pawel_breslau Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 20 godzin temu, bodziu000000 napisał: ruskie spałacu Ale, że o co chodzi głowie państwa??? Z tego co pamiętam, to mamy 3 lata na wykorzystanie tej kasy (jeśli w ogóle ją wykorzystamy bo w radio już jest głośno o posłach pis, którzy chcą wprowadzić zmiany w ustawie), ma pretensje, że sprzęt będziemy brali od sąsiadów z zachodu. "To może, kurna, weźmy sprzęt od ruSSkich, ze wschodu???" Może mniej krzyków będzie??? A w trzy lata naszej zbrojeniówki nie rozwiniemy na tyle aby stać się jednym z największych producentów broni w Europie. Gdzieś tą kasę trzeba w te 3 lata wydać. Z tego co słyszałem, to i tak 80% tej kasy ma być wydane na naszym rodzimym podwórku. Ja pitole, ciąg dalszy wojny nie ruSSko-Polskiej tylko Polsko-Polskiej. Masakra. Tam nikt za cohones nie może się złapać i dać zielone światło ponad podziałami partyjnymi? A za kilka lat, jak ruSS przyjdzie do nas (oby to nigdy nie nastąpiło) to będą znów zrzucać winę jedni na drugich.
MarekA Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 7 minut temu, pawel_breslau napisał: ma pretensje, że sprzęt będziemy brali od sąsiadów z zachodu. Tam jest taki myk że biorcy kasę mają robić zakupy u siebie na wzajem. My kupujemy na zachodzie, zachód u nas. Finalnie może się okazać że zakupy "zachodu" u nas mogą być większe niż nasze u nich.
Czlowieksniegu Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 12 minut temu, pawel_breslau napisał: Ale, że o co chodzi głowie państwa??? Pytanie retoryczne, czy sobie z nas jaja robisz?
bjar_1 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Yeti, nie wie, więc podaję mu słowa klucze: pomarańcza, pedofil, język, brąz.
RDW60 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 3 minuty temu, MarekA napisał: Tam jest taki myk że biorcy kasę mają robić zakupy u siebie na wzajem. My kupujemy na zachodzie, zachód u nas. Finalnie może się okazać że zakupy "zachodu" u nas mogą być większe niż nasze u nich. Myk jest taki, że Niemcy nie biorą kredytu i u nas nic nie zakupią a my od nich już tak. To dotyczy wszystkich robiących zakupy, kasa popłynie do Niemców, żeby ratować ich gospodarkę. Wydanie kasy w 3 lata to jest za mało czasu na zbudowanie naszego przemysłu zbrojeniowego, może niech rząd negocjuje dłuższy termin, żeby kasa została u nas. Ukraina wstrzymała eksport złomu do nas, czy to nie jest przypadek, że akurat to dzieje się jednocześnie teraz?
Czlowieksniegu Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 2 minuty temu, RDW60 napisał: 3 lata to jest za mało czasu na Jesteś pewny, że chcesz o tym dyskutować?
Cronos Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, RDW60 napisał: Myk jest taki, że Niemcy nie biorą kredytu i u nas nic nie zakupią a my od nich już tak. To dotyczy wszystkich robiących zakupy, kasa popłynie do Niemców, żeby ratować ich gospodarkę. Wydanie kasy w 3 lata to jest za mało czasu na zbudowanie naszego przemysłu zbrojeniowego, może niech rząd negocjuje dłuższy termin, żeby kasa została u nas. Ukraina wstrzymała eksport złomu do nas, czy to nie jest przypadek, że akurat to dzieje się jednocześnie teraz? Budowa narracji pod słowa klucz (Niemcy) poziom pisexpert. Do tego bajka o złomie lvl konfaexpert. Miłego wieczoru:)
RDW60 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 2 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Jesteś pewny, że chcesz o tym dyskutować? Tak, jak jesteś taki obyty za jakiego się masz, to napisz na jaki % jest ten kredyt.
RDW60 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 4 minuty temu, Cronos napisał: Budowa narracji pod słowa klucz (Niemcy) poziom pisexpert. Do tego bajka o złomie lvl konfaexpert. Miłego wieczoru:) Następny znawca układanek polityczno-gospodarczych. Napisz proszę ile złomu stalowego Polska sprowadziła z Ukrainy w styczniu 2026.
Czlowieksniegu Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 3 minuty temu, RDW60 napisał: Tak, jak jesteś taki obyty za Czytanie ze zrozumieniem stanowi dla ciebie jakieś większe wyzwanie? Pomogę- przeczytaj jeszcze raz, co skomentowałem.
bodziu000000 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Pisdzielce dostały wytyczne z kremla i walą na oślep
RDW60 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Teraz, Czlowieksniegu napisał: Czytanie ze zrozumieniem stanowi dla ciebie jakieś większe wyzwanie? Pomogę- przeczytaj jeszcze raz, co skomentowałem. Ja się tylko odniosłem do Twojej inteligentnej zaczepki. To nie jest ten wątek aby szczegółowo dyskutować takich o kredytach.
karpik Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 3 minuty temu, Cronos napisał: Budowa narracji pod słowa klucz (Niemcy) poziom pisexpert. Do tego bajka o złomie lvl konfaexpert. Miłego wieczoru:) Nie chce mi się nawet sprawdzać jak bardzo brakuje nam ukraińskiego złomu Niedawno była "afera" i konfederussja pokazywała pełne wagony złomu z Ukrainy, które zostały zatrzymane, bo miały za dużo "dodatków" na sobie. Wysyłali pewnie taki wkład piecowy od lat, ale komuś żal dupę ścisnął (trop skarpetosceptyczny bardzo prawdopodobny), to Ukraińcy przestali dostarczać.
bodziu000000 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Wtedy pisdzielcom nie przeszkadzało. Kwestia otwarta ile poszło pod stołem. Żal im d.... ściska, że nie mogą przytulić tej kasy
Czlowieksniegu Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, RDW60 napisał: Ja się tylko odniosłem do Twojej inteligentnej zaczepki. Czyli nadal nie zauważyłeś, co skomentowałem i... dlaczego?
karpik Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Polityczne bicie piany i sianie fermentu, które służy tylko naszym wrogom. Przecież ten pomarańczowy kretyn, kazał się Europie "wzmacniać militarnie, odcinać pępowinę, stać się samowystarczalnym w obronie Europy, bo oni mają inne problemy", a teraz same piss, nie wiem już skąd inspirowane odwraca kota ogonem i próbuje nas uwiązać na amerykańskiej smyczy. To jest pojebane. 1
Cronos Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 5 minut temu, RDW60 napisał: Następny znawca układanek polityczno-gospodarczych. Napisz proszę ile złomu stalowego Polska sprowadziła z Ukrainy w styczniu 2026. A ile z: od A: Austrii, Australii, Azerbejdżanu... ?
M81 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Obrodziło ekspertami od SAFE | Powiedzcie zatem czy kredyt spłacany będzie z budżetu MON? Jak wygląda sprawa warunkowości? Kiedy udostępniona będzie lista zakupów? Jak mają się zakupy SAFE do PMT?
Rekomendowane odpowiedzi