Jedburgh_Ops Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 59 minut temu, karpik napisał: Akurat nie był to dekret rządowy tylko zmiana "regulaminu" przez prywatne podmioty. Mieli przecieki, czy ich poinformowano, ale przypadkiem zmian dokonano tydzień przed rozpoczęciem ataków na magazyny. Tak, dziękuję za korektę. 44 minuty temu, MarekA napisał: Zaryzykował bym tezę że chodzi o kasę. Pieniądze nie uznają granic, narodów i wojen. Ktoś po ukraińskiej stronie np. ma udziały w firmach po rosyjskiej stronie itd. ... Jest prawda czasu i prawda ekranu: Przedwczoraj był podcast, że Wildberries to w olbrzymiej mierze biznes Kadyrowa.
Jedburgh_Ops Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 9 minut temu, bodziu000000 napisał: Ukraińskie cwane gapy - zasobnik ECM wyblurrowany.
Jedburgh_Ops Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 4 godziny temu, bjar_1 napisał: Ładnie widać, że Ukraińcy zaczęli od dwustutysięczników+ (mkw.) i od stutysięczników+ (mkw.). Duuużo dobrego jest jeszcze do zrobienia i mam nadzieję, że w związku z tym duuużo naszych miłych poranków na forum.
bjar_1 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu https://www.newsweek.pl/opinie/zagorski-jestem-lemkiem-jestesmy-malym-dumnym-narodem/d20zpqz?fbclid=IwY2xjawTNs99leHRuA2FlbQIxMABicmlkETA3QXFJV214NmZHUGdHb2dUc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHnT0YSuNQa3gpCCrmPiruXdC03_74r0Ck5c301dCV5n9wbfjLvLDFZ3pWUm1_aem_fMzBTXTly2U7XapljTjuEQ 1
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Powrót wojsk balonowych :-) Pokazali jak atakują cele w głębi Rosji. Zasięg dronów nie jest ograniczeniem
pawel_breslau Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Amerykańskie media donoszą, że Władimir Putin wróci do negocjacji pokojowych z Ukrainą dopiero po zajęciu Doniecka. Prezydent Rosji rzekomo otrzymał też datę, do której Rosja ma zrealizować ten cel. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/wiemy-kiedy-rosja-wroci-do-negocjacji-z-ukraina-putin-ma-jeden-warunek/6b19yxz
karpik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 20 minut temu, pawel_breslau napisał: Amerykańskie media donoszą, że Władimir Putin wróci do negocjacji pokojowych z Ukrainą dopiero po zajęciu Doniecka. Prezydent Rosji rzekomo otrzymał też datę, do której Rosja ma zrealizować ten cel. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/wiemy-kiedy-rosja-wroci-do-negocjacji-z-ukraina-putin-ma-jeden-warunek/6b19yxz Poniżej mapka z tego artykułu. Jeżeli jest prawdziwa to przez 4 lata ruscy przeszli kilka kilometrów, a z legendy wynika, że do granicy obwodu zostało koło 80km. Czy starczy mi życia, żeby zobaczyć ten nieopisany w dziejach świata sukces łysego ludobójcy?
pawel_breslau Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, karpik napisał: Poniżej mapka z tego artykułu. Jeżeli jest prawdziwa to przez 4 lata ruscy przeszli kilka kilometrów, a z legendy wynika, że do granicy obwodu zostało koło 80km. Czy starczy mi życia, żeby zobaczyć ten nieopisany w dziejach świata sukces łysego ludobójcy? Coraz głośniej skomlą w raSSiji o nowej mobilizacji, a jest z czego mobilizować (w przeciwieństwie do Ukrainy) ale osobiście uważam, że nie dadzą rady. Przynajmniej w ciągu roku. Ale może nie chodzi o to aby dogonić króliczka tylko aby go wiecznie gonić. Wiele osób, instytucji, państw pięknie zarabia na tym więc gońmy, gońmy, gońmy króliczka
pawel_breslau Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Włoskie siły specjalne weszły na pokład tankowca rosyjskiej floty cieni na Morzu Śródziemnym. Uzbrojeni żołnierze piechoty morskiej podpłynęli do tankowca szybkimi łodziami, wspięli się po drabinach na pokład, a akcję z powietrza zabezpieczał śmigłowiec. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/akcja-na-morzu-srodziemnym-komandosi-przejeli-rosyjski-tankowiec/skkyrgs
pawel_breslau Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Szef białoruskiego Ministerstwa Obrony nagle wycofał się z retoryki straszenia napaścią na swój kraj. Sytuacja wojskowo-polityczna wokół Białorusi pozostaje spokojna. Tak oświadczył minister obrony Białorusi Wiktar Chrenin, odpowiadając na pytania dziennikarzy. https://www.onet.pl/informacje/belsatpl/niespodziewane-oswiadczenie-bialoruskiego-generala-bialorusi-nie-zaatakuje-ani/fdqm19y,0666d3f1
Jedburgh_Ops Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Godzinę temu, karpik napisał: Czy starczy mi życia, żeby zobaczyć ten nieopisany w dziejach świata sukces łysego ludobójcy? Raczej Ci nie starczy, co jest dla Ciebie i wszystkich nas bardzo dobrą wiadomością. Ukraina wdraża plan produkcji 10 mln dronów rocznie, więc szlachtunek dziczy będzie się tylko rozwijał nie na poziomie 20-30 minut życia na froncie (jak twierdzi wywiad NATO), ale raczej minut 10-15.
karpik Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Pani niedoinformowana chyba. Wymaga ewidentnie reedukacji w łagrze. VID_20260722_210316_889.mp4
karpik Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, pawel_breslau napisał: Coraz głośniej skomlą w raSSiji o nowej mobilizacji, a jest z czego mobilizować (w przeciwieństwie do Ukrainy) ale osobiście uważam, że nie dadzą rady. Przynajmniej w ciągu roku. Ale może nie chodzi o to aby dogonić króliczka tylko aby go wiecznie gonić. Wiele osób, instytucji, państw pięknie zarabia na tym więc gońmy, gońmy, gońmy króliczka Nie czekaj na mobilizację. Masz wybór. Daj się zabić za pieniądze lub tylko gratis.
soldierprzemo Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, karpik napisał: Nie czekaj na mobilizację. Masz wybór. Daj się zabić za pieniądze lub tylko gratis. Mi to tak przetłumaczyło że 3,2 mln szczurów
Jedburgh_Ops Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, bjar_1 napisał: A to nie prościej to?
karpik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jakiś gówniany happening. Zastanawia mnie tylko ten opis o modlitwie pisanej w polskim więzieniu. Błąd tłumaczenia? Dość wkurzający. VID_20260722_224846_092.mp4
Cypis Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, pawel_breslau napisał: Coraz głośniej skomlą w raSSiji o nowej mobilizacji, a jest z czego mobilizować (w przeciwieństwie do Ukrainy) ale osobiście uważam, że nie dadzą rady. Przynajmniej w ciągu roku. Ale może nie chodzi o to aby dogonić króliczka tylko aby go wiecznie gonić. Wiele osób, instytucji, państw pięknie zarabia na tym więc gońmy, gońmy, gońmy króliczka ja to widzę tak , jakaś ruska prowokacja w państwach 3B lub u nas , bardzo ograniczona odpowiedź NATO , jakiś zestrzelony samolot , trafiony okręt , kilku utłuczonych białorusinów , przekaz do ruskiego ludu , mamy otwartą wojnę z NATO , trzeba nam wojska , powszechna mobilizacja , i wtedy wszystkie te siły na Ukrainę . Atak w Donbasie , atak od strony Charkowa , Sum i Czernichowa.
karpik Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu 9 minut temu, Cypis napisał: ja to widzę tak , jakaś ruska prowokacja w państwach 3B lub u nas , bardzo ograniczona odpowiedź NATO , jakiś zestrzelony samolot , trafiony okręt , kilku utłuczonych białorusinów , przekaz do ruskiego ludu , mamy otwartą wojnę z NATO , trzeba nam wojska , powszechna mobilizacja , i wtedy wszystkie te siły na Ukrainę . Atak w Donbasie , atak od strony Charkowa , Sum i Czernichowa. Na mój chłopski rozum, gadka o mobilizacji w raszce to w większości podbijanie bębenka przez Ukraińców, żeby wzbudzić niepokoje u dzikich i jest na rękę samej raszce, bo sieje to też niepokój na zachodzie. Mobilizacja mi się logicznie nie spina. Zachód z kremlem zgodnie twierdzą, że na granicy Ukrainy stoi blisko milion już zakontraktowanych. 1/4 tego, coś wartego wojska, mogłaby zadeptać któryś wybrany kierunek. Moim zdaniem ruska maszynka wojenna osiągnęła swój max dawno. To jest jej cała wydolność, jakość i możliwości. Porównam to do naszej służby zdrowia. Dosypywanie do fundamentalnie złej konstrukcji i wykonania, dodatkowych, ogromnych pieniędzy, wynaturzyło tylko system i pogłębiło patologie.
Cypis Napisano 14 minut temu Napisano 14 minut temu Szef białoruskiego Ministerstwa Obrony nagle wycofał się z retoryki straszenia napaścią na swój kraj. Sytuacja wojskowo-polityczna wokół Białorusi pozostaje spokojna. Tak oświadczył minister obrony Białorusi Wiktar Chrenin, odpowiadając na pytania dziennikarzy. ziemniaczany dziad się czegoś przestraszył ?
Rekomendowane odpowiedzi