Cypis Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 (edytowane) Sprzedaż polskich wiz nie jest równoznaczna z tym , że delikwent pojawi się w Polsce , z taką wizą może wjechać do każdego kraju UE . Posiadacz wizy krajowej w której polu (w rubryce „ważna na”, „valid for”) wskazano „POLSKA” jest uprawiony również do podróżowania po terytorium innych państw obszaru Schengen. He he , my nie pomagamy zalewać UE imigrantami . Sam tak zrobiłem w 1990 roku , miałem nagraną robotę w Holandii , ale ambasada Królestwa Niderlandów uznała , że student z Polski nie może otrzymać wizy pobytowej . Więc wyrobiłem sobie wizę pobytową we Francji i Niemczech i wtedy Holendrzy musieli mi już wydać wizę tranzytową . Wsiadłem w pociąg i wysiadłem w Amsterdamie i byłam tam przez rok na wizie tranzytowej , nawet przy kontrolach Policji nic się nie działo , bo przecież byłem w permanentnej drodze z Niemiec do Francji. Edytowane 13 Wrzesień 2023 przez Cypis
Jedburgh_Ops Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 (edytowane) 14 minut temu, Czlowieksniegu napisał: W ubiegłym roku wydano łącznie 136 tys. zezwoleń na pracę dla cudzoziemców z krajów muzułmańskich. Liczba ta nie jest tożsama z liczbą przybyłych imigrantów (np. część z osób mogła przybyć do Polski w poprzednich latach). Przede wszystkim - jak się dziś okazało - The World Champion of Pegasus nie ma zielonego pojęcia (albo kłamie, ale to się okaże po 15 X) gdzie ci ludzie są, czy się rozleźli po całej UE, czy są u nas, kim ci ludzie są, co robią itd. Polscy przedsiębiorcy od dawna alarmowali tego bałwana pisowskiego, że te wizy to lipa, ale nikogo to nie obchodziło, bo ważniejsze było słuchanie transmisji z Pegasusa. I to słuchanie real time na biurku panienki wąsika, bo dla tej panienki skonstruowano specjalny system transmisyjny z Pegasusa wprost na biurko panienki. Edytowane 13 Wrzesień 2023 przez Jedburgh_Ops
Czlowieksniegu Napisano 13 Wrzesień 2023 Autor Napisano 13 Wrzesień 2023 Cypis "Sprzedaż polskich wiz nie jest równoznaczna z tym , że delikwent pojawi się w Polsce , z taką wizą może wjechać do każdego kraju UE . ..." A i owszem... tyle, że na dziś* to np Niemcy informują o drastycznym wzroście liczby "inżynierów", "nauczycieli", "lekarzy", którzy z polskimi wizami są zatrzymywani za Odrą... tudzież zatrzymywani bez jakichkolwiek dokumentów, ale z historią świadczącą, że z naszej strony Odry przyjechali... Cyrk, to się zacznie- wczoraj informację wstawiłem, jak Niemcy wprowadzą na polsko-niemieckiej granicy kontrole... * no dobra, na przedwczoraj...
soldierprzemo Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 2 minuty temu, bodziu000000 napisał: To teraz trzeba płot na zachodniej granicy postawić 1
Jedburgh_Ops Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 3 minuty temu, bodziu000000 napisał: Spox. Najsłynniejszy - od przedwczoraj - telefonista Europy (co najmniej) zadzwoni do Her Kanzler i powie mu co trzeba...
Jedburgh_Ops Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 3 minuty temu, bodziu000000 napisał: Oby tak dalej. PiSowska Polska jest jedynym państwem UE (za sprawą m.in. ciotuni dudy), które toleruje u siebie Instytuty Konfucjusza, o których na całym świecie wiadomo, że są jedną wielką filią agentury chińskiej. Taka np. Holandia wyrzuciła od siebie te chińskie „instytuty”, a w głupiej Polsce nie dość, że są hołubione to jeszcze chińskiej agenturze sprzedaje się infrastrukturę krytyczną.
M81 Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 Jeżeli coś mnie razi to zwrot "kraje muzułmańskie". Wrzuca się w ten sposób do jednego worka państwa, które w rzeczywistości niewiele ze sobą łączy. Mało tego- zwrot ma charakter stygmatyzujący i najwyraźniej pejoratywny. Jest też coś co mnie cieszy- nagle spora grupa ludzi zainteresowała się demografią, na co dzień nie zwracamy uwagi na większość zjawisk zachodzących w naszym społeczeństwie. Tymczasem będą one miały przemożny wpływ na życie jeżeli nie nasze to naszych dzieci i wnuków. Niestety przy tej okazji pojawiły się się zastępy szurów, inbiarzy i foliarzy wietrzących spiski i machinację na kosmiczną skalę. Dawniej zamęczaliby swoimi chorymi teoriami rodzinę i sąsiadów a dziś mogą zatruwać życie w sieci. Odmowa wiedzy w sytuacji kiedy dane dosłownie leżą na talerzu to nic chwalebnego. I nic tutaj nie dadzą zaklęcia o jakiejś propagandzie itp. Liczby są liczbami. To nie jest łyżwiarstwo figurowe, nie ma w nich miejsca na dobre czy złe wrażenia. Dlatego zachęcam wszystkich do lektury. Można sięgnąć choćby do okopressu, można bezpośrednio do Eurostatu, to nie kosztuje i nie boli. 1
Cypis Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 (edytowane) Napiszę jeszcze raz M81 nie nie wystarczy zajrzeć i przeczytać , warto jeszcze pomyśleć , wyciągnąć wnioski , a nie popierać Pizdowskie pierdolenie i ich narracje. A teraz trochę szczegółów i normalnego liczenia , 700 264 minus Ukraińcy i Białorusini 549 000 równa się 151 tys. to tyle ile w tym samym roku przyjęły Niemcy , Włochy , Francja , Hiszpania , Portugalia , Holandia razem wzięte (!!!) ( w czterech ostatnich też trzeba uwzględnić przybyszów z ich kolonii i Maroka , tak jak u nas odejmuje się Ukraińców i Białorusinów). I to cię nie szokuje ? A prostackie tłumaczenie i pokazanie tylko pewnych faktów ciebie zadowala ? Dlatego zachęcam ciebie do lektury. Można sięgnąć choćby do okopressu, można bezpośrednio do Eurostatu, to nie kosztuje i nie boli, ważne żeby czytać to ze zrozumieniem , a nie opierać się na ich manipulacji. Przypominam : są trzy rodzaje kłamstwa: kłamstwa zwykłe, kłamstwa wierutne i statystyki Edytowane 13 Wrzesień 2023 przez Cypis
Cypis Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 2 minuty temu, bodziu000000 napisał: Wygląda na to , że "Rostów nad Donem" też sobie długo nie popływa. Ruskie nic sobie nie robią ze straty Mińska , bo już w 2028 do floty ma być włączony nowy okręt desantowo-śmigłowcowy (coś jak Mistral)
M81 Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 Nie nie szokuje. Kiedy 25 lat temu smutny pan w telewizji nudził, że Polki mają mało dzieci pewnie zmieniłeś kanał na inny. Teraz możesz sobie to przypomnieć i uzmysłowić, że miał całkowitą rację. Teraz zbieramy owoce zapaści demograficznej, która zaczęła się po 1989 roku. I zdradzę, że jeszcze sporo tych owoców zbierzemy. Pisarze science fiction lubili rozpisywać się o zastępujących ludzi robotach, niestety literatura wciąż wyprzedza w tej kwestii życie. A tak przy okazji- co masz przeciw Mołdawianom albo mieszkańcom Bharatu?
Czlowieksniegu Napisano 13 Wrzesień 2023 Autor Napisano 13 Wrzesień 2023 "zapaści demograficznej, która zaczęła się po 1989 roku" pffffffff.... piszesz, co wiesz (?), ale wiesz, co piszesz? EOT :-)
Cypis Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 2 minuty temu, M81 napisał: A tak przy okazji- co masz przeciw Mołdawianom albo mieszkańcom Bharatu? Nic . Udowodniłem , że OKOpress manipuluje danymi , a ty te bzdury powtarzasz jak prawdziwy PiSdzielec. "Kiedy 25 lat temu smutny pan w telewizji nudził, że Polki mają mało dzieci pewnie zmieniłeś kanał na inny." - co to ma do tego co zaprezentowałeś , nie ma argumentów to zaczynasz gadać farmazony. To znowu argument , Polska 150 tys. imigrantów (po odjęciu Ukraińców i Białorusinów (dlaczego okopress odejmuje Białorusinów , tam wojny nie ma)) , Włochy 50 tys. imigrantów , dzietnośc w Polsce 1,33 , we Włoszech poniżej 1,3 . Typowo Pisowskie , jak dostają argumenty , to wracają do tego co było 8 lat temu , a ty 25 lat temu. Jeszcze napisz "przez osiem ostatnich lat Polski i Polacy .......(i tutaj wstaw sobie co chcesz). A na końcu i tak twoim argumentem , będzie "a Tusk jest rudy"
M81 Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 (edytowane) Nie wiem gdzie udowodniłeś tę manipulację. Może jest to w jakimś fragmencie wypowiedzi, którego nie widzę. Edytowane 13 Wrzesień 2023 przez M81
M81 Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 16 minutes ago, Czlowieksniegu napisał: "zapaści demograficznej, która zaczęła się po 1989 roku" pffffffff.... piszesz, co wiesz (?), ale wiesz, co piszesz? EOT :-) Piękna dolina.
Jedburgh_Ops Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 8 minut temu, Cypis napisał: Nic . Udowodniłem , że OKOpress manipuluje danymi , a ty te bzdury powtarzasz jak prawdziwy PiSdzielec. "Kiedy 25 lat temu smutny pan w telewizji nudził, że Polki mają mało dzieci pewnie zmieniłeś kanał na inny." - co to ma do tego co zaprezentowałeś , nie ma argumentów to zaczynasz gadać farmazony. To znowu argument , Polska 150 tys. imigrantów (po odjęciu Ukraińców i Białorusinów (dlaczego okopress odejmuje Białorusinów , tam wojny nie ma)) , Włochy 50 tys. imigrantów , dzietnośc w Polsce 1,33 , we Włoszech poniżej 1,3 . Typowo Pisowskie , jak dostają argumenty , to wracają do tego co było 8 lat temu , a ty 25 lat temu. Jeszcze napisz "przez osiem ostatnich lat Polski i Polacy .......(i tutaj wstaw sobie co chcesz). A na końcu i tak twoim argumentem , będzie "a Tusk jest rudy" Cypis, nie dyskutuj ze świrem, który miał na tym forum co najmniej 20 nicków i 20 następnych będzie miał po kolejnych banach. Ten frajer myśli, że ktoś się nabierze na fakt, że przy każdym rejestrowaniu się pod innym-nowym nickiem ma inne IP i inną geolokalizację. Świr myśli, że ktoś się na to nabierze. Werk do takich numerów można sobie zrobić albo kupić.
Cypis Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisano 13 Wrzesień 2023 Napisałbym dosadniej , ale mnie zaraz Czlowieksniegu będzie znowu prostował
Czlowieksniegu Napisano 13 Wrzesień 2023 Autor Napisano 13 Wrzesień 2023 M81 "Piękna dolina..." Jeśli ty na tym wykresie widzisz spadek dopiero po '89, to możliwości są dwie: - okulista na cito.. - wróć do szkoły podstawowej i na matematyce opanuj liczby powyżej, np, 10...
Rekomendowane odpowiedzi