Skocz do zawartości

Figury rozdział VIII

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Z analizy statutu można wnioskować, że "Fundacja Pod Wierzbami" ma dość szeroki zakres działań. Zamierza skupiać się przede wszystkim na szeroko pojętej edukacji i rozwoju przedsiębiorczości. W celach organizacji czytamy m.in., że chce dbać o wzrost innowacyjności w gospodarce czy wspieranie rozwoju małych i średnich przedsiębiorstw. Jest też mowa o wspieraniu działalności naukowej i upowszechnianiu nauki. Fundacja ma również prowadzić działalność oświatową, naukową, naukowo-techniczną, a nawet kulturalną. 

W statucie są również zapisy o propagowaniu wolności i praw człowieka oraz swobód obywatelskich, a także działań wspomagających rozwój kultury i demokracji, wolność słowa i niezależności mediów "we wszelkich formach: prasy, radia, telewizji, portali internetowych". 

"Fundacja Pod Wierzbami" zakłada również promowanie i animowanie niezależnej debaty publicznej czy działanie na rzecz integracji europejskiej. Co więcej, w celach zapisano również propagowanie idei wzajemnego poszanowania, tolerancji, pomocy w najbliższym otoczeniu, a także otwarcia na problemy innych środowisk będących w potrzebie, także poza granicami Polski. 

ec382efa201c3ca5fbbd635ef8dd25df,860,0,0,0.jpg

21 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

takafura

"A podobno pisowcy maja obsesję na puncie kto z kim i ile razy.

Ten temat temu przeczy - non stop jakieś aluzje łóżkowe..."

Nie... szanujemy hipokryzję level master...

To wiele wyjaśnia. Przejrzałem ten temat i na szczęście mamy w Polsce tylko kilkoro hipokrytów wśród znanych osób. Zaskakujące że wyłącznie z PiS.

Czekaj, a może to jednak uboczny efekt  głębokiego wdrukowania ***** *** ?

W dniu 27.01.2023 o 13:30, Jedburgh_Ops napisał:

He he, Martens chyba wycofał te butki z blaszanymi noskami laaaaaaata temu. Ja mam zachomikowane sprzed wielu lat.

W każdym razie cuś nie widzę teraz w sklepach tych uroczych Martensów, którymi, jak by co, można zakopać w drzwi samochodu jakiegoś chamidła i się człowiek przebije do kokpitu 🤣🤣🤣

U mnie można takowe nabyć, nawet i Harley Davison....

Harley-gaven.jpg

martens.jpg

Te też są fajne, chociaż to takie trochę bojówki. Kiedyś były takie tylko półbuty Martensa, które wyglądały niepozornie, ale blaszkę pancerną w czubie miały :-) Kiedyś był taki duży i fajny sklep firmowy Martensa w Warszawie, kurczę wszystko tam było, ale się zmyło i rozproszkowało po jakichś przypadkowych sklepach z minimalnym asortymentem, albo przeszło do internetu. Ja kupowania butów w internecie nie uznaję.

2 godziny temu, bodziu000000 napisał:

Rynek paliw przechodzi nadal rewolucyjne zmiany, informacje sprzed roku czy nawet kwartału bywają mocno nieaktualne.

Ciekawi mnie ile ropy z rurociągu "Przyjaźń" zostaje w Polsce a ile trafia nadal na Zachód ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie