Cronos Napisano wczoraj o 17:19 Napisano wczoraj o 17:19 2 godziny temu, karpik napisał: Minus t-34 w formie pieczywa. VID_20260320_151908_970.mp4 Mój znajomy ma bochenka i się cieszy że z dnia na dzień ma coraz większą perełkę:) W paru schroniskach górskich też nadal używają do zaopatrzenia. Ornak w Tatrach, na Szyndzielni.
Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 17:57 Napisano wczoraj o 17:57 48 minut temu, Cypis napisał: Alczewsk , ługańska obłast , zakład metalurgiczny IMG_6376.MP4 Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Rosja odcina internet swoim obywatelom. „Najdłuższy blackout w historii” Mieszkańcy Moskwy i największych miast Rosji zostali odcięci od mobilnego internetu, a ten kablowy jest mocno ograniczony. Tak Władimir Putin i FSB szykują się na ewentualne niepokoje społeczne związane z wojną w Ukrainie. Od dziś są teksty, że FR jest zalewana rojami ukraińskich dronów i dzicy już nie dają temu rady, bo tak jakby wojnę dronową zaczynają wygrywać Ukraińcy. Nie podejmuję się powiedzieć, ile w tym prawdy, ale taki jest obraz medialny.
MarekA Napisano wczoraj o 17:57 Napisano wczoraj o 17:57 Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Nie istnieje taka rzecz pod słońcem, jakiej nie można wyrządzić temu ruskiemu kompletnie bezwolnemu bydłu rzeźnemu oddającemu czołobitną cześć każdemu władcy. Nie istnieje. To ruska sudba ...
Jedburgh_Ops Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 2 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Pachnie mi to PiSowskim Parafianowiczem.
Cypis Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu czy ktoś coś wie na temat naszej pomocy w odparciu ataku ruskich na lotnisko Hostomel ?
Cypis Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Jedburgh_Ops nie wiem czy to się nadaje do Twojej listy friendly fire ruskie zestrzelili pod moskwą cywilny samolot , pomylili go z ukraińskim dronem , 2 X 200 2
Jedburgh_Ops Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Być może się nadaje. Byłby to przepiękny, 26. koncertowy numer. Wpatruję się w rejestrację tego latadła, ale nie jestem pewny, co tam widać. Może będą lepsze zdjęcia?
Cypis Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu ruski kuter/ponton szturmowy na Tendriwskiej Kosie IMG_6381.MP4
MarekA Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Pachnie mi to PiSowskim Parafianowiczem. Tego masz na myśli?
bodziu000000 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 5 godzin temu, Cypis napisał: w alczewsku uszkodzono samolot A-50
bodziu000000 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 4 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: Być może się nadaje. Byłby to przepiękny, 26. koncertowy numer. Wpatruję się w rejestrację tego latadła, ale nie jestem pewny, co tam widać. Może będą lepsze zdjęcia?
beaviso Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 4 godziny temu, Cypis napisał: Jedburgh_Ops nie wiem czy to się nadaje do Twojej listy friendly fire ruskie zestrzelili pod moskwą cywilny samolot , pomylili go z ukraińskim dronem , 2 X 200 https://aviation-safety.net/wikibase/568179 M.
karpik Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu "Togliatti w obwodzie samarskim – drony wcześniej zaatakowały zakład PJSC „TOAZ” (Togliatti Azot)." Choć wygląda jak zrzut na flary, a nie pożar... VID_20260321_063442_958.mp4
Jedburgh_Ops Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu SAMOBÓJE - aktualizacja. Bardzo dziękuję Cypis, Bodziu i Beaviso za pomoc w aktualizacji. 1. 25 lutego 2022 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-30 Floty Czarnomorskiej 2. 18 lipca 2022 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 3. 11 września 2022 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 4. 3 marca 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 5. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili Ił-a-22M 6. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili Mi-35M (Mi-24WM) 7. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili pierwszego Mi-8MTPR-1 8. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili drugiego Mi-8MTPR-1 9. 28 września 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-35 10. 6 października 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 11. 18 października 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Mi-8MTW-5 12. 17 grudnia 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-25 13. 15 stycznia 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Ił-a-22M 14. 17 lutego 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-35 15. 23 lutego 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie A-50 16. 27 marca 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-35 17. 10 kwietnia 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Mi-24 18. 21 czerwca 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Ka-29 Floty Czarnomorskiej 19. 5 października 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie S-70 20. 18 grudnia 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Ka-52 21. 13 czerwca 2025 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-25 22. 17 października 2025 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-30SM 23. 27 października 2025 - ruscy zestrzeliwują sobie Ka-52 24. 18 listopada 2025 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-35 25. 3 marca 2026 - ruscy zestrzeliwują sobie Mi-8 26. 20 marca 2026 - ruscy zestrzeliwują sobie samolot sportowy Alto NG (reg. RA-3401G) ____________________________________ Zobaczcie, jaką wojna wnosi psychozę-dronozę. Jeszcze w latach 2022-23 takie ruskie zestrzelenie, jak tego wczorajszego Alto NG, nie miałoby miejsca. To tak zwane general aviation w FR spokojnie latało, jak latało, pewnie normalnie były zdobywane srebrne i złote odznaki szybowcowe, spokojnie latały samoloty dyspozycyjne, akrobacyjne, szkolne, holowniki szybowców itp. Po czym Ukraińcy zaczęli przerabiać na drony bojowe dwumiejscowe samoloty Aeroprakt A-22 oraz Skyranger Nynja, a potem zaczęły powstawać ukraińskie drony trochę mniejsze od małych samolotów sportowych, ale w ramach ogólnej bryły geometrycznej bardzo podobne do klasycznych samolotów, jak An-196, UJ-22, czy klon chińskiego Mugina-5. I dla ruskiej opl zrobił się problem, bo tak na szybkersa, jeszcze jak ktoś się boi, to nie tak łatwo i szybko odróżnić z ziemi mały samolot sportowy od trochę mniejszego drona w kształcie samolotu bez jakichś udziwnień w układzie aerodynamicznym. I mamy, co mamy - ruscy teraz profilaktycznie walą z opl по всех. Jak coś leci i bzyczy silnikiem tłokowym to najpierw do tego walą, a potem sprawdzają do czego.
Tomasz70 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 13 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: I mamy, co mamy - ruscy teraz profilaktycznie walą z opl по всех. Jak coś leci i bzyczy silnikiem tłokowym to najpierw do tego walą, a potem sprawdzają do czego. Jak w starym dowcipie (sorry za transkrypcję, nie chciało mi się już zmieniać na bukwy): Wartownik - "Stoj! Kto idut?! " Przybysz - "Nie strelaj! Swoj!" Wartownik: TRADATADATA!, serią po krzakach... - "Szto...?"
Jedburgh_Ops Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) W ramach tej ruskiej psychozy-dronozy bardzo ciekawiłaby mnie statystyka FAI, ile od 2024 roku zdobyto w FR srebrnych i złotych odznak szybowcowych w porównaniu do lat wcześniejszych? A po tym wczorajszym zestrzeleniu tego Alto NG to chyba można sobie wyobrazić ruski strach przed lataniem sportowym i innym w ramach general aviation, a już szczególnie w tych aeroklubach, które są w rejonach jakichś zakładów mających znaczenie dla tej wojny. Edytowane 7 godzin temu przez Jedburgh_Ops
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Rekordowa rzeź na Zaporożu. Liczby obnażają niemoc Kremla
Rekomendowane odpowiedzi