Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

Nie tylko Wawrzyk. Afera wizowa zatacza coraz szersze kręgi. „Korupcja na ogromną skalę”

Gratulacje dla mafii partii piss.

5000 USD za lewą wizę. Najwyraźniej PiS uczył się w ukraińskich wojenkomatach, ile bierze się za trefny kwit o zwolnieniu z wojska.

Nielegalne wizy za łapówki to tylko połowa sukcesu partii piss.

Druga połowa to nielegalne pozwolenia na pracę za łapówki. I kłamstwa piss, że te ostatnie 250 000 pozwoleń było rzekomo dla Białorusinów i Ukraińców. Otóż kłamstwo. Kłamstwo wygenerowane na bazie wojny na Ukrainie w nadziei, że to się nie wyda i zginie w tłoku przybyszów.

Napisano
2 hours ago, Jedburgh_Ops napisał:

Nielegalne wizy za łapówki to tylko połowa sukcesu partii piss.

Druga połowa to nielegalne pozwolenia na pracę za łapówki. I kłamstwa piss, że te ostatnie 250 000 pozwoleń było rzekomo dla Białorusinów i Ukraińców. Otóż kłamstwo. Kłamstwo wygenerowane na bazie wojny na Ukrainie w nadziei, że to się nie wyda i zginie w tłoku przybyszów.

Obawiam się, że jeszcze tydzień może dwa i zaczniesz głosić lokalną wersję tzw. teorii wielkiej wymiany. Tymczasem wystarczy zajrzeć:
https://oko.press/szokujace-dane-o-migracji-obywatele-ukrainy-i-bialorusi?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_content=ap_i655mnqyg0

Napisano

Spływaj Soda, Barbapapa, Marcellus, Agatka95, Yowita, Hujoza58, Always, Picolo, Młody duchem, Bartee, Carolus, Ducati, Eol, Ados, srbm, Tailor, Kalcjusz, Janko Muzykant, bo i tak zaraz spłyniesz.

Napisano (edytowane)

M81 nie nie wystarczy zajrzeć , warto jeszcze pomyśleć , wyciągnąć wnioski , a nie popierać Pizdowskie pierdolenie i ich narracje.

A teraz trochę szczegółów i normalnego liczenia , 700 264 minus Ukraińcy i Białorusini 549 000 równa się 151 tys. to tyle ile w tym samym roku przyjęły Niemcy , Włochy , Francja , Hiszpania , Portugalia , Holandia razem wzięte (!!!)  ( w czterech ostatnich też trzeba uwzględnić przybyszów z ich kolonii i Maroka , tak jak u nas odejmuje się Ukraińców i Białorusinów).

I to cię nie szokuje ? A prostackie tłumaczenie i pokazanie tylko pewnych faktów ciebie zadowala ?

Wybory tuż tuż i pojawia się M81 z narracją rodem z TVP i TVP info. 

Słabo trafiłeś , bo tu przynajmniej niektórzy myślą , na nich zwykła szczeniacka propaganda nie działa.

Edytowane przez Cypis
  • Super 1
  • Tak trzymać 1
Napisano

Cypis.... cicho być... ucz się, jak dużo muzułmanów mieszka(ło) na Ukrainie i w Białorusi...

PS

W 2022 roku polską granicę przekroczyło 183 tys. osób z krajów muzułmańskich.
Rok temu cudzoziemcom z krajów muzułmańskich przyznano łącznie 135 tys. zezwoleń na pracę.
Takie zezwolenie dotyczy jedynie pracy u konkretnego pracodawcy i nie jest równoznaczne z pozwoleniem na stałe zamieszkanie cudzoziemca w Polsce.
W ubiegłym roku pozytywnie rozpatrzono ponad 18 tys. wniosków o zezwolenie na pobyt w Polsce od osób z krajów muzułmańskich. Zdecydowana większość decyzji (95,5 proc.) dotyczyła zezwolenia na pobyt czasowy.
W ubiegłym roku wydano łącznie 136 tys. zezwoleń na pracę dla cudzoziemców z krajów muzułmańskich. Liczba ta nie jest tożsama z liczbą przybyłych imigrantów (np. część z osób mogła przybyć do Polski w poprzednich latach).

Napisano (edytowane)

Sprzedaż polskich wiz nie jest równoznaczna z tym , że delikwent pojawi się w Polsce , z taką wizą może wjechać do każdego kraju UE .

Posiadacz wizy krajowej w której polu (w rubryce „ważna na”, „valid for”) wskazano „POLSKA” jest uprawiony również do podróżowania po terytorium innych państw obszaru Schengen.

He he , my nie pomagamy zalewać UE imigrantami .

Sam tak zrobiłem w 1990 roku , miałem nagraną robotę w Holandii , ale ambasada Królestwa Niderlandów uznała , że student z Polski nie może otrzymać wizy pobytowej . Więc wyrobiłem sobie wizę pobytową we Francji i Niemczech i wtedy Holendrzy musieli mi już wydać wizę tranzytową . Wsiadłem w pociąg i wysiadłem w Amsterdamie i byłam tam przez rok na wizie tranzytowej , nawet przy kontrolach Policji nic się nie działo , bo przecież byłem w permanentnej drodze z Niemiec do Francji. 

Edytowane przez Cypis
Napisano (edytowane)
14 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

W ubiegłym roku wydano łącznie 136 tys. zezwoleń na pracę dla cudzoziemców z krajów muzułmańskich. Liczba ta nie jest tożsama z liczbą przybyłych imigrantów (np. część z osób mogła przybyć do Polski w poprzednich latach).

Przede wszystkim - jak się dziś okazało - The World Champion of Pegasus nie ma zielonego pojęcia (albo kłamie, ale to się okaże po 15 X) gdzie ci ludzie są, czy się rozleźli po całej UE, czy są u nas, kim ci ludzie są, co robią itd. Polscy przedsiębiorcy od dawna alarmowali tego bałwana pisowskiego, że te wizy to lipa, ale nikogo to nie obchodziło, bo ważniejsze było słuchanie transmisji z Pegasusa. I to słuchanie real time na biurku panienki wąsika, bo dla tej panienki skonstruowano specjalny system transmisyjny z Pegasusa wprost na biurko panienki.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano

Cypis

"Sprzedaż polskich wiz nie jest równoznaczna z tym , że delikwent pojawi się w Polsce , z taką wizą może wjechać do każdego kraju UE . ..."

A i owszem... tyle, że na dziś* to np Niemcy informują o drastycznym wzroście liczby "inżynierów", "nauczycieli", "lekarzy", którzy z polskimi wizami są zatrzymywani za Odrą... tudzież zatrzymywani bez jakichkolwiek dokumentów, ale z historią świadczącą, że z naszej strony Odry przyjechali...

Cyrk, to się zacznie- wczoraj informację wstawiłem, jak Niemcy wprowadzą na polsko-niemieckiej granicy kontrole...

* no dobra, na przedwczoraj...

Napisano
3 minuty temu, bodziu000000 napisał:

Oby tak dalej.

PiSowska Polska jest jedynym państwem UE (za sprawą m.in. ciotuni dudy), które toleruje u siebie Instytuty Konfucjusza, o których na całym świecie wiadomo, że są jedną wielką filią agentury chińskiej. Taka np. Holandia wyrzuciła od siebie te chińskie „instytuty”, a w głupiej Polsce nie dość, że są hołubione to jeszcze chińskiej agenturze sprzedaje się infrastrukturę krytyczną.

Napisano

Jeżeli coś mnie razi to zwrot "kraje muzułmańskie". Wrzuca się w ten sposób do jednego worka państwa, które w rzeczywistości niewiele ze sobą łączy. Mało tego- zwrot ma charakter stygmatyzujący i najwyraźniej pejoratywny.
Jest też coś co mnie cieszy- nagle spora grupa ludzi zainteresowała się demografią, na co dzień nie zwracamy uwagi na większość zjawisk zachodzących w naszym społeczeństwie. Tymczasem będą one miały przemożny wpływ na życie jeżeli nie nasze to naszych dzieci i wnuków. Niestety przy tej okazji pojawiły się się zastępy szurów, inbiarzy i foliarzy wietrzących spiski i machinację na kosmiczną skalę. Dawniej zamęczaliby swoimi chorymi teoriami rodzinę i sąsiadów a dziś mogą zatruwać życie w sieci. Odmowa wiedzy w sytuacji  kiedy dane dosłownie leżą na talerzu to nic chwalebnego. I nic tutaj nie dadzą zaklęcia o jakiejś propagandzie itp. Liczby są liczbami. To nie jest łyżwiarstwo figurowe, nie ma w nich miejsca na dobre czy złe wrażenia.
Dlatego zachęcam wszystkich do lektury. Można sięgnąć choćby do okopressu, można bezpośrednio do Eurostatu, to nie kosztuje i nie boli.

• Super 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie