Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

"– Zgodnie z ustaleniami kontroli, dowódca operacyjny RSZ zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując mnie o obiekcie, który pojawił się w polskiej przestrzeni powietrznej, nie poinformował też Rządowego Centrum Bezpieczeństwa – powiedział Mariusz Błaszczak."

Jakie konsekwencje poniósł i dlaczego nie, dowódca operacyjny RSZ gen. Piotrowski?

"Zarówno premier Mateusz Morawiecki, jak i minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak twierdzą, że o rakiecie rosyjskiej dowiedzieli się dopiero pod koniec kwietnia, gdy w lesie koło Bydgoszczy znaleziono jej szczątki."

Jakie konsekwencje poniosły i dlaczego nie, służby obsługujące premiera i ministra ON?

Napisano

Tailor,

ponowię pytanie, z wyimkami z Rzecz.

"– Zgodnie z ustaleniami kontroli, dowódca operacyjny RSZ zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując mnie o obiekcie, który pojawił się w polskiej przestrzeni powietrznej, nie poinformował też Rządowego Centrum Bezpieczeństwa – powiedział Mariusz Błaszczak."

Jakie konsekwencje poniósł i dlaczego nie, dowódca operacyjny RSZ gen. Piotrowski?

"Zarówno premier Mateusz Morawiecki, jak i minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak twierdzą, że o rakiecie rosyjskiej dowiedzieli się dopiero pod koniec kwietnia, gdy w lesie koło Bydgoszczy znaleziono jej szczątki."

Jakie konsekwencje poniosły i dlaczego nie, służby obsługujące premiera i ministra ON?

PS Przez litość pominę, że albo nie rozumiesz, o czym pisaliśmy wcześniej, albo, co gorsza, wiesz, ale nie chcesz się przyznać... Dziwne o tyle, że sam przywołujesz Rzeczpospolitą, gdzie 1:1 potwierdzono nasze pytania i wątpliwości...

Napisano

Możesz nawet zamieścić zrzut ekranu. Któż to zamieszczał obrazki z Patriotami? Nie byłem to ja. Dobra rada na przyszłość- mniej Hollywood a więcej Dziennika Ustaw.

Rzeczpospolita opisuje sekwencję zdarzeń, które nastąpiły po otrzymaniu informacji o zbliżającym się obiekcie.

Napisano
1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

PS Przez litość pominę, że albo nie rozumiesz, o czym pisaliśmy wcześniej, albo, co gorsza, wiesz, ale nie chcesz się przyznać... Dziwne o tyle, że sam przywołujesz Rzeczpospolitą, gdzie 1:1 potwierdzono nasze pytania i wątpliwości...

hehehe przecież ruskie rakiety spadają w Polsce codziennie od lat. Procedury są znane, ludzie są przećwiczeni i wiedzą co robić. Teraz na poważnie. Nawet jak ktoś nawalił to obecnie, jest wojna, trzeba poprawić procedury. My ciągle się uczymy nowych sytuacji, niespotykanych dotychczas. 

Napisano

Tailor, coś do/dla ciebie...

Fascynujące, jak się można nieustannie o własne nogi potykać.... i w dodatku za cholerę nie ma jak na, np, Tuska zwalić winy*...

* wiem, wiem... "paskowy" z TVP da radę...

Napisano (edytowane)

Dla mnie fascynujące jest jak można brać wyobrażenia oparte o kino akcji za rzeczywistość. Zwłaszcza kiedy baza aktów prawnych dostępna jest po kilku kliknięciach w klawiaturę komputera.

*Wiem, wiem, zdjęcie wyrzutni pocisków przeciwlotniczych da radę...

Edytowane przez Tailor
Napisano

Tailor, czy którym tam nickiem się akurat w tym momencie posługujesz...

Widzę, że temat CH-55 musi mocno boleć :-)

Skoro jednak raz Rzepa jest OKi, a później ustami niedorzecznika dowiadujemy się, że wcale, przywołam miszcza:

"Zbudowaliśmy wielowarstwowy system obrony przeciwlotniczej. Mamy Pioruny, zestawy Pilica, Małą Narew i Patrioty. Dzięki staraniom rządu PiS nasze niebo jest bezpieczne"

PS Ciekawe, czy i kiedy powstanie zborna partyjna wersja, kto-co-kiedy-jak przekazał, tudzież dowiemy się, ile miesięcy trzeba czekać na decyzje personalne...

BBN230418_040-1.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie