Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol. 6

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, Cypis napisał:

Strasznie malutki 

To może jednak jakiś związek "średni" dostrzeżesz z

a) ustanowienie drogi dojazdowej do centrum Świnoujścia drogą krajową nr 93

b) podpisanie pierwszej umowy z GDDKiA o inwestorstwie zastępczym

c) w budżecie państwa przeznaczono 2 miliony złotych na sporządzenie studium wykonalności

d) tunel pod Świną został wpisany do unijnego programu Infrastruktura i Środowisko na lata 2007–2013

To wszystko miało miejsce w latach 2006–2007.

I teraz kluczowe pytanie:

czy bez w/w działań byłoby możliwe wspomniane przez Ciebie " 775 mln zł jako dofinansowanie z Unii Europejskiej"  ?

Tak / nie ?

Dasz radę ? Wiem że to niełatwe, tyle faktów, daty ;)

Edytowane przez takafura

5 minut temu, Cypis napisał:

Wygląda na to, że kraje NATO dostały zielone światło na wysyłanie do Ukrainy broni jaką chcą, szczególnie tej poradzieckiej

Bardzo wyraźnie na to wygląda, że zwyciężyła koncepcja zarąbania Rosji, żeby już się z tej awantury nie podniosła długo albo wcale i że jest tak, jak napisałeś.

Dlatego od pewnego czasu podejrzewam, że z naszymi dwudziestymi dziewiątymi też coś ciekawego się dzieje...

Wczoraj Ukraińcy poinformowali, że są w stanie wystawić 5-milionową armię, ale teoretycznie, bo nie mają tyle wyposażenia i uzbrojenia dla takiej liczby wojska. Gdyby mieli to 5 mln luda stanie do walki z Rosją.

Edytowane przez Jedburgh_Ops

Dam radę 

czy bez w/w działań byłoby możliwe wspomniene przez Ciebie " 775 mln zł jako dofinansowanie z Unii Europejskiej"  ?

Tak

Idąc dalej twoim tokiem myślenia , tunel w Świnoujściu będziemy zawdzięczać:

1) SLD , wszak to za ich rządów weszliśmy do UE , bez tego nie byłoby 775 mln z UE

2) Stalinowi , bo dzięki niemu Świnoujście należy do Polski ,

3) a jeszcze dalej Hitlerowi bo napadł na Polskę , wywołał wojnę , którą przegrał i zmieniły się granice

Ogarniesz to tak/nie

Edytowane przez Cypis
  • Super 1
  • Haha 1

39 minut temu, szutnik napisał:

Sorry, raport przeczytałem i nie widzę tam jakiegoś szczególnego "entuzjazmu" - może zacytuj gdzie tam jakiś "sabotaż" jest opisany? Myślę ,że rozbudowa podpisana przez ukochaną waadzę ( 2017) zajmie już trochę mniej czasu bo i zakres inwestcji duuuużo mniejszy :)  i nie skończy się typową Ostrołęką...

ps. Masz dziwną skłonność do powoływania się na "wybitnie" znaczące "autorytety" opiniotwórcze ;) A to jakiś pilarz a to kol. Balans ... Proszę , tylko nie powołuj się na  mnie :)

Jak możesz lekceważyć opinię @Balans ?  Ana jest zawsze dziwnym trafem ( nie mam pojęcia dlaczego) 100 % zbieżna ze stanowiskiem i interesami Rosji.

To masz jeszcze jeden kwiatek: http://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/3905D041

Ps. Pilarz ? Jakieś zwidy, przemęczenie ?

6 minut temu, Cypis napisał:

Dam radę 

czy bez w/w działań byłoby możliwe wspomniene przez Ciebie " 775 mln zł jako dofinansowanie z Unii Europejskiej"  ?

Tak

Idąc dalej twoim tokiem myślenia , tunel w Świnoujściu będziemy zawdzięczać:

1) SLD , wszak to za ich rządów weszliśmy do UE , bez tego nie byłoby 775 mln z UE

2) Stalinowi , bo dzięki niemu Świnoujście należy do Polski ,

3) a jeszcze dalej Hitlerowi bo napadł na Polskę , wywołał wojnę , którą przegrał i zmieniły się granice

Ogarniesz to tak/nie

Złapany za rękę zawodowy matacz zawsze twierdzi że to nie jego ręka :))

tunel pod Świną został wpisany do unijnego programu Infrastruktura i Środowisko na lata 2007–2013

i nie ma to zupełnie związku z  otrzymanymi obecnie

"775 mln zł jako dofinansowanie z Unii Europejskiej"

Ps. Wiesz, jakie cuś to się fachowo nazywa stójka na dwunastnicy.

12 minut temu, takafura napisał:

Złapany za rękę zawodowy matacz zawsze twierdzi że to nie jego ręka :))

tunel pod Świną został wpisany do unijnego programu Infrastruktura i Środowisko na lata 2007–2013

i nie ma to zupełnie związku z  otrzymanymi obecnie

"775 mln zł jako dofinansowanie z Unii Europejskiej"

Ps. Wiesz, jakie cuś to się fachowo nazywa stójka na dwunastnicy.

Nie ma to związku , kto mataczy to widać.

8 kwietnia 2017 roku Prezydent Miasta Janusz Żmurkiewicz podpisał z dyrektorem Centrum Unijnych Projektów Transportowych umowę o dofinansowanie projektu ze środków Unii Europejskiej (Program Operacyjny Infrastruktura i Środowisko 2014-2020), co pozwoliło zapewnić finansowanie inwestycji.  Wartość przyznanego dofinansowania wyniosła 775 677 722,67 zł

Taka mała uwaga okres 2007-2013 to nie to samo co 2014-2020 . Ogarniasz 

Edytowane przez Cypis

14 minut temu, takafura napisał:

To masz jeszcze jeden kwiatek: http://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/3905D041

Ps. Pilarz ? Jakieś zwidy, przemęczenie ?

Powołujesz się na iterpelację Achima? Pogło Cię? Znajdź może jego interpelację w temacie Ostrołęki , gdzie spuszczono do szamba 1/3 kosztów w/w terminalu i nikt nie beknął. Za chwilę się dowiem ,że terminal powstał bo Achim pilnował ;) 

ps. Pilarz - powoływałeś się kiedys na zdanie " robotnika leśnego" w kwestii ogólnokrajowej , w której może wypowiadać się raczej ktoś , kto ogarnia całokształt a nie osoba bredząca z wiedzą z magla lub budki z piwem. Poszukać ? Wtedy też zwróciłem Ci na to uwagę. 

ps.Kwestia kol.Balansa - nie bądź śmieszny - nie ważne czy jego poglądy są zbieżne z rosyjską retoryką , bo czymże jest Balans wobec okoliczności przyrody? Niczym , podobnie jak Ty czy ja ( no chyba ,że jesteś ważnym decydentem a nie jakimś tam leśnikiem ) 

takafura , napisałem , że dowiedziałem się od takiego jak ty wyznawcy PiS , że dzięki pieniądzom danym przez rząd PiS buduje się tunel w Świnoujściu. Na razie rozumiesz ?

Nie jest to prawda , bo pieniądze idą z UE i z budżetu miasta Świnoujścia.

A ty pierdolisz jakieś farmazony czyja to zasługa.

Więc prostemu człowiekowi , zadam proste pytanie :

Skąd pochodzą pieniądze na budowę tunelu w Świnoujściu?

Ogarniesz takie proste pytanie , czy znowu zaczniesz pisać swoje pierdaloty .

Edytowane przez Cypis

1 minutę temu, Cypis napisał:

Człowieku , napisałem , że dowiedziałem się , że dzięki pieniądzom danym przez rząd PiS buduje się tunel w Świnoujściu.

Nie jest to prawda , bo pieniądze idą z UE i z budżetu miasta Świnoujścia.

A ty pierdolisz jakieś farmazony czyja to zasługa.

Więc prostemu człowiekowi , zadam proste pytanie :

Skąd pochodzą pieniądze na budowę tunelu w Świnoujściu?

Ogarniesz takie proste pytanie , czy znowu zaczniesz pisać pierdoły .

Dokładnie to napisałem że miał "malutki udział". 

I to podtrzymuję. Nie sugerowałem nawet w 1 promilu że PiS dał kasę więc po co te wulgaryzmy i obelgi ? Mam się bać, bo Ci argumentów zabrakło ? Nie zasnę chyba :)

To Ty  się szamoczesz i piszesz sprostowania do własnych wypowiedzi, polemizując sam ze sobą bo ja nic o kasie z pisu nie wspominałem nawet.

20 minut temu, szutnik napisał:

Powołujesz się na iterpelację Achima? Pogło Cię? Znajdź może jego interpelację w temacie Ostrołęki , gdzie spuszczono do szamba 1/3 kosztów w/w terminalu i nikt nie beknął. Za chwilę się dowiem ,że terminal powstał bo Achim pilnował ;) 

ps. Pilarz - powoływałeś się kiedys na zdanie " robotnika leśnego" w kwestii ogólnokrajowej , w której może wypowiadać się raczej ktoś , kto ogarnia całokształt a nie osoba bredząca z wiedzą z magla lub budki z piwem. Poszukać ? Wtedy też zwróciłem Ci na to uwagę. 

ps.Kwestia kol.Balansa - nie bądź śmieszny - nie ważne czy jego poglądy są zbieżne z rosyjską retoryką , bo czymże jest Balans wobec okoliczności przyrody? Niczym , podobnie jak Ty czy ja ( no chyba ,że jesteś ważnym decydentem a nie jakimś tam leśnikiem ) 

Możesz go nie lubić, ale parę faktów i dat w tej interpelacji pada.

Pilarza czy kierowcę raczej wspominałem ironicznie w kontekście ( chyba) jakichś niestworzonych bzdur powielanych o kowidzie a nie jako źródło wiedzy i autorytet. Więc to porównanie sobie odpuść bo jednak ważny jest kontekst...

1 minutę temu, Cypis napisał:

Jak zawsze proste pytanie odpowiedzi brak , bo odpowiedź jest niewygodna do tezy.

Bardzo precyzyjnie odpowiedziałem, ba, zacytowałem siebie że "pis miał malutki udział".

Jak coś pisałem o kasie z pisu to zacytuj dokładnie i może komentuj to co ja pisałem a nie to co gdzieś tam usłyszałeś ?

Ps. A za "pierdolenie i farmazony" to może powinieneś przeprosić jak dorosły facet, bo nie było ani jednego ani drugiego :) Tylko fakty.

Edytowane przez takafura

Teraz, takafura napisał:

Ale znaczek zyska stukrotnie na przekazie ;)

A tak , obowiązkowo ;-) Tym bardziej, że ma być przyklejony na kopertce z identyczną grafiką z tradycyjnym " ... idi ..." i wysyłany via orkoland.

idi.jpg

Edytowane przez formoza58

To Ty napisałeś , że bez działań z 2006-2007 roku nie byłoby pieniędzy na tunel. 

1 godzinę temu, takafura napisał:

czy bez w/w działań byłoby możliwe wspomniane przez Ciebie " 775 mln zł jako dofinansowanie z Unii Europejskiej"  ?

A proste pytanie nadal bez odpowiedzi (no cóż może za trudne)

Edytowane przez Cypis

2 godziny temu, bjar_1 napisał:

Potwierdzenie z ruskiego forum

На ракетном крейсере "Москва" в результате пожара сдетонировал боезапас

Боезапас сдетонировал в результате пожара на ракетном крейсере "Москва", сообщили в минобороны России. РИА Новости, 14.04.2022 //  ria.ru

W wyniku pożaru krążownika rakietowego Moskwa wybuchła amunicja, statek został poważnie uszkodzony. Załoga została całkowicie ewakuowana, przyczyny pożaru są ustalane.

22 minuty temu, Cypis napisał:

To Ty napisałeś , że bez działań z 2006-2007 roku nie byłoby pieniędzy na tunel. 

22 minuty temu, Cypis napisał:

o Ty napisałeś , że bez działań z 2006-2007 roku nie byłoby pieniędzy na tunel. 

1 godzinę temu, takafura napisał:

PS. Cytaty z twoich wpisów :

"Nie było wzmianki o tym w TVN ? Albo GW ? Dziwne...

Dasz radę ? Wiem że to niełatwe, tyle faktów, daty ;)

Wiesz, jakie cuś to się fachowo nazywa stójka na dwunastnicy."

Kto tu powinien się zachować jak dorosły facet i przeprosić .

Napisz fakty , a swoje dodatki wsadzaj sobie w d...

Dla mnie to  "pierdolenie i farmazony" 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie