bodziu000000 Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Coś bardzo interesującego w kwestii, którą z takim zaangażowaniem roztrząsaliście. Mam nadzieję, że wciąż pamiętacie co mówią przepisy o postępowaniu w przypadku naruszenia przestrzeni powietrznej https://www.rp.pl/wojsko/art38553701-rosyjska-rakieta-pod-bydgoszcza-odtwarzamy-co-stalo-sie-16-grudnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 "– Zgodnie z ustaleniami kontroli, dowódca operacyjny RSZ zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując mnie o obiekcie, który pojawił się w polskiej przestrzeni powietrznej, nie poinformował też Rządowego Centrum Bezpieczeństwa – powiedział Mariusz Błaszczak." Jakie konsekwencje poniósł i dlaczego nie, dowódca operacyjny RSZ gen. Piotrowski? "Zarówno premier Mateusz Morawiecki, jak i minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak twierdzą, że o rakiecie rosyjskiej dowiedzieli się dopiero pod koniec kwietnia, gdy w lesie koło Bydgoszczy znaleziono jej szczątki." Jakie konsekwencje poniosły i dlaczego nie, służby obsługujące premiera i ministra ON? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Chyba wspominałeś coś o wyrzutniach patriot w kontekście pocisku spod Bydgoszczy. Jakieś refleksje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Tailor, ponowię pytanie, z wyimkami z Rzecz. "– Zgodnie z ustaleniami kontroli, dowódca operacyjny RSZ zaniechał swoich instrukcyjnych obowiązków, nie informując mnie o obiekcie, który pojawił się w polskiej przestrzeni powietrznej, nie poinformował też Rządowego Centrum Bezpieczeństwa – powiedział Mariusz Błaszczak." Jakie konsekwencje poniósł i dlaczego nie, dowódca operacyjny RSZ gen. Piotrowski? "Zarówno premier Mateusz Morawiecki, jak i minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak twierdzą, że o rakiecie rosyjskiej dowiedzieli się dopiero pod koniec kwietnia, gdy w lesie koło Bydgoszczy znaleziono jej szczątki." Jakie konsekwencje poniosły i dlaczego nie, służby obsługujące premiera i ministra ON? PS Przez litość pominę, że albo nie rozumiesz, o czym pisaliśmy wcześniej, albo, co gorsza, wiesz, ale nie chcesz się przyznać... Dziwne o tyle, że sam przywołujesz Rzeczpospolitą, gdzie 1:1 potwierdzono nasze pytania i wątpliwości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Możesz nawet zamieścić zrzut ekranu. Któż to zamieszczał obrazki z Patriotami? Nie byłem to ja. Dobra rada na przyszłość- mniej Hollywood a więcej Dziennika Ustaw. Rzeczpospolita opisuje sekwencję zdarzeń, które nastąpiły po otrzymaniu informacji o zbliżającym się obiekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: PS Przez litość pominę, że albo nie rozumiesz, o czym pisaliśmy wcześniej, albo, co gorsza, wiesz, ale nie chcesz się przyznać... Dziwne o tyle, że sam przywołujesz Rzeczpospolitą, gdzie 1:1 potwierdzono nasze pytania i wątpliwości... hehehe przecież ruskie rakiety spadają w Polsce codziennie od lat. Procedury są znane, ludzie są przećwiczeni i wiedzą co robić. Teraz na poważnie. Nawet jak ktoś nawalił to obecnie, jest wojna, trzeba poprawić procedury. My ciągle się uczymy nowych sytuacji, niespotykanych dotychczas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Obecne regulacje powstały niedługo po ataku na WTC i ten kontekst jest w nich mocno widoczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Tailor, coś do/dla ciebie... Fascynujące, jak się można nieustannie o własne nogi potykać.... i w dodatku za cholerę nie ma jak na, np, Tuska zwalić winy*... * wiem, wiem... "paskowy" z TVP da radę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 (edytowane) Dla mnie fascynujące jest jak można brać wyobrażenia oparte o kino akcji za rzeczywistość. Zwłaszcza kiedy baza aktów prawnych dostępna jest po kilku kliknięciach w klawiaturę komputera. *Wiem, wiem, zdjęcie wyrzutni pocisków przeciwlotniczych da radę... Edytowane 1 Czerwiec 2023 przez Tailor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 1 Czerwiec 2023 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Ruscy najpierw pokazują Dziki, teraz Stary. Trzeba komisję... VID_20230601_132050_704.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2023 Share Napisano 1 Czerwiec 2023 Tailor, czy którym tam nickiem się akurat w tym momencie posługujesz... Widzę, że temat CH-55 musi mocno boleć :-) Skoro jednak raz Rzepa jest OKi, a później ustami niedorzecznika dowiadujemy się, że wcale, przywołam miszcza: "Zbudowaliśmy wielowarstwowy system obrony przeciwlotniczej. Mamy Pioruny, zestawy Pilica, Małą Narew i Patrioty. Dzięki staraniom rządu PiS nasze niebo jest bezpieczne" PS Ciekawe, czy i kiedy powstanie zborna partyjna wersja, kto-co-kiedy-jak przekazał, tudzież dowiemy się, ile miesięcy trzeba czekać na decyzje personalne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi