Jedburgh_Ops Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: Prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski stwierdził w niedzielnym wywiadzie telewizyjnym udostępnionym na kanale Telegram, że w nadchodzącym tygodniu zwróci się do parlamentu o zaostrzenie kar dla osób uznanych za winne korupcji w czasie wojny. O kilka lat za późno. Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: - Postawiłem zadanie legislacyjne i ukraińskim ustawodawcom zostaną przedstawione moje propozycje zrównania korupcji ze zdradą stanu w czasie wojny. Myślę, że parlament dostanie to w przyszłym tygodniu i wtedy piłka będzie po jego stronie - powiedział prezydent, cytowany przez agencję Reutera. Bez wątpienia zachwyceni będą szczególnie ci parlamentarzyści, którym kampanie wyborcze do parlamentu sfinansowali oligarchowie, a w tamtejszym systemie - czyli w wiernej kopii systemu ruskiego - nie ma parlamentarzystów, którym kampanii nie sfinansował któryś z oligarchów.
bjar_1 Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 — Zażądaliśmy od reżimu Łukaszenki natychmiastowego opuszczenia przez Grupę Wagnera Białorusi oraz natychmiastowego opuszczenia strefy przygranicznej przez nielegalnych migrantów — przekazał szef MSWiA Mariusz Kamiński.
Jedburgh_Ops Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 Bez wątpienia blady strach padł na reżim białoruski. Rządu takich idiotów nie było w PL od 966 do dziś.
Jedburgh_Ops Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 Postrach rosyjskiej floty spawany w jeden dzień. Jak działa nowa tajna broń Ukrainy?
Jedburgh_Ops Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 (edytowane) W dniu 19.08.2023 o 17:04, Jedburgh_Ops napisał: Dziecinny besserwisserek Wolski opowiada światu (w co najmniej dwóch podcastach, jakie znam) kompletne brednie o tych dronach. Ten człowiek jest nienormalny i nieodpowiedzialny, a instytucje państwowe (BBN, AMW) tylko się na to nabierają. Szkoda. Jego głupot lotniczych już mi się nie chce komentować, ale powiedziałem „sprawdzam” także w innej dziedzinie. Wolski twierdzi (niczego o tym nie wiedząc), że te drony mają bardzo mały zasięg, dlatego są wypuszczane ze statków floty handlowej(!), będących statkami-matkami tych dronów. Ten bajkopisarz nigdy nie podał tego, pod jaką banderą pływają po Morzu Czarnym te rzekome handlowe statki-matki nigdy nie sprawdzane abordażowo przez ruskich, bo ruscy to do tego stopnia idioci, nieprawdaż? Jaka szkoda, że nie podał, bo to najciekawsze. Facetowi nawet nie chce się wziąć mapy, ekierki, linijki i kalkulatora, żeby policzyć najprostsze rzeczy, tylko opowiada bzdury, że takie drony musiałyby mieć zasięg 1000 km, żeby mogły wyruszać z nieokupowanego wybrzeża ukraińskiego, a nie z handlowych statków-matek pod tylko Wolskiemu znaną banderą, żeby móc zaatakować Most Krymski. Ten człowiek jest kompletnie pozbawiony wstydu, za to jest mistrzem autokreacji i miłości własnej. 10 lat handlowania sprzętem medycznym zrobiło swoje na polu automarketingu. Niedawno z ciekawości zrobiłem najprostsze lotnicze, nie morskie, obliczenia nawigacyjne tego, jaki zasięg musiałby mieć pocisk manewrujący, żeby wystrzelony z nieokupowanego wybrzeża Ukrainy lecąc nisko nad wodą dla uniknięcia radarów dotarł do Mostu Krymskiego. Byłem ciekawy, czy Storm Shadow albo SCALP dałyby radę? Założyłem bezpieczny start z okolic Łymania, potem lot kursem 120° nad Morzem Czarnym na dystansie 360 km; potem zwrot i lot kursem 90° nad morzem przez 200 km i na finał zwrot na kurs 0° i dolot do Mostu Krymskiego na dystansie 170 km. Całą trasę wytyczyłem daleko od okupowanego wybrzeża dla unikania wykrycia przez radary. Łącznie (żeby uniknąć wykrycia radarowego z okupowanego Krymu) pocisk musiałby przelecieć ok. 730 km. Wracamy do dziecinnego i kompletnie nieodpowiedzialnego besserwisserka Wolskiego. Ukraina (już po rewelacjach Wolskiego o handlowych statkach-matkach) oficjalnie podaje, że jej bojowe drony nawodne, jakie zaatakowały Most Krymski mają zasięg 800 km. Moje obliczenia lotnicze z konieczności dotyczą lotu pocisku manewrującego bardzo daleko od okupowanych wybrzeży i wyszło mi 730 km. Dron morski, wystający z wody na kilkadziesiąt centymetrów, nie musiałby się obawiać tego, co lotniczy pocisk manewrujący, czyli wykrycia przez radary. Spokojnie można założyć, że gdyby wysłać taki dron z linii wybrzeża gdzieś między Odessą a Łymaniem to wystarczyłoby przebyć ok. 600 km, żeby uderzyć w Most Krymski. A te drony mają zasięg 800 km. Nie dziwię się, że coraz częściej natykam się w necie na wpisy, że ludzie już nie mogą słuchać Wolskiego. Dziś ktoś sobie zadał trud, jaki ja sobie powyżej zadałem i na to samo wyszło. Wbrew bzdurom „eksperta” ds. wszystkich Wolskiego. Edytowane 28 Sierpień 2023 przez Jedburgh_Ops
Czlowieksniegu Napisano 28 Sierpień 2023 Autor Napisano 28 Sierpień 2023 Je... " Dziś ktoś sobie zadał trud, jaki ja sobie powyżej zadałem i na to samo wyszło. Wbrew bzdurom „eksperta” ds. wszystkich Wolskiego." Ale australijskie kartonowe z zasięgiem c.a. 120 i 3 godzinami w powietrzu, a wlatujące nad Kursk, już są na granicy. Więc albo faktycznie z terenów Moskwy wysłane, albo cud techniki...
bjar_1 Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 No, Łukaszenka się pewnie obsrał po pachy.
bjar_1 Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 No, teraz to po całości już. https://wiadomosci.wp.pl/nadawali-sygnaly-radio-stop-wsrod-zatrzymanych-policjant-6935450594405312a Z ustaleń dziennikarzy stacji RMF FM wynika, że jeden z zatrzymanych w niedzielę mężczyzn jest policjantem.
Jedburgh_Ops Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 2 minuty temu, bjar_1 napisał: No, teraz to po całości już. https://wiadomosci.wp.pl/nadawali-sygnaly-radio-stop-wsrod-zatrzymanych-policjant-6935450594405312a Z ustaleń dziennikarzy stacji RMF FM wynika, że jeden z zatrzymanych w niedzielę mężczyzn jest policjantem. Jak milicja to do działu BUM.
Jedburgh_Ops Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 W dniu 27.08.2023 o 15:00, Czlowieksniegu napisał: Na Podlasiu doszło do nieuprawnionego użycia sygnału "radio-stop". Informację tę potwierdził Polskiemu Radiu Białystok rzecznik PKP PLK, Karol Jakubowski. Do zdarzenia doszło o 7:00 rano na stacji Łapy - pomiędzy Warszawą a Białymstokiem. Sprawę kolejnych incydentów na torach bada ABW. "Zdarzenie to nie generowało żadnego niebezpieczeństwa*, będzie ono również wyjaśnione przez odpowiednie służby" - powiedział Karol Jakubowski Radiu Białystok. Od czasu 18:32
Czlowieksniegu Napisano 28 Sierpień 2023 Autor Napisano 28 Sierpień 2023 "Od czasu 18:32" To nie prawda, jak twierdzi NIK, że opóźnienia we wprowadzeniu systemu cyfrowego, to... 1000 dni :-)
Jedburgh_Ops Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 (edytowane) 12 minut temu, Czlowieksniegu napisał: "Od czasu 18:32" To nie prawda, jak twierdzi NIK, że opóźnienia we wprowadzeniu systemu cyfrowego, to... 1000 dni :-) No to otwieramy winnicę. Vina Pavlaca. W roku 1994 współpracowałem z amerykańską korpo, która oferowała PKP system bezpieczeństwa, jaki zabezpieczyłby PL przed takimi numerami. Zatwierdzono tylko minimum oferty niezwiązanej z bezpieczeństwem na kolei. Ale teraz spokojnie zostanie to przerobione na Vinę Tusca. Edytowane 28 Sierpień 2023 przez Jedburgh_Ops
Czlowieksniegu Napisano 28 Sierpień 2023 Autor Napisano 28 Sierpień 2023 Fake? W piątek papież za pośrednictwem łącza wideo połączył się z uczestnikami Dni Młodzieży w Petersburgu. Jak możemy przeczytać na stronie Archidiecezji Matki Bożej w Moskwie, na koniec spotkania z młodymi Rosjanami papież podkreślił: [...] Nigdy nie zapominajcie o swoim dziedzictwie. Jesteście spadkobiercami wielkiej Rosji: wielkiej Rosji świętych, władców, wielkiej Rosji Piotra I, Katarzyny II, tego imperium – wielkiego, oświeconego, wielkiej kultury i wielkiej ludzkości. Nigdy nie rezygnujcie z tego dziedzictwa, jesteście spadkobiercami wielkiej Matki Rosji, kontynuujcie to. [...] PS Czy to na serio i kolejny dowód, że każda religia ryje głowy, że aż zęby bolą...?
Jedburgh_Ops Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Fake? W piątek papież za pośrednictwem łącza wideo połączył się z uczestnikami Dni Młodzieży w Petersburgu. Jak możemy przeczytać na stronie Archidiecezji Matki Bożej w Moskwie, na koniec spotkania z młodymi Rosjanami papież podkreślił: [...] Nigdy nie zapominajcie o swoim dziedzictwie. Jesteście spadkobiercami wielkiej Rosji: wielkiej Rosji świętych, władców, wielkiej Rosji Piotra I, Katarzyny II, tego imperium – wielkiego, oświeconego, wielkiej kultury i wielkiej ludzkości. Nigdy nie rezygnujcie z tego dziedzictwa, jesteście spadkobiercami wielkiej Matki Rosji, kontynuujcie to. [...] PS Czy to na serio i kolejny dowód, że każda religia ryje głowy, że aż zęby bolą...? Że temu akurat [.../odpowiednie wpisać wg woli] berecik zryło to wiadomo od 24.02.2022.
bodziu000000 Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 15 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Fake? Niestety nie
Jedburgh_Ops Napisano 28 Sierpień 2023 Napisano 28 Sierpień 2023 4 minuty temu, bodziu000000 napisał: Niestety nie To jest Ameryka Południowa. Ta zryta piuska przecież stamtąd jest. Czy argentyński KK protestował kiedykolwiek przeciwko wyrzucaniu dysydentów i opozycjonistów ze śmigłowców nad Południowym Atlantykiem? Gdyby nie wybuchła wojna o Falklandy to do dziś by to trwało, a popieprzony monsignore Bergoglio siedziałby cicho.
Czlowieksniegu Napisano 28 Sierpień 2023 Autor Napisano 28 Sierpień 2023 Je.... Nie idźmy tą drogą, bo musielibyśmy o różne powstania, rewolucje, rozbiory i podobne zahaczyć :-)
Rekomendowane odpowiedzi