen prima sort. No to chyba razem finansujemy te A-29 do ścigania dronów. Tak, jak jestem całkowicie wolny ad alko, narko i fajurek, to te poroszenkowskie galaretkowe cukierki to mnie po prostu rozmiękczają i kupuję ich całe zaspawane w Ukrainie torby
szutnik Napisano %s o %s Napisano %s o %s 6 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: No to chyba razem finansujemy te A-29 do ścigania dronów. Tak, jak jestem całkowicie wolny ad alko, narko i fajurek, to te poroszenkowskie galaretkowe cukierki to mnie po prostu rozmiękczają i kupuję ich całe zaspawane w Ukrainie torby Ja nie finansuje. Jak został prezydentem i dowiedziałem się , że Roshen czerpie gigantyczne zyski z rynku rosyjskiego w czasie wojny w Donbasie i zajęcia Krymu , szlag mnie trafił i z bólem odstawiłem.
karpik Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Rafineria w Moskwie. W wybory VID_20260920_083244_342.mp4 VID_20260920_083247_791.mp4 VID_20260920_083250_955.mp4 VID_20260920_083254_529.mp4 1
karpik Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowane) Magazyn pod Moskwą. 850 tys. "Park logistyczny "Sofijno" o powierzchni około 850 tys. m², w którym znajdują się magazyny firm Lamoda, "Yandex", Wildberries oraz Bosch/Siemens." VID_20260920_083617_212.mp4 VID_20260920_083620_859.mp4 VID_20260920_083624_391.mp4 Edytowane 17 godzin temu przez karpik
karpik Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu A tak wyglądają wybory na kolegów putlera. VID_20260920_083820_486.mp4
karpik Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) "Zełenski potwierdził masowy atak na obwód moskiewski: "Nasze dalekosiężne ataki przyniosły wymierne efekty" "Zniszczono jedno z kluczowych przedsiębiorstw przemysłu naftowego Federacji Rosyjskiej oraz obiekt logistyczny agresora... To miliardy dolarów, które wspierały machinę wojenną. Użyto m.in. systemów FP-1, RZ-100, MICH-2000, "Paljanica", Vendetta, "Luty", "Bars", "Flamingo", "Styczeń", Pelican", - napisał." Prości, szczęśliwi ludzie. "Leci. Jebatć. Nie leci": VID_20260920_123843_547.mp4 VID_20260920_123824_049.mp4 Edytowane 13 godzin temu przez karpik
Jedburgh_Ops Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 13 godzin temu, bodziu000000 napisał: A już poważniej o tych hipotetycznych A-29... Mister Poroszenko to z miłością do ojczyzny i z tymi A-29 to się obudził rychło w czas. Kończy się epoka dronów wolnych, a nastała epoka odrzutowych Gierani-4 (Vmax 500 km/h) oraz odrzutowych Gierani-5 (Vmax 700 km/h). Prędkość max A-29 to 590 km/h, więc pan Poroszenko może ufundować Ukrainie flotę A-29 co najwyżej dla zespołu akrobacyjnego ukraińskich sił powietrznych. Te ostatnie powolne ruskie drony spokojnie mogą zestrzeliwać Mi-24, Jaki-52, An-28, wszystkie inne samoloty cywilnego lotnictwa ogólnego, a jeśli ta wojna potrwa dużo dłużej to polskie uzbrojone Draco Wilgi, które będą towarem eksportowym. Więc panie Poroszenko już lepiej niech się pan zajmie dalszą produkcją słodyczy, a niech pan nie zawraca głowy propagandą miłości do własnej ojczyzny.
karpik Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Ruskie opl jest neutralne w tej wojnie. Jedna rakieta dla ruskich i jedna dla Ukraińców. VID_20260920_143940_606.mp4 1
Landszaft Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Proszenko niech zamówi od Niemców w firmie European Aeronautic Defence and Space Company stare konstrukcje Focke Wulfa 190 D 13 , to by wystarczyło na te drony do przechwycenia bo u Amerykańców to z Mustangiem czy Hellcatem to były by problemy z pomarańczowym. Albo u Brytoli starego Spitfire Mk 14 . Zresztą jest ciut zdziwiony że obecnie nikt nie produkuje samolotów śmigłowych o prędkości do 750 km /h właśnie do roli przechwytywania dronów kamikadze różnych typów które mogły by stacjonować na zwykłych polach trawiastych jak to drzewiej bywało i działały z tak zwanych punktów przechwytywania gdzie łatwiej je skryć w lesie niż obecnego jeta. O ekonomi spalania nie wspomnę , ale widać ludziska nie chcą wracać do tego co było dobre i mogło by obecnie bardzo dobrze służyć. Wojenka trwa już prawie 4,5 roku a nikt o tym nie myśli . Za to wszyscy po obu stronach rozwieszają siatki na motyle.
pawel_breslau Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 17 godzin temu, Cypis napisał: a czego ty się tak podniecasz , przecież tam jest wyraźnie napisane "ustawa daje prezydentowi USA uprawnienia itd....." , to znaczy , że nic nie znaczy , bo fiutin to przyjaciel pomarńczowego i nikt pomarańczowego nie zmusi do skorzystania z uprawnień (biznes jest ważniejszy) , taki chwyt marketingowy dla wieśniaków (znaczy wyborców w USA) , żeby głosowali na republikanów w wyborach połówkowych i nic więcej . To tak jak w ostatnich dniach chwalenie rezydenta pałacu (bo polonia w dużej mierze tego pomocnika sutenera popiera) , bo pomarańczowemu zależy na głosach polonii. Nie zdziwiłbym się , że za chwilę pomarańczowy zaprosi do Białego Domu , tego hiszpańskojęzycznego piosenkarza (Buda Banny), którego tak krytykował po Super Bowl , żeby pokazać jaki to on jest przyjaciel obywateli z korzeniami z Meksyku , Kuby , Portoryko itd. Nie wiem co podnieca Ciebie lecz zapewne mnie nie podniecają podpisane ustawy przez pomarańczowego. Więc proszę Cię aby nie mierzył mnie swoją miarą. Ja po prostu stwierdziłem, iż się pomyliłem stwierdzając wcześniej, że nie podpisze tej ustawy. Cóż rzeczą ludzką jest się mylić
pawel_breslau Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Estoński serwis "The Baltic Flank", prowadzony przez tamtejszych renomowanych dziennikarzy śledczych, pisze o rosnącym napięciu na granicy estońsko-rosyjskiej. "Rosyjska Federalna Służba Bezpieczeństwa (FSB) wprowadziła nowe ograniczenia w przemieszczaniu się po rosyjskiej stronie granicy z Estonią. Wygląda na to, że zarówno po stronie rosyjskiej, jak i w Estonii trwają przygotowania na ewentualne skutki mobilizacji". https://www.onet.pl/informacje/centrum-europy/rosja-uszczelnia-granice-z-estonia-the-baltic-flank-komunikat-fsb-brzmi-podejrzanie/kjf6bmn,0666d3f1
karpik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 16 minut temu, pawel_breslau napisał: Estoński serwis "The Baltic Flank", prowadzony przez tamtejszych renomowanych dziennikarzy śledczych, pisze o rosnącym napięciu na granicy estońsko-rosyjskiej. "Rosyjska Federalna Służba Bezpieczeństwa (FSB) wprowadziła nowe ograniczenia w przemieszczaniu się po rosyjskiej stronie granicy z Estonią. Wygląda na to, że zarówno po stronie rosyjskiej, jak i w Estonii trwają przygotowania na ewentualne skutki mobilizacji". https://www.onet.pl/informacje/centrum-europy/rosja-uszczelnia-granice-z-estonia-the-baltic-flank-komunikat-fsb-brzmi-podejrzanie/kjf6bmn,0666d3f1 Dziwnie w tej raszce. Przechodzenie przez granicę w mundurach jest mile widziane, ale już w cywilkach to zbrodnia 1
Rekomendowane odpowiedzi