Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 23.08.2023 o 19:22, Czlowieksniegu napisał:

Jewgienij Prigożyn, twórca najemniczej Grupy Wagnera, mógł zginąć w katastrofie lotniczej, w której doszło w środę pod Moskwą - pisze agencja TASS.

Jak informują rosyjskie media, na północ od stolicy Rosji rozbił się prywatny samolot. Rosawiacja - odpowiednik polskiego Urzędu Lotnictwa Cywilnego - przekazała, że Prigożyn był na liście pasażerów rejsu.

:-(

W roku 2019 w Kongu Prigożyn też „zginął” w katastrofie lotniczej.

Napisano
6 minut temu, soldierprzemo napisał:

Znając życie i historię to w tej glebie nikogo nie ma a większość grobów jest sztuczna tak jak to okazało się kilka razy w Polsce 

A gdzie w Polsce tak było?

Po co by tam mieli tworzyć sztuczne cmentarze? Żeby optycznie powiększać swoje straty?

Napisano

Je....

A może się urżnął z rozpaczy po wodzu i/lub z radości, że wreszcie (?) do szturmy pójdzie?
Ty musisz od razu krytykować...

PS Buty, może, na później schował, albo jeszcze nie ukradł...

Napisano (edytowane)
18 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Ty musisz od razu krytykować...

A bo ja zła kobieta jestem. Ale to nie nowina. Od dawna wiadomo...

18 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Buty, może, na później schował...

Tiaaa...

Jak nic ETO 1944-45. I amerykańscy spadochroniarze chowający w plecakach Jump Boots na szpan na przepustki i na rwanie francuskich lasek, a do okopu to goowniane double-buckle boots...

:classic_wink:

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano
2 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał:

I amerykańscy spadochroniarze chowający w plecakach Jump Boots na szpan na przepustki, a do okopu to goowniane double-buckle boots...

:classic_wink:

Nie wiem czy poprawnie identyfikuję typy obuwia, ale zdaje mi się że te pierwsze to fajne były właśnie do skoków, za to te drugie (analog polskich opinaczy) dużo lepiej się sprawdzały przy łażeniu po terenie, zwłaszcza dłuższym łażeniu.

Napisano
1 minutę temu, Erih napisał:

Nie wiem czy poprawnie identyfikuję typy obuwia, ale zdaje mi się że te pierwsze to fajne były właśnie do skoków, za to te drugie (analog polskich opinaczy) dużo lepiej się sprawdzały przy łażeniu po terenie, zwłaszcza dłuższym łażeniu.

Dokładnie tak było.

Chociaż... jako gość niegdyś skaczący (a dziś mający replikę double-buckle boots) to zrobiłbym tak, jak robiłem w realu, że przed skokiem bardzo mocno bandażowałem stawy skokowe i dopiero zakładałem wysokie buty. Nigdy kontuzji nie miałem. Ale co kultowe Jump Boots to jednak Jump Boots - laski wymiękały... :classic_biggrin:

Napisano

Albo zmyłka , albo szykują się do wejścia .

Нужна любая свежая информация по противнику (живая сила, техника, антенны, камеры и т.д) по этому сектору.       
Пожалуйста, кидайте только в том случае, когда ВЫ УВЕРЕНЫ, ЧТО ЭТО БЕЗОПАСНО ДЕЛАТЬ.  
В противном случае кидать информацию не стоит.    

photo_2023-08-25_14-36-59.jpg

Napisano (edytowane)
11 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Dokładnie tak było.

Chociaż... jako gość niegdyś skaczący (a dziś mający replikę double-buckle boots) to zrobiłbym tak, jak robiłem w realu, że przed skokiem bardzo mocno bandażowałem stawy skokowe i dopiero zakładałem wysokie buty. Nigdy kontuzji nie miałem. Ale co kultowe Jump Boots to jednak Jump Boots - laski wymiękały... :classic_biggrin:

Numer dobry na skoki treningowe albo pokazowe, ale jak trzeba zaraz po przyziemieniu zasuwać w terenie (zwłaszcza trudnym) i to nie przez 15 minut, i nie ma czasu żeby zdjąć usztywnienie, to robi się mało ciekawie. Sam nie praktykowałem usztywniania, ale raz robiłem rekultywację klienta, który na czas tego nie zdjął .

Co do szpanu, absolutnie się zgadzam.

Edytowane przez Erih
Napisano
2 minuty temu, Erih napisał:

Numer dobry na skoki treningowe albo pokazowe, ale jak trzeba zaraz po przyziemieniu zasuwać w terenie (zwłaszcza trudnym) i to nie przez 15 minut, i nie ma czasu żeby zdjąć usztywnienie, to robi się mało ciekawie.

Absolutna racja. Rozbandażowywałem się  zaraz po lądowaniu.

Napisano
15 minut temu, Cypis napisał:

Albo zmyłka , albo szykują się do wejścia .

Нужна любая свежая информация по противнику (живая сила, техника, антенны, камеры и т.д) по этому сектору.       
Пожалуйста, кидайте только в том случае, когда ВЫ УВЕРЕНЫ, ЧТО ЭТО БЕЗОПАСНО ДЕЛАТЬ.  
В противном случае кидать информацию не стоит.    

photo_2023-08-25_14-36-59.jpg

Szykują się do wejścia.

Zachodni spece zarzucają UA, że to niby nie za dobrze, bo to za oczywiste dla kacapii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie