Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
18 minut temu, bjar_1 napisał:

Nie no, tamci to akurat nie lewaki, w sumie to nie wiadomo do końca co. Mam na myśli tych z Europy, co tyle beżu do siebie nazwozili.

Tych z Europy mi nie szkoda. Płacą historyczną cenę za setki lat kolonializmu, niewolnictwa i grabieży z krajów, z których do nich przybywają. Do Polski na szczęście im nie śpieszno, a i podejście Polaków jest "inne" niż te, które było w "otwartej Europie".

Ja piszę tylko o hipokryzji (nieodzownej po prawej stronie)Amerykańca, który przyjeżdża i poucza gdy u siebie mają syf i taki sam, jak nie większy problem z migracją i przestępczością.

Edytowane przez karpik
Napisano
57 minut temu, karpik napisał:

Do Polski na szczęście im nie śpieszno, a i podejście Polaków jest "inne" niż te, które było w "otwartej Europie".

Ale pamiętaj , że już pewnie niedługo zwrócą nam te 350-400k ( lub nawet więcej) tych "choreografów, studentów bez matury" itp. jako do kraju , który wystawiał im wizy i wtedy my będziemy mieć problem . I nie będzie to relokacja tylko zwrot .

Napisano
3 minuty temu, szutnik napisał:

Ale pamiętaj , że już pewnie niedługo zwrócą nam te 350-400k ( lub nawet więcej) tych "choreografów, studentów bez matury" itp. jako do kraju , który wystawiał im wizy i wtedy my będziemy mieć problem . I nie będzie to relokacja tylko zwrot .

Mówisz, że dostali wizy i uciekli na zachód (po to była im wiza?). Teraz ktoś ich zmusi do przyjazdu do naszej mlekiem i miodem płynącej i oni chętnie tu zostaną?

Pisałem xx razy. Gdyby chcieli to by ich tu było miliony i moglibyśmy im skoczyć z naszym ułomnym aparatem państwa. Póki co nie jest to zagrożenie większe od naszych wschodnich przybyszów z Ukrainy czy Gruzji, a porównywanie tego do zagrożenia ze strony moskwy wydaje mi się żartem.

Napisano
8 godzin temu, Cronos napisał:

Chodzi Ci o tego gościa co się położył na ziemi? UJuż zapomniałem o tym. Nosz straszne. A kto nad nim płakał/płacze? Jakie media? Piszesz o grobach jako "podobno", no tak, narracja prawactwa opiera się na "podobno".

Udanego poszukiwania. Tylko nie zapomnij łopaty😂
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-03-10/janina-ochojska-twierdzi-ze-ofiar-na-granicy-jest-wiecej-mowi-o-zbiorowym-grobie/

Napisano (edytowane)
6 godzin temu, canabis.dw napisał:

Już samo to, że z braku aktualnych problemów zmuszony jesteś do podpierania się wypowiedziami mającymi 7 i wiecej lat powinno wywołać jakąs refleksje. Zwłaszcza, że np ta wypowiedz Sikorskiego o dużych okrętach na Bałtyku nawet dzis, nie jest oderwana od rzeczywistości czy nie mieszcząca sie w granicach dyskusji

Chcesz powiedzieć, że siedem lat temu nie należało modernizować WP?
Wypowiedź Sikorskiego ma się do rzeczywistości tak jak UFO w Wylatowie i chipy w szczepionkach😄

Poza tym mniejszych okrętów też przecież nie kupili.😄

Edytowane przez M81
Napisano
47 minut temu, M81 napisał:

Chcesz powiedzieć, że siedem lat temu nie należało modernizować WP?
Wypowiedź Sikorskiego ma się do rzeczywistości tak jak UFO w Wylatowie i chipy w szczepionkach😄

Poza tym mniejszych okrętów też przecież nie kupili.😄

Dość "frywolnie" i w sposób trudny do przewidzenia przebiega Twój proces myślowy.

No dobra - Klich i Siemoniak robili źle dla wojska , no ale po nich przecież nastapiło 8 lat tłustych wiec  okrętów mamy tyle i tak duże jak trzeba... mamy?

Skoro Sikorski bredzi i jego wypowiedz jest oderwana od rzeczywistości to weź mi wytłumacz dlaczego ruska flota czarnomorska dostała takie baty i jak wyglądają nasze możliwości i szanse w temacie przeciwdziałania lub zestrzeliwania ruskich pocisków przeciw okretowych

Napisano
26 minut temu, canabis.dw napisał:

Dość "frywolnie" i w sposób trudny do przewidzenia przebiega Twój proces myślowy.

No dobra - Klich i Siemoniak robili źle dla wojska , no ale po nich przecież nastapiło 8 lat tłustych wiec  okrętów mamy tyle i tak duże jak trzeba... mamy?

Skoro Sikorski bredzi i jego wypowiedz jest oderwana od rzeczywistości to weź mi wytłumacz dlaczego ruska flota czarnomorska dostała takie baty i jak wyglądają nasze możliwości i szanse w temacie przeciwdziałania lub zestrzeliwania ruskich pocisków przeciw okretowych

Tutaj przykład jak frywolnie i w sposób trudny do przewidzenia może przebiegać proces myślowy😄
https://defence24.pl/polityka-obronna/siemoniak-o-f-35-w-wojsku-polskim-sa-wazniejsze-potrzeby-brakuje-informacji

Napisano
10 minut temu, M81 napisał:

Tutaj przykład jak frywolnie i w sposób trudny do przewidzenia może przebiegać proces myślowy😄
https://defence24.pl/polityka-obronna/siemoniak-o-f-35-w-wojsku-polskim-sa-wazniejsze-potrzeby-brakuje-informacji

Mnie szczerze wali co pięć (5) lat temu gadał Siemoniak (poseł), tak jak wali mnie co gadali wtedy Macierewicz czy Błaszczak. Od 3 lat jest zupełnie inna rzeczywistość (nie zauważyłes bo Internet Explorer wyświetli Ci za 5 lat). Mnie interesuje jutro, które jest niepewne. Tacy jak Ty poliżą kogo trzeba gdzie trzeba i się odnajdą. Ale ja rusa nigdzie nie mam zamiaru lizać. 

Napisano
10 minut temu, M81 napisał:

Ty masz to jakoś pozapisywane czy na pamięć sie uczysz ich wypowiedzi 5 lat do tyłu.??

Nie wiem co na Tobie wywiera aż tak wielkie wrażenie, bo jak dla mnie jest to tylko jakaś tam wypowiedz posła ówczesnej opozycji 5 lat temu- jakis tam głos w dyskusji, można się bardziej lub mniej zgadzać i tyle

• Super 1
Napisano
2 minuty temu, canabis.dw napisał:

Ty masz to jakoś pozapisywane czy na pamięć sie uczysz ich wypowiedzi 5 lat do tyłu.??

Nie wiem co na Tobie wywiera aż tak wielkie wrażenie, bo jak dla mnie jest to tylko jakaś tam wypowiedz posła ówczesnej opozycji 5 lat temu- jakis tam głos w dyskusji, można się bardziej lub mniej zgadzać i tyle

Taki akurat jest przekaz dnia, linki rozesłane z centrali na maila żeby trolownia nie przepaliła resztki szarych komórek podczas szukania w internecie wypowiedzi randomowego posła opozycji sprzed x lat.

Nawet nie zauważył że to kuwetowy był ministrem obrony 7 lat temu.

Napisano
16 godzin temu, canabis.dw napisał:

Słuchając tego co i w jaki sposób on mówi ciężko nie odnieść wrażenia, że to głąb - może i w jakis tam sposób cwany ale jednak głąb. Osobnym problemem jest jego narcyzm i samouwielbienie rozbudowane do granic niemozliwości

No właśnie na ten jego narcyzm i samouwielbienie bym liczył. On będzie chciał zakończyć tą wojnę (choćby chwilowo) ale na swoich warunkach. I z pewnością  nie na takich by opinia publiczna przykleiła mu łatkę przegrywa. Nawet wycofanie z Afgana ustawił tak, żeby ew problemy zostawić następcy.

Napisano
6 minut temu, Erih napisał:

No właśnie na ten jego narcyzm i samouwielbienie bym liczył. On będzie chciał zakończyć tą wojnę (choćby chwilowo) ale na swoich warunkach. I z pewnością  nie na takich by opinia publiczna przykleiła mu łatkę przegrywa. Nawet wycofanie z Afgana ustawił tak, żeby ew problemy zostawić następcy.

Ja licze na to, że jedynym  skojarzeniem na temat "co to Polska?" w głowie Trumpa może być to, że za pierwszej kadencji, podczas wizyty dobrze go przyjeliśmy - w kontraście do zachodniej europy.

Jest też oczywiście nasz as pik! - prezydent Andrzej, twierdzi przecież że relacje ma maksymalnie zajebiste z Trumpem wiec może nam krzywdy nie da zrobić i pozytywnie się jednak w historiii zapisze :)