Jedburgh_Ops Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, bodziu000000 napisał: A to bardzo ciekawe. Wszystkie dotychczasowe źródła ogłaszały, że ruskie MiG-i-29 nie biorą udziału w tej wojnie. Wprawdzie to morska dwumiejscówka, czyli niby „state-of-the-art”, jak na realia dziczy, ale mimo wszystko... miało nie być dwudziestych dziewiątych w walkach z Ukraińcami. Czyżby kryzys sprzętowy zapukał do dziczy? Edytowane 20 godzin temu przez Jedburgh_Ops
karpik Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Godzinę temu, Cypis napisał: może to taki bonus po rozmowach z Tuskiem , przecież to ogromna konkurencja dla naszych nawozów Dlatego bardziej się cieszę jak coś trafia w tę branżę. Niestety jest to jakiś marny procent. Sankcje sankcjami ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie...
KatarzynaA Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Mam nadzieję, że wojna się szybko skończy i ludzie mogą wrócić do normalnego życia. To takie smutne, co się dzieje na Ukrainie.
karpik Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Godzinę temu, KatarzynaA napisał: Mam nadzieję, że wojna się szybko skończy i ludzie mogą wrócić do normalnego życia. To takie smutne, co się dzieje na Ukrainie. Płonne nadzieje. Paradoksalnie u nas jest względny spokój, póki TAM jest wojna. W najlepszym przypadku wojna zakończy się zgniłym rozejmem i dzicy ruszą z pełną siłą na destabilizację, wpływy, podziały gospodarcze i polityczne, budowanie napięć i sabotaże. 1
Jedburgh_Ops Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Nie wiem, czy już jest po obowiązkowych badaniach lotniczo-lekarskich, ale jest kolejny kandydat na KKPZ (krótki kurs pilotażu zaokiennego). Na jego miejscu nie wchodziłbym nigdzie choćby na pierwsze piętro, a od petersburskiego 87-piętrowego Łachta Centr trzymałbym się z dala na 1000 km. Były rosyjski dowódca beszta Moskwę za rozpętanie wojny. „Przeszacowaliśmy” „Przeszacowaliśmy nasze własne siły”, „Rosja nie była gotowa na wojnę” czy „dostaliśmy surową lekcję” - to tylko niektóre opinie byłego rosyjskiego dowódcy sił lądowych Władimira Chirkina. Chirkin ostro skrytykował rosyjski wywiad za przekazywanie fałszywych informacji do Moskwy oraz porażkę planów szybkiego zajęcia Kijowa. Wypowiedzi wojskowego wywołały zdumienie dziennikarzy i ekspertów, a jego otwartość została uznana za bezprecedensową wśród rosyjskich elit.
Cronos Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 9 minut temu, MarekA napisał: Hmm ... No to myk zgłaszam Grisze Clauna, na komisariat mam iść? Czy przez 112?
Jedburgh_Ops Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, MarekA napisał: Hmm ... I bardzo dobrze i mądrze. Biorąc pod uwagę, co się dzieje sam wpadłem na to samo i to z rok lub dwa temu, ponieważ wrednym zrządzeniem losu mam dwie chałupy przy... nazwijmy to „specyficznych” miejscach, przy czym jedno jest „nader specyficzne”. Zawsze chodziłem tam z moimi psami, bo to - poza wszystkim innym - ładne tereny zielone, nierzadko chodziłem z lustrzanką, a dziś nawet by mi do głowy nie przyszło, żeby wyciągnąć smartfona i cykać w tych miejscach jakieś zdjęcia. Za to jak zobaczę, że ktoś to robi to na pewno zachowam się odpowiednio. Takie niestety mamy czasy. 32 w miarę spokojne lata (1989-2021) były ale się zmyły. Edytowane 17 godzin temu przez Jedburgh_Ops
Czlowieksniegu Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 1 godzinę temu, karpik napisał: Płonne nadzieje. Spokojnie- Katarzyna, czy też Александр Артём, czy ...., wszystko Ci "wytłumaczy". Bądź czujny...
bjar_1 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 15 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Александр Артём Kto? Kacap się nam tutaj pojawił?
Cypis Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 5 minut temu, bjar_1 napisał: Kto? Kacap się nam tutaj pojawił? a bo to jeden 1
mensguth6 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 6 godzin temu, bjar_1 napisał: Ale taki rasowy kacap? Z mordoru? A co? zdziwiony?
Cronos Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Przyczajony tygrys, ukryty smok, czekają na wybory. Nagle wyskoczą i będą mieli argument że są na forum od dawna. Ciekawe co tam u Tyra w Muchosrańsku.
Cypis Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 53 minuty temu, Cronos napisał: Przyczajony tygrys, ukryty smok, czekają na wybory. Nagle wyskoczą i będą mieli argument że są na forum od dawna. Ciekawe co tam u Tyra w Muchosrańsku. może poszedł w kamasze ? 1
karpik Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Drony zaatakowały wieże „Grozny City”. Tam znajdują się struktury siłowe i państwowe Kadyrowa: biura Rady Bezpieczeństwa Czeczenii, komisji rachunkowej, komisji wyborczej i innych organów. VID_20251205_102150_917.mp4 2
Czlowieksniegu Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu https://www.bbn.gov.pl/pl/wydarzenia/10264,Szef-BBN-dla-Financial-Times-Rosja-placi-kryptowalutami-sabotazystom-na-terenie-.html
karpik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 16 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Spokojnie- Katarzyna, czy też Александр Артём, czy ...., wszystko Ci "wytłumaczy". Bądź czujny... Cóż. Już hybrydowo wojują na całego. Wystarczy wejść gdziekolwiek, nawet na strony/artykuły nie mające nic wspólnego z wojną i widać wysypy botów. Wszędzie. W każdej dziedzinie życia zasypują Polaków (podejrzewam, że dotyczy to pół świata) propagandą. Komicznie wyglada gdy na stronach "liberalnych", mocno prounijnych czy proukraińskich oceny komentarzy użytkowników są ilościowo nierealnie nieadekwatne. Niestety to działa. Jakiś owczy pęd każe wierzyć ludziom w często oczywiste brednie, bo przecież większość uważa to za dobre/złe. Tym bardziej dziwi mnie, że rządzący, służby czy sama policja godzi się na hodowlę piątej kolumny w postaci braunów i konfederuSSji, która niepokojona powiela propagandę, kłamstwa rosyjskie i urządza sobie hepeningi z udziałem ludzi przebranych za służby państwowe. To się zemści. Już się mści.
karpik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, Czlowieksniegu napisał: https://www.bbn.gov.pl/pl/wydarzenia/10264,Szef-BBN-dla-Financial-Times-Rosja-placi-kryptowalutami-sabotazystom-na-terenie-.html Teraz mi powiedz, kto uwalił ustawę, która miała waluty darkwebu, szarej strefy, a przy okazji "inwestorów" ogarnąć? Zarzutem pisdzielców i konfy do ustawy było to, że jest... za długa. Jak na 4 stronach zapisać szczegóły, które mają przeciwdziałać przypadkom podobnym powyższemu?
Rekomendowane odpowiedzi