Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Napisano 1 Czerwiec 2023 Coś bardzo interesującego w kwestii, którą z takim zaangażowaniem roztrząsaliście. Mam nadzieję, że wciąż pamiętacie co mówią przepisy o postępowaniu w przypadku naruszenia przestrzeni powietrznej https://www.rp.pl/wojsko/art38553701-rosyjska-rakieta-pod-bydgoszcza-odtwarzamy-co-stalo-sie-16-grudnia
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2023 Napisano 1 Czerwiec 2023 "– Zgodnie z ustaleniami kontroli, dowódca operacyjny RSZ zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując mnie o obiekcie, który pojawił się w polskiej przestrzeni powietrznej, nie poinformował też Rządowego Centrum Bezpieczeństwa – powiedział Mariusz Błaszczak." Jakie konsekwencje poniósł i dlaczego nie, dowódca operacyjny RSZ gen. Piotrowski? "Zarówno premier Mateusz Morawiecki, jak i minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak twierdzą, że o rakiecie rosyjskiej dowiedzieli się dopiero pod koniec kwietnia, gdy w lesie koło Bydgoszczy znaleziono jej szczątki." Jakie konsekwencje poniosły i dlaczego nie, służby obsługujące premiera i ministra ON?
Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Napisano 1 Czerwiec 2023 Chyba wspominałeś coś o wyrzutniach patriot w kontekście pocisku spod Bydgoszczy. Jakieś refleksje?
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2023 Napisano 1 Czerwiec 2023 Tailor, ponowię pytanie, z wyimkami z Rzecz. "– Zgodnie z ustaleniami kontroli, dowódca operacyjny RSZ zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując mnie o obiekcie, który pojawił się w polskiej przestrzeni powietrznej, nie poinformował też Rządowego Centrum Bezpieczeństwa – powiedział Mariusz Błaszczak." Jakie konsekwencje poniósł i dlaczego nie, dowódca operacyjny RSZ gen. Piotrowski? "Zarówno premier Mateusz Morawiecki, jak i minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak twierdzą, że o rakiecie rosyjskiej dowiedzieli się dopiero pod koniec kwietnia, gdy w lesie koło Bydgoszczy znaleziono jej szczątki." Jakie konsekwencje poniosły i dlaczego nie, służby obsługujące premiera i ministra ON? PS Przez litość pominę, że albo nie rozumiesz, o czym pisaliśmy wcześniej, albo, co gorsza, wiesz, ale nie chcesz się przyznać... Dziwne o tyle, że sam przywołujesz Rzeczpospolitą, gdzie 1:1 potwierdzono nasze pytania i wątpliwości...
Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Napisano 1 Czerwiec 2023 Możesz nawet zamieścić zrzut ekranu. Któż to zamieszczał obrazki z Patriotami? Nie byłem to ja. Dobra rada na przyszłość- mniej Hollywood a więcej Dziennika Ustaw. Rzeczpospolita opisuje sekwencję zdarzeń, które nastąpiły po otrzymaniu informacji o zbliżającym się obiekcie.
Kazik.S Napisano 1 Czerwiec 2023 Napisano 1 Czerwiec 2023 1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: PS Przez litość pominę, że albo nie rozumiesz, o czym pisaliśmy wcześniej, albo, co gorsza, wiesz, ale nie chcesz się przyznać... Dziwne o tyle, że sam przywołujesz Rzeczpospolitą, gdzie 1:1 potwierdzono nasze pytania i wątpliwości... hehehe przecież ruskie rakiety spadają w Polsce codziennie od lat. Procedury są znane, ludzie są przećwiczeni i wiedzą co robić. Teraz na poważnie. Nawet jak ktoś nawalił to obecnie, jest wojna, trzeba poprawić procedury. My ciągle się uczymy nowych sytuacji, niespotykanych dotychczas.
Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Napisano 1 Czerwiec 2023 Obecne regulacje powstały niedługo po ataku na WTC i ten kontekst jest w nich mocno widoczny.
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2023 Napisano 1 Czerwiec 2023 Tailor, coś do/dla ciebie... Fascynujące, jak się można nieustannie o własne nogi potykać.... i w dodatku za cholerę nie ma jak na, np, Tuska zwalić winy*... * wiem, wiem... "paskowy" z TVP da radę...
Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Napisano 1 Czerwiec 2023 (edytowane) Dla mnie fascynujące jest jak można brać wyobrażenia oparte o kino akcji za rzeczywistość. Zwłaszcza kiedy baza aktów prawnych dostępna jest po kilku kliknięciach w klawiaturę komputera. *Wiem, wiem, zdjęcie wyrzutni pocisków przeciwlotniczych da radę... Edytowane 1 Czerwiec 2023 przez Tailor
karpik Napisano 1 Czerwiec 2023 Autor Napisano 1 Czerwiec 2023 Ruscy najpierw pokazują Dziki, teraz Stary. Trzeba komisję... VID_20230601_132050_704.mp4
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2023 Napisano 1 Czerwiec 2023 Tailor, czy którym tam nickiem się akurat w tym momencie posługujesz... Widzę, że temat CH-55 musi mocno boleć :-) Skoro jednak raz Rzepa jest OKi, a później ustami niedorzecznika dowiadujemy się, że wcale, przywołam miszcza: "Zbudowaliśmy wielowarstwowy system obrony przeciwlotniczej. Mamy Pioruny, zestawy Pilica, Małą Narew i Patrioty. Dzięki staraniom rządu PiS nasze niebo jest bezpieczne" PS Ciekawe, czy i kiedy powstanie zborna partyjna wersja, kto-co-kiedy-jak przekazał, tudzież dowiemy się, ile miesięcy trzeba czekać na decyzje personalne...
Rekomendowane odpowiedzi